Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Ilsinjo ievelk "Shakhtar" finālā

Ilsinjo ievelk "Shakhtar" finālā
"Shakhtar" - "Dynamo"
Foto: AFP

UEFA kausa izcīņas finālā iekļuvuši Doņeckas "Shakhtar", kas savā laukumā ar 2:1 pieveica citu Ukrainas klubu Kijevas "Dynamo". Uzvaras vārtus pamatlaika priekšpēdējā minūtē guva Ilsinjo.

"Shakhtar" izvirzās vadībā

Spēles pirmajās minūtēs varēja redzēt, ka "Dynamo" šodienas spēlē uzvara bija vairāk nepieciešama. Jau 5. minūtē Bangura sita bīstami, bet mazliet garām vārtiem. Kijevieši turpināja uzbrukt mazliet vairāk, bet neko bīstamu turpinājumā viņi nespēja izveidot. Spēles 17. minūtē nepārāk veiksmīgi aizsardzībā nospēlēja Betao, to nekavējoties izmantoja Žadsons, kurš no soda laukuma līnijas ieraidīja bumbu vārtu augšējā stūrī, izvirzot mājiniekus vadībā – 1:0. "Shakhtar" kādu laiku turpināja uzbrukt, bet tad iniciatīvu pamazām atguva "Dynamo".

Uz ilgu laiku iniciatīvu viesi gan nenoturēja. Spēle pamazām izlīdzinājās, bet momentu bija maz. Spēles 37. minūtē kijevieši ieguva iespēju izpildīt ļoti bīstamu soda sitienu. Alijevs ļoti veiksmīgi iecentrēja bumbu soda laukumā, to uztvēra Vukojevičs, kurš nekavējoties ieraidīja bumbu vārtos, bet līnijtiesnesis fiksēja aizmuguri. "Dynamo" spēlētāji ilgi apstrīdēja tiesneša lēmumu, bet vienīgais "ieguvums" bija divas nopelnītās dzeltenās kartītes. Atlikušajā laikā nevienai no komandām kaut ko bīstamu izveidot neizdevās.

Ilsinjo nodrošina "Shakhtar" vietu finālā

Kijevas kluba futbolisti jau otrā puslaika sākumā izveidoja bīstamu uzbrukumu, pie tam ne tikai bīstamu, bet arī rezultatīvu – Miļevskis veiksmīgi apstrādāja bumbu, atspēlēja to Alijevam, bet tas to nogādāja Banguram, kurš izrāvās praktiski vienatnē pret vārtsargu. Bangura neapjuka un pārliecinoši ieraidīja bumbu vārtu stūrī. "Shakhtar" nekavējoties pārņēma iniciatīvu, taču spēle brīžiem kļuva ļoti nebaudāma, jo neviena no komandām nevēlējās riskēt.

Puslaika vidusdaļā doņeckieši aktivizējās vēlreiz. Sākumā labā sitiena pozīcijā nokļuva Hubšmans, bet sita neprecīzi, bet vēl pēc brīža iespēja bija Žadsonam, bet Bogušs veiksmīgi nospēlēja izgājienā. "Shakhtar" pārsvars ar katru minūti turpināja pieaugt, bet, neskaitot Ilsinjo iespēju izcelties, bīstamu momentu nebija. Apmēram desmit minūtes pirms pamatlaika beigām spēli atdzīvināja viens no līdzjutējiem, kurš izskrēja laukumā un ieskrēja "Shakhtar" sargātajos vārtos, taču apsargi ātri tika ar šo iekarsušo skatītāju galā. Spēles ritējumu tas īpaši nemainīja. Likās, ka pamatlaikā uzvarētāju neizdosies noskaidrot, bet visu mainīja Ilsinjo, kurš lieliski apstrādāja bumbu labajā malā, ielauzās soda laukumā, apspēlēja divus aizsargus un ieraidīja bumbu vārtos. Atlikušajā laikā "Dynamo" reāli apraudēt "Shakhtar" iekļūšanu finālā nespēja.

UEFA kausa izcīņas finālā "Shakhtar" tiksies ar "Hamburg" un "Werder" pāra uzvarētāju. Fināls tiks aizvadīts 20. maijā Stambulā.

UEFA kausa izcīņas pusfināls

Shakhtar - Dynamo 2:1 (1:0) (Žadsons 17', Ilsinjo 89' – Bangura 47')
Divu spēļu summā 3:2.

Izmantotie resursi:
uefa.com


, 2009-05-07 21:26, pirms 15 gadiem
Ukraiņiem visu nokārtoja brazīļi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-07 21:32, pirms 15 gadiem
Malaca,davai vēl fričus finālā jāuzvelk,un tad būs urrāāā!!!
, 2009-05-07 21:36, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Ukraiņiem visu nokārtoja brazīļi
Nu Bangurá jau ar nav gluži hohols. Bet ko tur padarīsi, tāds ir tas internacionālais mūdienu futbols. Veiksmi Šahķoram finālā!
, 2009-05-07 22:04, pirms 15 gadiem
labdien rakstīja: Nu Bangurá jau ar nav gluži hohols. Bet ko tur padarīsi, tāds ir tas internacionālais mūdienu futbols. Veiksmi Šahķoram finālā!
Zinu, āfrikānis, bet slinkums skatīties, kas tieši.
Interesanti, ka vadošajiem klubiem izdodas piesaistīt daudz brazīļu, varbūt ne pašus labākos, bet pietiekami augstas klases. Arī Elano arī pirms tam spēlēja Ukrainā, bet tagad ir izlases spēlētājs. Un savus talantus arī gatavo - Miļevskis, Alijevs, Kravecs, Čigrinskis..
, 2009-05-07 22:16, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Zinu, āfrikānis, bet slinkums skatīties, kas tieši.
Āfrikas nāciju kausā spēlēja Gvinejas sastāvā[ja nemaldos, bet neesmu pārliecināts] Patika tās komandas spēle
, 2009-05-07 22:23, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Āfrikas nāciju kausā spēlēja Gvinejas sastāvā[ja nemaldos, bet neesmu pārliecināts] Patika tās komandas spēle
Jā, toč gvinejietis. Āfrikas kausā komandu man liekas vilka Feinduno, viņš un Bangura arī ir vienīgie, ko zinu no tās izlases..
Offtop, bet joprojām škrobe, ka Feinduno aizgāja no ASSE, liels zaudējums komandai.
, 2009-05-07 22:24, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Jā, toč gvinejietis. Āfrikas kausā komandu man liekas vilka Feinduno, viņš un Bangura arī ir vienīgie, ko zinu no tās izlases..
Offtop, bet joprojām škrobe, ka Feinduno aizgāja no ASSE, liels zaudējums komandai.
Jap, to otru tiešām sauca Feinduno. Ģeniālas piespēles. A kur viņš tagad spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-07 22:42, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Ukraiņiem visu nokārtoja brazīļi
tā sanāk, bet es personīgi esmu Ferandinju fans.
, 2009-05-07 22:44, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: tā sanāk, bet es personīgi esmu Ferandinju fans.
Viņš bija tas, kurš to nenormāli tālo un spēcīgo sitienu Čempionu līgā iesita?
, 2009-05-08 00:19, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Viņš bija tas, kurš to nenormāli tālo un spēcīgo sitienu Čempionu līgā iesita?
Īsti nezinu, bet patīk šis spēlētājs.
, 2009-05-08 00:57, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: Īsti nezinu, bet patīk šis spēlētājs.
Tas bija viņš, biju domājis šo golu:
youtube.com: YouTube - Luis Fernandinho Goal - 16th Sept 08
, 2009-05-08 01:57, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Tas bija viņš, biju domājis šo golu:
http://www.youtube.com/watch?v=GSrOrVdoyac
diezgan spēcīgs.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.