Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

''Barcelona'' grauj, Turanam ''hat-trick'', skoti atņem punktus ''City''

''Barcelona'' grauj, Turanam ''hat-trick'', skoti atņem punktus ''City''
Arda Turans (pa labi) ar trīs vārtiem kaldināja ''Barca'' uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas pēdējā C grupas kārtā ''Barcelona'' sagrāva Menhengladbahas ''Borussia'' 4:0, bet Mančestras ''City'' otro reizi pēc kārtas spēlēja neizšķirti pret Glāzgovas ''Celtic'' (1:1).

Situācija C grupā bija skaidra jau pirms šā vakara mačiem. ''Barcelona'' bija neaizskaramā pirmajā vietā, bet Mančestras ''City'' bija nodrošinājusi otro pozīciju. Pēdējās spēles bija vien formalitāte, tādēļ Mančestras ''City'' galvenais treneris Žuzeps Gvardiola pret ''Celtic'' laukumā sūtīja futbolistus, kuri parasti spēlē retāk. Sākumsastāvā bija iekļauti Kelehi Iheanačo, Fernandu, Lerojs Sanē un divi tīneidžeri - centra aizsargs Tosins Adarabiojo un pussargs Pablo Mafeo. Interesanti, ka centra pussarga pozīcijā šovakar spēlēja nomināli malējais aizsargs Pablo Savaleta.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Skotijas čempione parūpējās par negaidītu spēles sākumu, gūstot vārtus jau 3. minūtē. Šovakar atkārtojās praktiski identisks scenārijs, jo, veicot augstu presingu, ''Celtic'' piespieda kļūdīties mājiniekus. Sanē pienācīgi neuztvēra bumbu, un tas maksāja dārgi, jo pēc Mikela Lustiga piespēles Patriks Robertss panāca 0:1! Tomēr arī ''City'' nevēlējās ilgi atrasties iedzinējos, un pēc nepilnām piecām minūtēm Kelehi Iheanačo aizbēga no sava sedzēja, triecot bumbu zem pārliktņa – 1:1.

Ķeltu uzbrukuma līderis Musā Dembelē 18. minūtē varēja vēlreiz savai komandai panākt šokējošu pārsvaru, tomēr, atrodoties labā sitiena pozīcijā, viņa sitienu atvairīja vārtsargs, bet atkārtots mēģinājums tukšos vārtos lidoja garām. Izniekota lieliska izdevība. Pēc jaudīga sākuma abu vienību izpildījumā viss lēnām normalizējās, proti, Mančestra pārņēma spēles iniciatīvu savās rokās, kontrolējot bumbu daudz vairāk par saviem pretiniekiem.

Puslaika beigu daļā ar grūtībām pie bumbas tika Iheanačo, tomēr paguva skaisti pamainīt bumbas lidojuma virzienu, vārtsargam ar pūlēm to atvairot. Sekoja Nolito sitiens, taču tas tika nobloķēts. Pēdējā minūtē Gaels Klišī savā soda laukumā ar rokām turēja Lustigu, tomēr tiesneša svilpe klusēja. Lustigs nesaprašanā aktīvi apelēja pie tiesneša un par to saņēma dzelteno kartīti.

Otrajā spēles nogrieznī Mančestra turpināja mocīties pret skotiem, turklāt gandrīz nonāca iedzinējos, kad nedaudz garām vārtiem sita uz maiņu nākušais Leigs Grifitss. Ja bumba lidotu vārtos, Kabaljero vairs nebūtu glābējs. Mančestrai neklājās viegli, taču Sanē gandrīz izglāba komandu, uzsitot planējošu bumbu nedaudz garām mērķim. Pēdējās minūtes bija saspringtas, tomēr rezultāta izteiksmē nekas nemainījās, abām vienībām izspēlējot otru savstarpējo neizšķirtu pēc kārtas.

Titulētā Spānijas komanda ''Barcelona'' grupu turnīra punktus bija zaudējusi tikai pret Mančestras ''City'', fantastiskā cīņā piekāpjoties angļu klubam 1:3. Pārējās spēles Barselona bija uzvarējusi un šovakar pret Menhengladbahas ''Borussia'' komandas galva Luiss Enrike iespēju deva Pako Alkaseram, Andrē Gomesam, Denisam Svaresam un Aleišam Vidālam, atpūtinot vairākus līderus, tomēr piespiedu kārtā jeb diskvalifikācijas dēļ netika pieteikti Neimārs un Ivans Rakitičs.

Pirmajā puslaikā Barselona pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, tiekot pie fantastiska pārsvara bumbas kontrolē (79% – 21%), kā arī neļaujot pretiniekiem ne reizi sist pa saviem vārtiem. Vienīgos vārtus 45 minūšu laikā guva jaudīgais Lionels Mesi, kurš izspēlēja sieniņu ar Ardu Turanu un bumbu precīzi sita tīklā – 1:0.

Otajā mača nogrieznī ''Barca'' turpināja savu dominanci un pēc rikošeta bumba uzlidoja gaisā, tieši Turana virzienā, kurš nekļūdīgi panāca 2:0. Pēc dažām minūtēm Mesi saasināja uzbrukumu ar teicamu caurejošo piespēli, pēc kuras Vidāls bumbu padeva tālāk Turanam, un turku futbolists to pārliecinoši raidīja tālajā stūrī – 3:0. ''Borussia'' nebija praktiski nekādu izredžu pret spāņu grandu, turklāt pēc vairākām minūtēm Turans guva ''hat-trick'', atkal pārspējot vārtsargu no sava kreisā flanga – 4:0.

''Barca'' varēja panākt jau nepieklājīgu pārsvaru, tomēr šoreiz izglāba Jans Sommerss, kurš filigrāni atvairīja Mesi sitienu ar galvu no tuvas distances. Arī Menhengladbaha atbildēja ar dažiem bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr ''Barcelona'' prasmīgi tika galā visām grūtībām. Spēle noslēdzās, un ''Barca'' pārliecinoši iesoļoja izslēgšanas spēļu fāzē.

C grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Barcelona – Borussia M4:0 (1:0)Mesi 16' Turans 50' 53' 67'
Manchester City – Celtic1:1 (0:0)Iheanačo 8' – Robertss 4'

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona650120:415
2.Manchester City623112:109
3.Borussia61235:125
4.Celtic60335:163

, 2016-12-06 23:43, pirms 7 gadiem
Pēc grandiozā sezonas sākuma, City ir nenormāli nobuksējis. Abi Mančestras klubi sagādā pamatīgu vilšanos.
, 2016-12-06 23:45, pirms 7 gadiem
pa smuko,rezervisti izskraidiijaas,paaris liiderus atpuutinaaja,Iniestam speelju prakse,vieniigi zeel ka Messi kaut vienu veel neiebakstiija,lai gan bija tuvu
, 2016-12-07 02:30, pirms 7 gadiem
SC popularitaate vienkaarshi iespaarda,8speeles peedeejaa grupu turniira kaartaa un pie visiem 10komentaaru,no kuriem puse no diviem lietotaajiem,zashibis
, 2016-12-07 02:44, pirms 7 gadiem
Jo visi fano par pasaules labāko klubu kurš šosezon izfomāja nespēlēt Čempiona līgā
, 2016-12-07 02:53, pirms 7 gadiem
varu pat sadereet ka riitaa buus tikpat daudz komentaaru pie speeleem, iznjemot Real speeli,kuru fani te pietiekoshi palikushi,bet ar jau kljuust mazaak un mazaak,pateicoties SC nespeejai blokjeet neadekvaatos lietotaajus,kas nevis par speeli runaa,bet meegjina uzsaakt kaskji
, 2016-12-07 05:04, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: varu pat sadereet ka riitaa buus tikpat daudz komentaaru pie speeleem, iznjemot Real speeli,kuru fani te pietiekoshi palikushi,bet ar jau kljuust mazaak un mazaak,pateicoties SC nespeejai blokjeet neadekvaatos lietotaajus,kas nevis par speeli runaa,bet meegjina uzsaakt kaskji
Izslēgšanas spēlēs būs krietni vairāk komentāru, bet piekrītu, ka skumji par mazo komentāru skaitu grupu turnīra spēlēs. Bet labāk, lai ir mazāk komentāru, nevis par 50 komentiem vairāk dēļ HMB.
, 2016-12-07 10:44, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Izslēgšanas spēlēs būs krietni vairāk komentāru, bet piekrītu, ka skumji par mazo komentāru skaitu grupu turnīra spēlēs. Bet labāk, lai ir mazāk komentāru, nevis par 50 komentiem vairāk dēļ HMB.
Pulkstens 05:04 rītā/naktī (kā nu kuram) šāds komentārs no personas, kura pati ar HMB mēdz par prostitūtu pirkšanu runāt, bet citreiz apdzeras un vēlā vakarā/naktī ar to pašu HMB vispār sāk filozofēt
, 2016-12-07 11:52, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Pulkstens 05:04 rītā/naktī (kā nu kuram) šāds komentārs no personas, kura pati ar HMB mēdz par prostitūtu pirkšanu runāt, bet citreiz apdzeras un vēlā vakarā/naktī ar to pašu HMB vispār sāk filozofēt
Kāda Tev daļa gar mani? Nav apnicis citēt katru manu komentāru? Ja Tev tik ļoti liela nepatika pret mani, tad satiekamies un sejā izteiksi pretenzijas!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.