Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Zenit" sakauj "Liverpool", "Napoli" bezdibeņa malā

"Zenit" sakauj "Liverpool", "Napoli" bezdibeņa malā
Sergejs Semaks (no labās) ar precīzu sitienu pielika punktu spēlei
Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas sešpadsmitdaļfinālā platu soli pretī iekļūšanai nākamajā kārtā spēruši Sanktpēterburgas "Zenit" spēlētāji, kuri otrajā puslaikā guva divus bezatbildes vārtus pret "Liverpool" - 2:0. Veiksmīgi Eirokausu debiju turpina Mahačkalas "Anzhi", bet no tālākas cīņas praktiski jau izstājušās "Napoli" un "Olympiakos" vienības

Sanktpēterburgas "Zenit" šovakar savā laukumā (zālāja kvalitāte bija atbilstoša februāra laikapstākļiem Krievijā) uzņēma "Liverpool". Spēles pirmajā pusē ritēja līdzīga cīņa, tomēr bīstamāki uzbrukumi bija pie mājinieku vārtiem. Ipaši labs moments pēc "Zenit" aizsarga Lomberta kļūdas bija Luisam Svaresam, taču savu iespēju viņš neizmantoja. Tā nebija viņa vienīgā iespēja izcelties gan pirmajā, gan otrajā puslaikā. Kamēr angļi mēģināja iesist, krievi savu panāca, pie tam trīs minūšu laikā izcēlās divreiz! 69. minūtē ar fantastisku sitienu pašā vārtu devītniekā no 23 metriem izcēlās Halks, bet pēc trīs minūtēm "Liverpool" paviršību aizsardzībā pēc centrējuma no labās malas izmantoja Sergejs Semaks, neviena netraucēts ieraidot bumbu vārtu tīklā. Panākuma iedvesmoti "Zenit" turpināja uzbrukt, bet pēdējās minūtēs sāka spēlēt uz rezultāta noturēšanu. "Liverpool" radās tikai viens moments, kad Svaresa izpildīto soda sitienu atvairīja Vjačeslavs Malafejevs.

Cits Krievijas grands Mahačkalas "Anzhi" nosacītajā mājas spēlē (Eirokausos "Anzhi" mājas cīņas aizvada Maskavā) tikās ar vācu "Hannover". Interesantā spēlē mača rezultātu pirmā puslaika vidū atklāja ungārs Šābolcs Hušti, tomēr tie bija pēdējie viesu prieki. 34. minūtē Samuels Eto'o līdzsvaroja rezultātu, savukārt Odils Ahmedovs un Mbarks Busufā otrajā puslaikā guva vēl divus vārtus - 3:1. Viesos "Anzhi" nedrīkstēs atļauties zaudēt ar diviem vārtiem.

Lielisku iespēju uzvarēt savu skatītāju priekšā neizmantoja Borisovas BATE, kas nospēlēja 0:0 ar "Fenerbahce". Jau 4. minūtē turki palika mazākumā, kad rupji noteikumus pārkāpa Rauls Meirelešs. Ja vēl pirmajā puslaikā "Fene" izdevās pārāk nepiespiesties saviem vārtiem, tad otrajā puslaikā baltkrievu pārsvars bija nospiedošs. BATE vērpa vienu kombināciju pēc otras, tomēr blīvā turku aizsardzība neļāva tikt tuvāk vārtiem. Pārsvarā mājinieki uzbruka no tālākas distances, bet 82. minūtē beidzot sagaidīja savu lielo iespēju - Rodionovs sita no pāris metru attāluma, taču Volkans Demirels ar kājām bumbu atsita. Demirels kompensācijas laika otrajā minūtē gandrīz iegāza savējos, kad vienkāršā situācijā, saņemot piespēli no partnera, nesavaldīja bumbu pie saviem vārtiem, tomēr paspēja likvidēt briesmas.

Pamatīga izgāšanās "Napoli", kas savā laukumā ar 0:3 kapitulēja "Viktoria Plzen" priekšā! Ar šādu pašu rezultātu "Levante" mājās pārspēja "Olympiakos". Tuvāk astotdaļfinālam izdevies tikt Amsterdamas "Ajax", kas mājās ar 2:0 apspēlēja "Steaua". Pateicoties Oskara 82. minūtē gūtajiem vārtiem, pie minimāla panākuma Čehijā tika "Chelsea", bet "Benfica" ar tādu pašu rezultātu viesos pārspēja Leverkūzenes "Bayer".

Eiropas līgas 1/16 finālu pāri:

KomandasRezultāts
Anzhi Makhachkala - Hannover3:1
Zenit St Petersburg - Liverpool2:0
BATE Borisov - Fenerbache0:0
Napoli - Viktoria Plzen0:3
Levante - Olympiakos3:0
Dynamo Kiev - Bordeaux1:1
Bayer Leverkusen - Benfica0:1
Ajax - Steaua Bucharest2:0
Sparta Prague - Chelsea0:1
Inter Milan - Cluj
Newcastle - Metalist Kharkiv
Stuttgart - Genk
Atletico Madrid - Rubin Kazan
Basel - Dnipro
Borussia Monchengladbach - Lazio
Tottenham – Lyon

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 21:33, pirms 11 gadiem
Malafejevs tak tur neko neglāba. Trīs sitieni garām, un tikai tajā momentā bildē, var teikt ka Malafejevs patraucēja Sueresam, bet arī tur viņš bumbu neskāra.
, 2013-02-14 21:35, pirms 11 gadiem
Ceru uz Hannover uzvaru 2:0 mājās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 22:04, pirms 11 gadiem
Aizmigu, skatoties šo spēli, kad Suarez bija neizmantojis jau kādas 4 izdevības pirmajā puslaikā. Pamodos ap 60.minūti, un Suarez atkal nočakarē.
Bet labi ir tas, ka vismaz viņš pats par sevi ir augstās domās
Bet Zenit malači, visu spēli turējās un beigās 2-3 minūšu laikā lieliski izmantoja savas izdevības un nokārtoja spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 22:05, pirms 11 gadiem
Napoli ar 0:3 mājās zaudēja Viktoria Plzen, tas gan man ir liels pārsteigums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 22:20, pirms 11 gadiem
Napoli nav ar totalizātoru aizrāvušies , spēli gan neredzēju ,bet nu 0-3 pret čehiem wtf ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-15 02:40, pirms 11 gadiem
Zenit pamatīgi paveicās, bet Liverpool - tieši otrādi, domāju, ka te vēl nekas nav skaidrs. Mačs gan bija aizraujošs un interesants, pats skatījos. Tikai netaisnīgs nu gan tas rezultāts šķiet joprojām. Vispār visiem 3 krieviem šajā kārtā veiksme stāvēja klāt, bet ka nu nesapriecājas un...
Par Napoli gan esmu negaidīti un nepatīkami pārsteigts - saprastu, ka barcai būtu 0:3 savā (!) laukumā, bet nu čehiem (nenoniecinot viņus!), vai tik nebija dublieri, šie varbūt galveno uzmanību vietējam čempim veltī... Bet nesmuki vienalga, lai kas un kā, tā ir izgāšanās ar tintes kauna traipu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.