Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

EL 1/16 fināli: "Zenit" pret "Liverpool", "Chelsea" pret "Sparta", kopumā 16 mači

EL 1/16 fināli: "Zenit" pret "Liverpool", "Chelsea" pret "Sparta", kopumā 16 mači
Frenks Lampards pirms mača Prāgā labā noskaņojumā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Eiropas futbola laukumos tiks dots starts Eiropas līgas 1/16 fināliem. Kamēr spēcīgākajā no Eirokausu turnīriem Čempionu līgā jau aizvadītas 1/8 finālu pirmās spēles, Eiropas līgā šovakar pirmie mači 1/16 finālu kārtā.

Aizvadītās sezonas Čempionu līgas uzvarētāja Londonas "Chelsea", kas nespēja iekļūt Čempionu līgas 1/8 finālā šosezon, Eiropas līgas 1/16 finālā cīnīsies ar Prāgas "Sparta". Šis ir viens no mačiem, kurš futbola draugu vidū raisa lielu interesi. „Tāpat kā daudzi citi futbolisti, arī es esmu sapņojis par dalību šādā cīņā,” pirms vakarā gaidāmās spēles neslēpj „Sparta” čehu pussargs Ladislavs Kreiči. Pirmā abu komandu tikšanās jau šovakar Prāgā un laukuma saimnieki šai spēlei gatavojas ļoti nopietni. „Mūsu treneris nebeidz atkārtot, ka mēs gatavojamies ļoti svarīgai spēlei. Visi šo maču uztver ļoti nopietni,” pauž Kreiči, kurš aizvadītajā trešdienā guva vārtus arī izlases labā, sekmējot Čehijas uzvaru pār turkiem (2:0). Prāgā visi saprot „Chelsea” spēku un zina, ka komandai būs jārēķinās ar Londonas komandas vidējo zonu, kā arī vārtsargu Petru Čehu. Vai „Sparta” pratīs izmantot „Chelsea” kluba pēdējā laika vājumu un uzvarēt šovakar savā laukumā, lūkosim uzzināt jau šovakar.

Cita Anglijas Premjerlīgas komanda "Liverpool" spēlēs pret Sanktpēterburgas "Zenit", kas vasarā iztērēja milzu naudu par Halka un Aksela Vitsela pakalpojumiem, tomēr neizkļuva no grupas Čempionu līgā. Lai gan „Zenit” komandai šobrīd nav nopietnas spēļu prakses, tās uzbrucējs Aleksandrs Keržakovs uzskata, ka komanda ir pietiekami labā formā, lai izrādītu spraigu pretestību „Liverpool”. „Visi vēlamies uzvarēt. Liela daļa puišu ir tikuši galā ar savainojumiem, un šobrīd uzņem labu sportisko formu,” pauž Keržakovs. Arī „Zenit” komandas treneris Lusiano Spaletī pirms mača ir drošs par komandas varējumu, paužot, ka visi ir gatavi cīņai pret „Liverpool”, kas nešaubīgi būs šī mača favorīte.

Tikmēr citā pārī izloze kopā savedusi vēl vienu Anglijas komandu "Tottenham Hotspur" un Lionas "Olympique". Pašreizējā Eiropas līgas uzvarētāja Madrides "Atletico", kas trīs gadu laikā turnīrā triumfējusi pat divreiz, 1/16 finālā mērosies spēkiem ar Kazaņas "Rubin", kas uzvarēja grupā, kurā bija arī Milānas "Inter". Arī šī pāra cīņas futbola līdzjutēji gaida ar lielu interesi. Arī šie pāri solās būt aizraujoši.

Kopumā šovakar tiks izspēlētas visas 16 Eiropas līgas 1/16 finālu pirmās spēles, bet atbildes mači plānoti jau pēc nedēļas.

Eiropas līgas 1/16 finālu pāri:

Komandas
BATE Borisov - Fenerbache
Inter Milan - Cluj
Levante - Olympiakos
Zenit St Petersburg - Liverpool
Dynamo Kiev - Bordeaux
Bayer Leverkusen - Benfica
Newcastle - Metalist Kharkiv
Stuttgart - Genk
Atletico Madrid - Rubin Kazan
Ajax - Steaua Bucharest
Basel - Dnipro
Anzhi Makhachkala - Hannover
Sparta Prague - Chelsea
Borussia Monchengladbach - Lazio
Tottenham – Lyon
Napoli - Viktoria Plzen

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 16:49, pirms 11 gadiem
cikos sodien chelsea-sparta spele sakas 20:00?
, 2013-02-14 17:08, pirms 11 gadiem
pi_cis rakstīja: cikos sodien chelsea-sparta spele sakas 20:00?
skaitās fans, bet nezin cikos spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-14 17:20, pirms 11 gadiem
vnk sc ielika tik izsmelosu rakstu,bet par speles laikiem kka aizmirsa
, 2013-02-14 19:52, pirms 11 gadiem
Nu spēle sākas 19:00. Tas gan ir pēc Prāgas laika, bet kā zināms spēle arī notiek Prāgā
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.