Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Papildus tiesneši nākamsezon arī Čempionu līgā un EČ kvalifikācijas ciklā

Papildus tiesneši nākamsezon arī Čempionu līgā un EČ kvalifikācijas ciklā
Foto: AP/Scanpix

UEFA pārstāvji paziņojuši, ka FIFA eksperiments ar papildus tiesnešu izmantošanu spēļu laikā nākamajā sezonā tiks turpināts arī Čempionu līgā, kā arī 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačos. Kā zināms, šosezon pieci tiesneši strādāja Eiropas līgas spēļu laikā.

Aizvadītajā sezonā uzreiz sešus tiesnešus darbībā viena mača laikā skatītāji varēja vērot Eiropas līgā. Proti, allaž jau pierastajam skatam, ka laukumā darbojas galvenais tiesnesis un divi līnijtiesneši, pie katras komandas vārtiem tika norīkots vēl viens soģis. Protams, nekur nav pazudis arī sestais tiesnesis (parasti caur viņu notiek spēlētāju maiņas, bet, tuvojoties mača beigām, rāda, cik ilgs būs kompensācijas laiks), kurš ir gatavs aizvietot jebkuru no laukumā esošajiem arbitriem.

UEFA paziņojusi, ka turpmāk seši tiesneši strādās arī UEFA Čempionu līgas, kā arī 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču laikā. Čempionu līgā pieci tiesneši vienlaikus atradīsies laukumā sākot no kvalifikācijas kārtām. Tāpat tiek plānots, ka pēcāk papildus tiesneši strādās arī 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Sistēmu turpinās izmantot arī Eiropas līgā, taču sākot no grupu turnīra. Jāpiemin, ka papildus tiesneši tiks izmantoti arī UEFA Superkausa mačā starp Milānas ''Inter'' un Madrides ''Atletico''.

"Šis jauninājums tik tiešām strādā labi, tāpēc šo praksi vēlamies turpināt. Šajā eksperimentā ir grūti atrast kaut kādus trūkumus vai nepilnības," sacīja UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino.

Pirmo reizi sistēma ar pieciem tiesnešiem tika izmēģināta 2008. gada U19 Eiropas čempionātā. Pēc šī turnīra Starptautiskā Futbola Asociāciju padome (IFAB) atļāva turpināt eksperimentu jau profesionālā līmenī. Pēc FIFA un IFAB piekrišanas piecu tiesnešu sistēmu ieviesa Eiropas līgas pirmajā sezonā. Jāatzīmē, ka gaidāmajā PK izcīņā DĀR šī sistēma izmantota netiks. Kā zināms, daudz tika runāts arī par video atkārtojumu ieviešanu, taču FIFA prezidents Zeps Blaters jau pērnā gada izskaņā skaidri un gaiši paziņoja, ka, kamēr viņš būs FIFA prezidents, šis jautājums vairs netiks izskatīts.

Izmantotie resursi:
AP

     [+] [-]

, 2010-05-27 22:23, pirms 14 gadiem
Latvijā nebūs - jo ļoti maz tiesnešu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-27 22:30, pirms 14 gadiem
Nu ne visās valstīs to var atļauties, arī anglijā tiesnešu nepietiek! Domāju tikai lielajos(ČL, Eiropas līga , kvalifikācijas spēles) mačos var atļauties.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-27 22:59, pirms 14 gadiem
Labs variants, būs vairāk objektivitātes, mači kļūs taisnīgāki, nebūs tādu variantu kā nabaga īriem...

     [+] [-]

, 2010-05-27 23:11, pirms 14 gadiem
praktikants rakstīja: Nu ne visās valstīs to var atļauties, arī anglijā tiesnešu nepietiek! Domāju tikai lielajos(ČL, Eiropas līga , kvalifikācijas spēles) mačos var atļauties.
Latvija virsligu sogad tiesa 22 tiesnesi, vel naks klat jaunie kas debites, kur problema? Latvija pat varetu ieviest sadu tiesasanu, jautajums vai pietiktu naudas, kaut gan tie 2 jaunie tiesnesi daudz nesanemtu, maz viniem pienakumu.

     [+] [-]

, 2010-05-27 23:57, pirms 14 gadiem
Prognozēju, ka ČL un EČ atlases speļēs varētu mazliet pieaugt rezultativitāte uz sodasitienu rēķina kamēr piešausies speļēt tīrāk. Lielākoties jau tās raušanas aiz krekliem un turēšanas iestrādātas jau automātiski kā refleksi nebūs viegli no tā tikt vaļā. Sevišķi grūti, ja nacionālajos čempionātos var pa vecam spēlēt.

Hokejā ar negāja viegli tiko kā pieteica karu ķeksēšanai un mazai iebakstīšanai, bet tagad visi tomēr liekas kaut kā piešāvušies