Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vai "Manchester United" atspēlēsies pret "Bayern"?

Vai "Manchester United" atspēlēsies pret "Bayern"?
Bastians Švainštaigers
Foto: AP/Scanpix

Šovakar plkst. 21:45 Mančestrā, ''Old Trafford'' stadionā, notiks UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē ''Manchester United'' uzņems Minhenes ''Bayern''. Pirmajā spēlē ar 2:1 uzvarēja Vācijas klubs.

Pirms astoņām dienām Minhenē spēlē ar dramatiskām beigām uzvaru svinēja vācieši – 2:1. Mačs gan viņiem sākās neveiksmīgi. Jau otrajā minūtē ''United'' izvirzījās vadībā, kad rupji vārtu priekšā kļūdījās Martins Demikelis, atstājot nepieskatītu Veinu Rūniju. Mača turpinājumā angļi ''iesēdās'' aizsardzībā, par ko dārgi samaksāja. Otrajā puslaikā ''Bayern'' guva divus vārtus un uzvarēja. Vispirms 77. minūtē vārtus ar rikošeta palīdzību pēc soda sitiena guva Franks Riberī, bet kompensācijas laikā uzvaru izrāva Ivica Oličs. Spēle pēc scenārija atgādināja 1999. gada dramatisko finālu.

Šovakar atbildes spēle Mančestrā. Uzdevumi abām komandām atšķirīgi. ''United'' jāiet uz priekšu, jo derēs tikai uzvara, vislabākajā gadījumā 1:0. Ja būs 2:1, sekos papildlaiks, bet lielāka rezultāta gadījumā Anglijas čempioniem būs nepieciešams panākums ar divu vārtu pārsvaru. ''Bayern'' pietiks ar neizšķirtu.

Galvenais vārds (notikums) pēdējās nedēļas laikā ir ''United'' uzbrukuma līdera Veina Rūnija potītes savainojums, ko viņš guva mača izskaņā Minhenē. Veins Anglijā atgriezās uz kruķiem, sestdien izlaida zaudēto maču pret ''Chelsea'' (1:2). Tiek baumots, ka uzbrucējs raujoties šodien laukumā un esot neticamā veidā atguvis formu, taču tas vairāk jāuztver kā miglas pūšana pretinieka acīs. Lai cik svarīgs Rūnijs būtu, viņa veselība netiks riskēta. Gala beigās bez viņa pietiek citu izpildītāju.

''United'' galvenais treneris Alekss Fergusons:: ''Veins netiks riskēts. Nedomāju, ka viņš būs uz soliņa, lai gan šis lēmums būs smags, jo Rūnijs var mani pierunāt. Pēdējās divas spēles mums bija vājas, tāpēc svarīgi atgūties, un tas jādara ar labu sniegumu. Spēlējot savā laukumā un apzinoties, ka vieni vārti var būt pietiekami, lai tiktu tālāk, ir milzīgs stimuls. Pirms dažām sezonām jau atspēlējāmies pret ''Roma'', kas ir aptuveni tāda paša līmeņa komanda kā ''Bayern''. Man ir liels respekts pret ''Bayern''. Viņi vienmēr spēlē futbolu un ir apveltīti ar lielisku tehniku. Arjens Robens un Franks Riberī ir lieliski spēlētāji, kas var radīt daudz problēmu, bet mums vairāk jāuztraucas par to, ko paši varam izveidot. Izbraukumā gūtie vārti var būt izšķiroši, būšu laimīgs ar 1:0''.

''Bayern'' sastāvā šodien varētu iziet divi pirmajā mačā nepiedalījušies futbolisti. Nīderlandes izlases pussargs Arjens Robens iekļauts komandas sastāvā un laukumā varētu iziet uz maiņu, vesels ir arī aizsargs Daniels van Bujtens. Savukārt Bastianam Švainštaigeram, kurš pirmo maču izlaida diskvalifikācijas dēļ, paredzēta vieta sākumsastāvā.

''Bayern'' galvenais treneris Luiss van Gāls: ''Mums ir liela ticība saviem spēkiem, bet apzināmies to, ka Mančestra ir augstas klases komanda. Vai tā ir favorīte? Jā! Viņiem ir liela pieredze uzvarēt spēles savā laukumā, un viņi zinās, kas jādara, lai to paveiktu. Mančestrai pluss ir izbraukuma vārti, mums mīnuss – gados jauna komanda, bet zinu, ka mums ir iespēja (tikt tālāk).''

Iespējamie sākumsastāvi

"Manchester United" (4-3-3): Van der sar; Neville, Ferdinand, Vidic, Evra; Park, Fletcher, Giggs; Valencia, Berbatov, Nani.
"Bayern" (4-4-2): Butt; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber; Robben, Schweinsteiger, Van Bommel, Ribéry; Muller, Olic.

Izmantotie resursi:
uefa.com
telegraph.co.uk

Kura komanda iekļūs pusfinālā?

  • 357

  • 342



, 2010-04-07 11:23, pirms 14 gadiem
nespēju iedomāties 1/2finālu Bayern - Lyon
, 2010-04-07 11:23, pirms 14 gadiem
Savs laukums, viss pašu rokās/kājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-07 11:29, pirms 14 gadiem
3-0 MU labā!
, 2010-04-07 11:29, pirms 14 gadiem
Bayern jaiet tālak!!
un ta gaidu 21.40......ehhh
, 2010-04-07 11:32, pirms 14 gadiem
gurgucis rakstīja: Bayern jaiet tālak!!
un ta gaidu 21.40......ehhh
Jāiet tālāk uz treniņu laukumu gatavoties nākamajai ČL sezonai!
, 2010-04-07 11:37, pirms 14 gadiem
1:0 vai 2:0. MU sakapās fričus!
GLORY UNITED!!!
, 2010-04-07 11:40, pirms 14 gadiem
Principā bez Rūnija nez vai kaut kas sanāks, jo Bayern it kā atpakaļ būs Robēns un Švainstaigers. Katrā ziņā ar nepacietību gaidu vakaru !
Slēpts komentārs: Erwils
, 2010-04-07 11:41, pirms 14 gadiem
nezinu, uzbrucēji šogad galīgi nepārliecina. Owen, Rooney ir traumēti, atliek vien cerēt uz Berbatova un Macheda veiksmi. Cerams ka sava laukumā parādīs fričiem, kādēļ esam TOP komanda.

Par skaistu futbolu!
Slēpts komentārs: Dāvis Kalniņš
, 2010-04-07 11:44, pirms 14 gadiem
Pakito rakstīja: nespēju iedomāties 1/2finālu Bayern - Lyon
man, piemeŗam, Bayern šogad patīk labāk nekā MU, tā ka šāds pusfināls šķiet diezgan loģisks un pat patīkams..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-07 11:48, pirms 14 gadiem
Cerams, ka atspelesies, jo principa jau ar 1-0 sava laukuma pietiek. Blins, ka tik nebut tadu lazhu ka pagashaja nedela - Nevila roka un Evra neizsista bumba.
, 2010-04-07 11:49, pirms 14 gadiem
Dāvis Kalniņš rakstīja: angljiem buutu liels trieciens futbola prestizhaa, ja 1/2 finaala nebuutu neviena EPL kluba, to arii noveelam
Vienreiz jau trecienu saņema kad netika EČ 2008 Cerams šodien kaut kas tads neatkartosies

Šodien MU vajag spelet Uzbrokušp futbolu nevis ka viņi speleja Minhene pie 1:0 visi apstajas un gribeja noturet šo rezultatu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-07 11:55, pirms 14 gadiem
Parlaimi MUu jau guva vienus vartus izbraukuma un viniem ir jagust tikai vieni varti lai tiktu talak un tagad vini speles maja ta ka vinus vel atbalstis vinu pasu fani ka ari viniem nav ko zaudet un ir jaiet uz pilnu banku un jaizstrebj tas ko pasi savarija GLORY UNITED!!!
, 2010-04-07 11:56, pirms 14 gadiem
No vēstures - Bayern izrādās Old Trafford nekad nav zaudējuši Uz šādu turpinājumu ceru arī šovakar. Jācer arī uz to, ka šosezon Bayern izbraukumā guvuši vārtus praktiski visās spēlēs un būtu labi, ja šī spēle nebūtu izņēmums.
Gribētu, lai pamatsastāvā iziet Gomezs uzbrukumā, un Oliču uzlaist uz maiņu 2.puslaika vidus vai beigu daļā, lai viņš ar savu cīņassparu paterorizē pagurt sākušos pretiniekus... Ribery jau tuvu savai optimālajai formai, kas priecē, un ja vēl otru flangu plosīs Robbens - tas jau būs cerīgi
Nu tad - par Lyon-Bayern pāri pusfinālā!!!
, 2010-04-07 12:02, pirms 14 gadiem
Sinner.aka.Scuba rakstīja: Šodien MU vajag spelet Uzbrokušp futbolu nevis ka viņi speleja Minhene pie 1:0 visi apstajas un gribeja noturet šo rezultatu.
Uz to es arī ļoti ceru, jo šādā futbolā rodas telpa kur izvērsties Bayern ātrajiem "vingeriem" un no flangiem, paredzams, arī šajā spēlē visas briesmas nāks... Ar defensīvu futbolu Bayern pārsvarā sastopas Bundeslīgā, kur vidusmēra komandām tā ir vienīgā iespēja ko panākt pret Bayern, tāpēc spēles izvēršas smagas un bieži arī mazrezultatīvas. Tāpēc tiešām ceru uz uzbrūkošu futbolu no MU puses. Bet uzbrukt viņi būs spiesti
, 2010-04-07 12:05, pirms 14 gadiem
Nu ja Minhene sitīsies tapat, kā pirmajā spēlē tad es MU īsti variantus neredzu. Ja vēl sastāvā ir atpakaļ Cūciņš (Švainijs) un Robēns tad viņiem visa kreatīvā viduslīnijā ir ierindā. Riberī ir topformā par ko liecināja arī viņa sniegums sestdien bundeslīga. Savukārt MU ir 2 zāģi pēc kārtas. Es gan īsti nesaprotu ko jūs te cepjaties par to ka bez MU nebūs kas Barselonai vietu ierāda. Man liekas, ka Bayern ir viena līmeņa komanda ar MU tikai atšķirība droši vien tāda ka reti kurš no mazajiem pokemoniem zin vācu valodu līdz ar to arī visi seko līdz Premjerlīgai un domā ka tāpēc uzreiz visi angļu klubi ir krutāki + friči vienmēr ir pirkuši labus spēlētājus nevis skaļus uzvārdus.
, 2010-04-07 12:07, pirms 14 gadiem
Jay rakstīja: Uz to es arī ļoti ceru, jo šādā futbolā rodas telpa kur izvērsties Bayern ātrajiem "vingeriem" un no flangiem, paredzams, arī šajā spēlē visas briesmas nāks... Ar defensīvu futbolu Bayern pārsvarā sastopas Bundeslīgā, kur vidusmēra komandām tā ir vienīgā iespēja ko panākt pret Bayern, tāpēc spēles izvēršas smagas un bieži arī mazrezultatīvas. Tāpēc tiešām ceru uz uzbrūkošu futbolu no MU puses. Bet uzbrukt viņi būs spiesti
Es ceru, ka van Gāls ir skatījies MU-Chelsea spēli un redzējis, kā MU spieda Chelsea otrajā puslaikā. No tā apmēram vajadzētu būt skaidram komandas uzdevumam.
No tikko saārstētā Robena pret Evru es dikti daudz negaidu, bet ja viņam ļaus lauzties no malas uz centru, kaut kas varētu arī sanākt.
Riberī, ja būs pret Nevilu, savu malu paņems, bet jārēķinās, ka vienu no flangiem United, iespējams, piesegs arī Pārks, palīdzot aizsargam.
Domāju, ka visu izšķirs nevis flangi, bet mids un kā Bayern pussargi spēs apturēt MU uzbrukumus jau sākumposmā, jo "aicināt" MU uzbrukt arī nav prāta darbs.
Te pluss iespējams ir Švainija atgriešanās, kaut gan es absolūti nezinu, kā viņš centra midā spēlē, jo esmu viņu redzējis tikai kā flangu.
Slēpts komentārs: Dāvis Kalniņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-07 12:17, pirms 14 gadiem
Lai cik svarīgs Rūnijs būtu, viņa veselība netiks riskēta. Gala beigās bez viņa pietiek citu izpildītāju.

veselība netiks riskēta,vai netiks riskēts ar veselību?
un kas tas par galu,kur pietiek izpildītāju?

par Bayern
, 2010-04-07 12:18, pirms 14 gadiem
Dāvis Kalniņš rakstīja: principaa ir vienalga kas staasies pretii barcelonai finala. tur nav daudz variantu iespejamam galaiznakumam.
Saksim ar to, ka viņi tur vel netika Un final ir tikai viena spele tur vis var notikt
, 2010-04-07 12:22, pirms 14 gadiem
Nemaz neceriet ka izdosies atspeleties !!!
, 2010-04-07 12:33, pirms 14 gadiem
26.05.1999. MAN: BAY 2:1
30.03.2010. BAY:MAN 2:1
03.04.2010. BAY:SCH 2:1
03.04.2010. MAN:CHE 1:2

Šovakar kārtējais 2:1?
, 2010-04-07 12:38, pirms 14 gadiem
ceru būs interesanta spēle un nebūs sūda 1:0
, 2010-04-07 12:45, pirms 14 gadiem
Esat tak reāli.....MU nav komanda kas zaudē 3 spēles pēc kārtas....tikai un vienīgi pārliecinoša uzvara šovakar
Bet ja nopietni, tad ko prognozēt šajā spēlē īsti pat nevar, viss būs atkarīgs no spēles gaitas!
Glory, glory...
, 2010-04-07 12:45, pirms 14 gadiem
Par Bayern! Jānospēlēs stabili aizsardzībā un gan jau Oličs, Švainijs, Riberī un Robbens kaut ko noorganizēs arī uzbrukumā.
, 2010-04-07 12:47, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: tieši vācieši ar savu krasi atšķirīgo futbola izpratni var apturēt BARSU
piekrītu, jo Bayern, manuprāt, ir pats neparocīgākais pretinieks Barsai - pēc spēles stila - būtu interesants fināls - B vs B, bet nu tik tālu jānodzīvo vēl jau MU nav pieveikts
, 2010-04-07 12:49, pirms 14 gadiem
St_Germain rakstīja: piekrītu, jo Bayern, manuprāt, ir pats neparocīgākais pretinieks Barsai - pēc spēles stila - būtu interesants fināls - B vs B, bet nu tik tālu jānodzīvo vēl jau MU nav pieveikts
Inter arī salīdzinoši ciets riekstiņš būs, tieši pretuzbrukumā.
, 2010-04-07 12:54, pirms 14 gadiem
AristokrātsFC rakstīja: Inter arī salīdzinoši ciets riekstiņš būs, tieši pretuzbrukumā.
starpcitu jā, inter arī ir neparocīgs Barca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.