Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

''CSKA'' netiks izslēgta no Čempionu līgas

''CSKA'' netiks izslēgta no Čempionu līgas
Sergejs Ignaševičs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Dopinga skandāls, kurā ir iesaistīti Krievijas Premjerlīgas kluba Maskavas ''CSKA'' spēlētāji Sergejs Ignaševičs un Aleksejs Berezuckis, neietekmēs komandas sasniegtos rezultātus UEFA Čempionu līgas ietvaros un izslēgta netiks.

Atgādināsim, ka vakar, pateicoties uzvarai Turcijā pār ''Besiktas'' ar 2:1 un ''Wolfsburg'' neveiksmei pret ''Manchester United'' ar 1:3, vietu Čempionu līgas astotdaļfinālā garantēja Maskavas ''CSKA'' futbolisti.

Vakardienas Čempionu līgas spēlē Turcijā pret ''Besiktas'' Maskavas kluba rindās nebija divu aizsargu - Sergejs Ignaševičs un Aleksejs Berezuckis, kuriem mačā aizliedza piedalīties UEFA, turēdama viņus aizdomās par aizliegto vielu lietošanu spēlē pret ''Manchster United''. Proti, pēc 3. oktobra mača pret ''United'' tika veikta kārtējā dopinga pārbaude, kuras protokolā Maskavas kluba mediķi aizmirsa norādīt kādu preparātu. Pēc ''CSKA'' informācijas aizliegtā viela esot bijusi ''Sudafeds'' (noņem kakla iekaisumu), par kuras lietošanu noteikti jāinformē UEFA. Tās lietošana nav aizliegta, taču ārstēšanās laikā par tās izmantošanu obligāti jāinformē augstākās UEFA instances.

UEFA nekavējoties pieņēma lēmumu abus spēlētājus diskvalificēt, taču uz nenoteiktu laiku, kamēr tiks veikta izmeklēšana. Vakardienas maču Ignaševičs un Berezuckis izlaida, taču galējā atbilde vēl nav skaidra. Parādījās ziņas, ka šī atgadījuma rezultātā varētu tikt diskvalificēts arī klubs. UEFA likumā ir šāds punkts: ''Ja vairāk par vienu spēlētāju tiek pieķerti lietojot dopingu, diskvalificēts tiks arī viss klubs.''

Gala atbildi UEFA sniegs 17 .decembrī, dienu pirms astotdaļfināla izlozes rezultātiem, taču jau tagad kļuvis zināms, ka dopinga skandāls neietekmēs komandas sasniegtos rezultātus, un klubs diskvalificēts netiks. UEFA Disciplinārā Komiteja sanāksmē apspriedīs tikai sankcijas, kuras varētu tikt piešķirtas vai nepiešķirtas Ignaševičam un Berezuckim.

Vēl jāatzīmē, ka vācu klubs ''Wolfsburg'' apsver iespēju iesniegt protestu, jo abi spēlētāji esot spēlējuši ''CSKA'' 5. kārtas uzvarētājā mačā ar 2:1. ''Par protesta iesniegšanu vai neiesniegšanu lemsim rīt,'' paziņoja ''Wolfsburg'' komandas galvenā trenera Armina Fē asistents Franks Ahligs.

B grupas tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Manchester United641110:613
2.CSKA631210:1010
3.VfL Wolfsburg62139:87
4.Besiktas JK61143:84

Izmantotie resursi:
news.bbc.co.uk
skysports.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Mean Machine 24
, 2009-12-09 16:59, pirms 14 gadiem
"Ja vairāk par vienu spēlētāju tiek pieķerti lietojot dopingu, diskvalificēts tiks arī viss klubs."

Izsecinot pretējo - ja tas nav dopings, klubu nevar diskvalificēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-09 17:16, pirms 14 gadiem
Dynamic rakstīja: Kur ir teikts, ka tas nav dopings?
Kur ir teikts, ka ir?
Ja tas ir Sudafed un krievi to pierāda, tad nav.
, 2009-12-09 17:17, pirms 14 gadiem
Dynamic rakstīja: Kur ir teikts, ka tas nav dopings?
tur tachu raxtiits - zaales pret kakla iekaisumu, ko atljauts lietot. vienkaarshi neieraxtiija protokolaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-09 17:40, pirms 14 gadiem
nav biki par traku? dzeki apslimushi un iepush klepus zales, bet te jau saka, ka bez maz vai rijushi dopingu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-09 17:56, pirms 14 gadiem
Žēl. =
, 2009-12-09 17:56, pirms 14 gadiem
ecb rakstīja: CIK TEV BĒRNS IR GADI??TU VĒLL TICI TĀM PASAKĀM PAR KLEPUS ZĀLĒM??(KURAS VISDRĪZĀK STĀRĶIS JĀŅOS ATNESA VANE)
Krievu niideejs, te jau viss aciimredzams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-09 18:28, pirms 14 gadiem
ecb rakstīja: CIK TEV BĒRNS IR GADI??TU VĒLL TICI TĀM PASAKĀM PAR KLEPUS ZĀLĒM??(KURAS VISDRĪZĀK STĀRĶIS JĀŅOS ATNESA VANE)
tu vari droši soļot uz delfiem.lv komentāru sadaļām, tur tādi kā tu ir vairāki
, 2009-12-09 19:19, pirms 14 gadiem
Dynamic rakstīja: Nu, un ko tu gaidiji, ka viņi teiks '' Jā, tas bija dopings, lieciet mūs cietumā?''
domaaju, ka tu paarspiilee un te ir vienkaarshi kluba dakteru nolaidiiba, nepareizi aizpildot papiirus.
, 2009-12-09 19:36, pirms 14 gadiem
Kaut kāds trakums te ar dažiem komentētājiem! Neviens (pat krievi) taču nav muļķis. Tīrākā nolaidība no kluba ārstu puses un tas jau nu gan Krievijā nav nekāds jaunums Kluba ārstiem bija jāinformē UEFA rakstiski jau tajā brīdī, kad abiem spēlētājiem attiecīgas zāles lietošanai tika izrakstītas, taču tas netika izdarīts! Skaidri un gaiši ir pateikts, ka tas preparāts kurš ir konstatēts abiem sportistiem - NAV AIZLIEGTO vielu sarakstā! Bet noteikumi ir noteikumi un CSKA gan klubs saņems sodu, gan spēlētāji jau ir saņēmuši sodu. Bet ne jau nu tā, ka šādas dažu amatpersonu nolaidības dēļ tagad izslēgs visu klubu no ČL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-09 23:51, pirms 14 gadiem
Klubu par to nebūtu pareizi izslēgt, un domāju tas netiks darīts, sankcijas gan piemēros.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.