Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Vai "Shakhtar" izmantos iegūto priekšrocību?

Vai "Shakhtar" izmantos iegūto priekšrocību?
"Shakhtar" spēlētāji
Foto: AFP

Šovakar Doņeckā tiks aizvadīta UEFA kausa izcīņas pusfināla otrā spēle starp "Shakhtar" un Kijevas "Dynamo". Pirmā komandu spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1, kas nelielu priekšrocību dod "Shakhtar".

Pirmā spēle

Kijevā jau no spēles pirmajām minūtēm pārliecinoši labāk izskatījās mājinieki "Dynamo", kuri uzbruka krietni vairāk. Puslaika vidū izdevās arī izvirzīties vadībā. Dinamieši uzbruka krietni vairāk, bet "Shakhtar" tikai brīžiem spēja pārņemt iniciatīvu. Neskatoties uz to, "Shakhtar" otrā puslaika vidū spēja panākt izlīdzinājumu - 1:1.

Komandu izredzes

Neizšķirts pirmajā spēlē mazliet izdevīgāks bijis doņeckiešiem, jo savā laukumā viņiem pietiks ar bezvārtu neizšķirtu. Ja spēle noslēgsies ar 1:1, tad komandas spēlēs pagarinājumu. Ja arī tad neizdosies noskaidrot uzvarētājus, finālists tiks noskaidrots pēcspēles sitienu sērijā. Ja spēle noslēgsies ar ļoti rezultatīvu neizšķirtu, piemēram, 2:2, 3:3 utt., tad finālā iekļūs Kijevas "Dynamo". Ja kāda no komandām jau pamatlaikā izcīnīs uzvaru, tiešī šī vienība arī iekļūs finālā.

Abu komandu sniegums pēdējā laikā ir diezgan pārliecinošs. "Dynamo" četras kārtas pirms Ukrainas čempionāta beigām apsteidz "Shakhtar" par 12 punktiem, tādējādi vienībai ir nepieciešams tikai viens punkts, lai iegūtu čempionu titulu. Arī pēdējās kārtas spēlē, spēlējot bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, "Dynamo" ar 1:0 uzvarēja "Zorya Lugansk".

"Shakhtar" turpina uzlabot savu sniegumu vietējā čempionātā, taču skaidrs, ka panākt kijeviešus viņiem nebūs reāli, tādēļ jākoncentrējas otrās vietas noturēšanai vietējā čempionātā, kā arī uzvarai UEFA kausa izcīņā. Pēdēja Ukrainas čempionāta spēlē "Shakhtar" ar 1:0 uzvarēja Artūra Silgaiļa pārstāvēto "Kryvbas". Par labu Doņeckas klubam ir tas, ka komanda savā laukumā UEFA kausa izcīņā šosezon nav ne reizi zaudējusi, pie tam nav ielaidusi arī nevienus vārtus. "Shakhtar" četras savstarpējās spēlēs ne reizi nav zaudējis "Dynamo", tādējādi pirms vakara spēles viss runā par labu tieši doņeckiešiem.

Komandu sastāvi

Prieks, ka šodienas spēlē komandas varēs izmantot visus praktiski labākos spēlētājus, jo problēmu ar savainojumiem praktiski nav. "Dynamo" rindās nevarēs spēlēt Mihaliks, bet Miļevskis ir sadziedējis pirmajā spēlē gūto savainojumu. "Shakhtar" šoreiz nevarēs palīdzēt Kučers, kurš ir spiests izlaist šo spēli diskvalifikācijas dēļ.

Iespējamais "Shakhtar" pamatsastāvs: Pyatov – Srna, Chigrynskiy, Ischenko, Rat – Duljaj, Hubschmann – Willian, Jadson, Fernandinho – Luiz Adriano.

Iespējamais "Dynamo" pamatsastāvs: Bogush – Betao, Sablic, Yussuf, Kaddouri – Vukojevic , Correa – Aliyev, Milevskiy, Ninkovic - Bangoura.

Treneri noskaņoti optimistiski

"Shakhtar" galvenais treneris Mirča Lučesku: "Katra spēle ir unikāla un tā sākas ar rezultātu 0:0. Centīsimies spēlēt sev ierastā stilā, bet rezultāts būs atkarīgs no tā, kā mani spēlētāji izpildīs manis dotos uzdevumus. Nekādā gadījumā nedrīkst domāt, ka mums pietiek ar bezvārtu neizšķirtu. Mums ir jāspēlē tā, itkā pirmā spēle būtu noslēgusies ar rezultātu 0:0."

"Dynamo" galvenais treneris Jurijs Sjomins: "Miļevskis ir vesels un noteikti spēlēs. Man jāatzīst, ka visas sezonas garumā mūs ir skārusi liela savainojumu epidēmija, taču komanda vienmēr ir spējusi saņemties. To mēs centīsiemies izdarīt arī šoreiz. Mēs esam ieradušies, lai cīnītos, ticu, ka mani spēlētāji var uzvarēt gan šodien, gan arī vēlāk finālā."

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com


, 2009-05-07 11:08, pirms 15 gadiem
Украйна впирют
, 2009-05-07 11:13, pirms 15 gadiem
Es vairāk gan tomēr gribētu finālā redzēt Šahtar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-07 13:37, pirms 15 gadiem
Nu laikam jau labāk lai dinamo uzvar. Šahķorā bik pa daudz to dienvidamerikāņu, bet nu īstenībā pat vienalga. Galvenais, lai finālā uzvar ukraiņu klubs.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.