Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Abramčiks: "Traucē neziņa par to, vai komandā paliks visi"

Abramčiks: "Traucē neziņa par to, vai komandā paliks visi"
Ridigers Abramčiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Traucē tas, ka ir neziņa par sastāvu - vai atbildes mačā būs Ģirts [Karlsons], vai paliks Deniss [Ivanovs]. Godīgi sakot, Eirokausu laikā šādas problēmas - tas nav nopietni..." pēcspēles preses konferencē pēc izcīnītās uzvaras UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtā pret Tbilisi "Dinamo" (2:1) klāstīja "Liepājas Metalurga" galvenais treneris Ridigers Abramčiks.

"Liepājas Metalurga" galvenais treneris Ridigers Abramčiks pēcspēles preses konferencē neizrādīja sevišķas emocijas par izcīnīto uzvaru: "Visi redzēja, ka Tbilisi "Dinamo" ir cienīgs pretinieks. Nevar teikt, ka spēlējām slikti, taču, ja pret šādu komandu neturas pretī, tad tikt nākamajā kārtā nav izredžu. Biju gaidījis, ka "Dinamo" otrajā puslaikā pietrūks fiziskās kondīcijas, taču tas nozīmē, ka izbraukumā būs jāspēlē vēl labāk, lai uzvarētu divu spēļu summā.

Traucē tas, ka ir neziņa par sastāvu - vai atbildes mačā būs Ģirts [Karlsons], vai paliks Deniss [Ivanovs]. Godīgi sakot, Eirokausu laikā šādas problēmas - tas nav nopietni... Labāk, lai ir pārliecība par to, kas būs, nekā atkal jādomā, ko, kā un kur ielikt, ja nebūs viens vai divi spēlētāji. Žēl, ka neuzvarējām ar 2:0. Tagad izredzes ir 50 pret 50, atliek censties spēlēt savu spēli un domāt par uzvaru, lai gan, protams, ar 0:0 mēs būsim apmierināti. Ja izdosies gūt vārtus - vēl labāk."

Abramčiks arī atzina, ka aizsarga Antona Jemeļina nomaiņa nebija plānota: "Man bija žēl viņu nomainīt, taču Antons pazaudēja lēcu un ar vienu aci neredzēja vispār. Par gaisa bumbām Jemeļins cīnījās labi, un līdz ar viņa noiešanu radās nelielas problēmas."

Arī Tbilisi "Dinamo" galvenais treneris Kaki Kačavara par rezultātu nebija ne apbēdināts, ne apmierināts: "Neiesit tu - iesit tev. Šī futbola patiesība atkal piepildījās, jo mums piederēja iniciatīva. Kopumā uzskatu, ka šī bija normāla spēle, un viss vienalga izšķirsies Tbilisi. No liepājniekiem gaidījām tieši šādu spēli - zinājām, ka tā ir bīstama komanda standartsituācijās un otrajā stāvā. Diemžēl pieļāvām elementāras kļūdas un abus ielaidām pēc pretinieku sitieniem ar galvu.

Tāpēc pazaudēt modrību futbolā nedrīkst ne minūti. Mums ir gados jauna komanda, kura vēl nav diez ko pieredzējusi. Daudziem spēlētājiem šī bija debija Eirokausos. Turklāt bija problēmas ar sastāvu, jo vairāki futbolisti neatbrauca savainojumu dēļ. Tbilisi mums būs cita motivācija, bet abu komandu iespējas tikt tālāk procentuāli nevērtēšu."

Kačavara arī prognozēja, ka Tbilisi uz atbildes maču varētu ierasties 10 līdz 15 tūkstoši līdzjutēju.


, 2009-07-16 21:49, pirms 15 gadiem
Es jau pirms speles akcentejo tiesi to pasu ko agad pateica Abramciks. Zaharjins ar savu andeli panaks tikai to, ka LM pakasis visu, ko vien vares pazaudet. Ir jabut totalai skaidribai, kas spele, cik ilgi spele utt. Tas nav nopietni, kas notiek tagad LM . Protams prieks par uzvaru, bet ja godigi, tad gruziniem bija iniciativa, bet realu momentu vinjiem bija 2-3. Turklat vartsargs vinjiem izvilka kadus 3 , kas LMT virsliga butu iekritusi jebkuram vartsargam. Gruzija bus gruti. Pirmkart jatiek skaidriba ar sastavu.
, 2009-07-16 21:55, pirms 15 gadiem
tas notiek ne tikai LM, bet visos Latvijas klubos. Taa ir dziive, jo kriize skar visas sfeeras
, 2009-07-16 21:57, pirms 15 gadiem
Ko Andrejevs pa šo domā? Intresanti!
, 2009-07-16 22:00, pirms 15 gadiem
to moors

Krize Vispasaules smagaja metalugija jau bija pirms Latvijas futbola sezonas. Ka jau mineju, lieciet spelet kaut juanos, bet ludzu nospraudiet komandas komplektacijai adekvatus merkjus. Un otrkart, neraustiet komandas sastavu, tas ljoti trauce treninjprocesam. Pagaidam Zaharjinam nelimejas kopa gribesana ar patieso varesanu.
, 2009-07-16 22:30, pirms 15 gadiem
Apsveicu LM atbalstītājus ar uzvaru!

Lai gan, protams, tā ir tikai tāda pusuzvara. Īstā uzvara jāgūst Tblilisi, un viegli tas nenāks. Līdzīgi kā Skonto, kam arī visa cīņa vēl priekšā.
Ar FKV un Dinaburgu viss tā kā būtu skaidrs jau tagad.
, 2009-07-16 23:31, pirms 15 gadiem
Ceru, ka abi piedalīsies atboldes spēlē. Viņi ir komandas balsti. Būtu baigi labi, ja abi paliktu līdz Eirokausu beigām un tad dotos prom. Protams, žēl Jemeļina arī, tizlas situācijas dēļ jāmaina nost. Bet vai tad, piemēram, tagad nevarēja kaut kādas speciālās brilles dabūt uz spēli, kā kādreiz Edgaram Dāvidsam?

Veiksmi LM atbildes mačā, ceru uz to, ka komanda iekļūs nākamajā kārtā!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.