Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Futbola pasaule izsmej Marselu aktierspēli pret “Wolfsburg”

Futbola pasaule izsmej Marselu aktierspēli pret “Wolfsburg”
Marselu
Foto: AFP/Scanpix

Vakar UEFA Čempionu līgā Vācijas “Wolfsburg” savā laukumā pārsteidzoši ar 2:0 pieveica Madrides “Real”. Pēc cīņas futbola līdzjutēju vidū diskusijas izraisījis ne tikai rezultāts, bet arī Brazīlijas izlases aizsarga Marselu acīmredzamā tēlošana 2. puslaika vidū.

Spēles 69. minūtē brazīliešu aizsargs pēc tiesneša svilpes ar kāju iesita “Wolfsburg” pussargam Maksimilianam Arnoldam. Taču brīdī, kad vācietis pietuvojās Marselu, lai tiktu skaidrībā par spērienu, “Real” futbolists galvu pielieca pie pretinieka vēdera un uzreiz nokrita zemē, saķerot seju un lūkojoties tiesneša virzienā. Arnolds uzreiz pieliecās pie aizsarga, lai veltītu viņam pāris ne pārāk glaimojošus vārdus par epizodi. Šo teātri noslēdza abu komandu grūstīšanās, un galu galā pie dzeltenās kartītes tika Arnolds, nevis aktierspēli demonstrējušais Marselu, kuru pēc mača kritizēja ne tikai “Wolfsburg” pārstāvji. Tunelī uz ģērbtuvēm ar Marselu saķērās arī “Wolfsburg” galvenais treneris Dīters Hekings, kurš pretinieku nopēla par nožēlojamo tēlošanu.

Kamēr Marselu pēc spēles norādīja, ka Hekings viņu nosaucis par klaunu, vācu treneris pauda savu nostāju preses konferencē: “Es viņam teicu, lai pārstāj tēlot. Viņš nebūtu varējis žēloties, ja pēc šīs epizodes vairs nedrīkstētu turpināt spēlēt. Situācija mani sadusmoja, jo tādas epizodes nav nepieciešamas.” Bijušais Anglijas izlases treneris Glens Hodls angļu TV izteicās: “Marselu nokrita, it kā viņam kāds būtu iešāvis.” Savukārt Mančetras “United” leģenda Rojs Kīns brazīlieša uzvedību nosauca par šokējošu. Angļu “Daily Mail” aicinājis lasītājus balsot par to, vai šī bijusi sliktākā futbolista aktierspēle vēsturē, salīdzinot to ar cita brazīlieša Rivaldu 2002. gada Pasaules kausa izcīņā iespēto. Savukārt dzelteno kartīti saņēmušais Arnolds situāciju komentējis ar humoru, novirzoties no patiesās tēmas: “Es vēlētos, lai man būtu tāda frizūra kā Marselu.”

Tikmēr internetā neilgi pēc šīs spēles situācijas ļaudis ļāva vaļu iztēlei, izveidojot fotogrāfijas ar Marselu un kino balvu Oskaru viņa rokās, kamēr Vācijā lielu popularitāti ieguva kāda līdzjutēja rakstītais Twitter, ka Marselu uzvedība ir izprotama tikai daļēji, jo bijušas spēles, kad otrajā puslaikā viņa komanda atradusies iedzinējos ar 0:7 (domāts 2014. Pasaules kausa pusfināls pret Vāciju). Lai arī daļa līdzjutēju par tik nekaunīgu tēlošanu pieprasa diskvalifikāciju, kaut arī tiesnesis spēles laikā futbolistu nesodīja, UEFA nekādus soda mērus nepieņems – tas varētu tikt darīts vienīgi tad, ja mača galvenais tiesnesis situāciju būtu palaidis garām.

Izmantotie resursi:
Peinlich-Schwalbe: Fußball-Welt wütet gegen...
Marcelo dive: Real Madrid defender is an...
Real Madrid | "Dancing with wolves":...

Marselu aktierspēle pret “Wolfsburg”


, 2016-04-07 22:17, pirms 8 gadiem
Par daivošanu vismaz 10 spēļu DSQ vajadzētu iedot.
, 2016-04-07 22:18, pirms 8 gadiem
Pikē bez ņirgāšanās pār Real nekad neiztiek
, 2016-04-07 22:19, pirms 8 gadiem
Tak tas ir smieklīgi...

Klauns pilnīgs viņš, naudas sodu + DSQ uz 6-10 ČL spēlēm.
, 2016-04-07 22:21, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Par daivošanu vismaz 10 spēļu DSQ vajadzētu iedot.
liekas tas ir vienīgais veids kā to apkarot..šis teātris nodara lielu ļaunumu futbola pasaulei. tādus DSQ pēc spēles mierīgi varētu dot!
, 2016-04-07 22:28, pirms 8 gadiem
Tas ir nožēlojami, ka nebūs nekādu sankciju. Labāk cīnīsimies pret neeksistējošo rasismu futbolā, nevis šo latinosu ievazāto šmuci. Tā šis sporta veids tiek sa*irsts un apgānīts.
Slēpts komentārs: van gaals
, 2016-04-07 22:49, pirms 8 gadiem
van gaals rakstīja: Simulēšana un tēlošana, protams, nav laba lieta, bet savu vietu tā ir izcīnījusi vairākos sporta veidos. Personīgi es uzskatu, ka simulācijas gadījumi savā ziņā izkrāso spēli, var redzēt, kurš vairāk apguvis aktiermākslu, cik labi sanāk. Tik pat labi varētu mēģināt izskaust apzinātu provicēšanu. Abas šīs lietas ir interesantas un uzskatu, ka piestāv futbolam.
Nu šitāda vārtīšnās, it kā parādot apzināti izdarītu sitienu, futbolam nekādi nepiestāv un necildina to. Pieņemu vēl, ka krītot cīņas epizodē uzskatāmāk tiesnesim parāda, ka tikuši pārkāpti spēles noteikumi, bet ne rādīt to kā nav. Tracina visas šīs mīkstmiešu izlases.
, 2016-04-08 01:47, pirms 8 gadiem
Tā ir tēlošana,nevis aktierspēle. Ir liela atšķirība.
, 2016-04-08 09:39, pirms 8 gadiem
van gaals rakstīja: Simulēšana un tēlošana, protams, nav laba lieta, bet savu vietu tā ir izcīnījusi vairākos sporta veidos. Personīgi es uzskatu, ka simulācijas gadījumi savā ziņā izkrāso spēli, var redzēt, kurš vairāk apguvis aktiermākslu, cik labi sanāk. Tik pat labi varētu mēģināt izskaust apzinātu provicēšanu. Abas šīs lietas ir interesantas un uzskatu, ka piestāv futbolam.
Provicēšana? Kas tas par vārdu?
, 2016-04-08 10:10, pirms 8 gadiem
Maigi izsakoties, tas ir pilnīgi nožēlojami. Viss futbols cieš no šīs sērgas, pilnīgi pretīgi metas. Atceros, spēlējot pagalmā, bija laba metode, kā ar šiem cīnīties - uzsit stiprāk, lai nav nākamreiz jātēlo.

Stulbākais jau tas, ka tēlotājus un guļošās princeses var redzēt teju jau katrā spēlē. Protams, ne visi ir tik bezkaunīgi kā Marselu, bet "tā noteikumu pārkāpumu parādīšana" ir muļķīga. Ja tiesnesis ir palaidis garām momentu, celies un ej kapāt tālāk, nevis čīksti uz zāliena.
, 2016-04-08 10:45, pirms 8 gadiem
Marcello92 rakstīja: Pikē bez ņirgāšanās pār Real nekad neiztiek
vinji tur par kaut ko citu zviedz, ne par marcelo, taa nevar buut aktuaala bilde, taa ir kaut kaada kolaazha. RM speeleeja treshdien, bet ceturtdien FCB bija briiva diena un vinji netrenneejaas.

P.S. epizode nesmuka, bet taa paarspiileetaa njemshanaas ap sho ar nav veseliiga. visiem bija jautri. visi izdariis secinaajumus, galu galaa - tas nav nekas tik slikts, kaa salauzt kaadam kaaju vai iesist ar elkoni. nu jau pietiks.
, 2016-04-08 12:09, pirms 8 gadiem
Tā ir mānīšanās, un tas būtu jāiznīdē!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.