Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

C grupa: Grīzmans sagādā "Atletico" uzvaru Stambulā, "Astana" zaudē

C grupa: Grīzmans sagādā "Atletico" uzvaru Stambulā, "Astana" zaudē
Antuāns Grīzmans
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar astoņām spēlēm sācies 2015./16.gada sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. C grupas 1.kārtas mačos Madrides "Atletico" Stambulā ar 2:0 pārspēja turku "Galatasaray", bet Portugāles "Benfica" mājās tika galā ar debitanti "Astana" - arī 2:0.

Grupas centrālajā spēlē tikās "Galatasaray" un "Atletico". Spānijas bronzas ieguvēja pērn 1.kārtā viesos zaudēja citai reģiona komandai "Olympiakos" (pārējās piecās spēlēs zaudējumu vairs nebija, "Atletico" grupā ieņēma 1.vietu), tāpēc šoreiz gribēja mācīties no savām kļūdām un ko tamlīdzīgu neatkārtot. Djego Simeone pēc zaudējuma "Barcelona" (1:2) veica četras izmaiņas sākumsastāvā, tai skaitā rezervē atstāja Fernando Toresu, bet starta vienpadsmitniekā iekļāva nesenos jaunieguvumus Džeksonu Martinesu un Lusiano Vjeto. "Galatasaray", protams, visi labākie, jaunieguvumu Lukasu Podoļski ieskaitot.

"Atletico" no spēles sākuma piederēja pārsvars un 18.minūtē izdevās arī veiksmīgi iegūt vadību - malējais aizsargs Huanfrans tradicionāli pieslēdzās uzbrukumam, piespēlēja soda laukumā pa apakšu, un Antuāns Grīzmans ar asu, strauji sitienu trāpīja apakšējā stūrī (0:1). 25.minūtē vēl vieni "Atletico" vārti un atkal precīzs Grīzmans - arī šoreiz kombinācija sākās labajā flangā, kad neilgi pēc izspēlētā stūra sitiena sekoja Koke centrējums, Djego Godina uzvara gaisa divcīņā un atmešana, kas ļāva franču spēlētājam no gaisa triekt bumbu praktiski tukšos vārtos (0:2). Tikai puslaika beigās pēc stūra sitiena lielisks moments bija arī "Galatasaray", taču kopumā Stambulā 1.puslaikā pilnīga Madrides kluba dominance.

Pēc pārtraukuma uzbrukumi bija abām komandām un brīžiem iniciatīva piederēja "Galatasaray", tomēr kārtīgu intrigu šai mačā turkiem vairs neizdevās sagādāt. "Atletico" ļoti labs starts, gūstot stratēģiski svarīgu uzvaru viesos ar 2:0.

Grupu turnīra debitantei "Astana" bija jāveic septiņi tūkstoši kilometru, lai nonāktu spēles norises vietā - Lisabonā, kur bija jātiekas ar Portugāles čempioni "Benfica". Kazahstānas čempionei grupu turnīra pirmajās četrās spēlēs nevar palīdzēt nesenais Virslīgas dalībnieks Patriks Tvumasi, kuram barga piecu spēļu diskvalifikācija par asu pārkāpumu un tiesneša ietekmēšanu kvalifikācijas turnīrā (vienu maču ganietis jau izcietis). Toties "Astana" pamatsastāvā izgāja divi citi spēlētāji, kuriem ir Virslīgas pieredze - Jevgeņijs Postņikovs un Rohers Kanjass. Lai gan tikās Portugāles un Kazahstānas čempiones, abu komandu pamatsastāvos bija tikai pa trim vietējiem, attiecīgi portugāļiem un kazahiem. "Benfica" vienpadsmitniekā bija uzreiz pieci brazīlieši.

Jāsaka, ka 1.puslaikā nemaz tik nospiedošs "Benfica" pārsvars nebija - visos statistikas rādītājos portugāļu komanda bija labāka, taču tikai nedaudz labāka. Ja runājam par momentiem, tad pirmajās 45 minūtēs īsteni laba iespēja bija tikai viena. No vārtu priekšas izcilu momentu nerealizēja brazīlietis Žonass (pirms tam četrus gadus pavadīja "Valencia"), uzsitot praktiski virsū vārtsargam. Toties uzreiz pēc pārtraukuma jau fantastiska iespēja "Astana" - uz maiņu nākušais kazahu spēlētājs Aleksejs Ščotkins uzvarēja fizisku divcīņu "Benfica" vārtu tuvumā un kritienā trāpīja pa stabu!

Neiesit tu, iesit tev. Jau pēc brīža "Benfica" veica vairākas īsas un ātras piespēles, līdz Nikolass Gaitans veica sprintu ar bumbu vārtu virzienā un uzsita precīzi pa apakšu - 1:0! Pēc 11 minūtēm "Benfica" veica vēl vienu triecienu pa viesu izredzēm - atkal zibenīga saspēle pa apakšu, kazahu komanda neizsekoja, un Lisabonas vienība izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, precīzs bija Konstantinoss Mitroglu. Tas arī bija viss, "Astana" nebija pa spēkam atspēlēt divus vārtus. "Benfica" panākums ar 2:0.

UEFA Čempionu līga, C grupa

SpēleRezult.Vārtu guvēji
Benfica - Astana2:0 (0:0)Gaitans 51'; Mitroglu 62'
Galatasaray - Atletico0:2 (0:2)Grīzmans 18'; 25'

, 2015-09-15 23:40, pirms 9 gadiem
Malači Atleti tik žēl ka grizmanam neizdevās sekmēt hattrick bet nekas esmu apmierināts ar čaļu spēli VIVA MADRID VIVA ATLETI
, 2015-09-16 08:50, pirms 9 gadiem
Grizmans vienas sezonas laikaa Atletico no parasti laba speeleetaaja izaudzis par superzvaigzni,Karlos Vela laikam tagad uz vinju skataas ar zinaamu skaudiibu,kad abi speeleeja Sociedad,Vela izskatiijaas nedaudz,bet tomeer talantiigaaks
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.