Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Cauņa viesosies Mančestrā, "Roma" mēģinās nomazgāt kaunu Minhenē

Cauņa viesosies Mančestrā, "Roma" mēģinās nomazgāt kaunu Minhenē
Huans Manuels Iturbe pret Franku Riberī
Foto: SIPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgā turpināsies ceturtās kārtas spēles. E grupā "Roma" pēc sakāves savā laukumā ar 1:7 vēlreiz tiksies ar Minhenes "Bayern", savukārt Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA viesosies pie Anglijas čempiones Mančestras "City". Gan E, gan H grupā visu spēļu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

E grupa

Minhenes "Bayern" pēc graujošās uzvaras Romā (7:1) sekoja klupiens Bundeslīgā – 0:0 pret Menhengladbahas "Borussia" -, taču abas nākamās spēles pret "Hamburg" (3:1) un Dortmundes "Borussia" (2:1) bavārieši uzvarēja. Līdz ar to "Bayern" šīs sezonas 16 cīņās joprojām ir piedzīvojis tikai vienu zaudējumu – Vācijas Superkausā pret Dortmundi (0:2) -, bet savā laukumā bavārieši septiņās spēlēs svinējuši septiņas uzvaras (vārti – 21:2).

Savukārt "Roma" nākamajās trīs A Sērijas spēlēs zaudējusi vēl piecus punktus – 0:0 pret "Sampdoria", 2:0 pret "Cesena" un 0:2 pret "Napoli" -, kas gan netraucē romiešiem ar 22 punktiem desmit mačos saglabāt otro vietu. Abu komandu lazaretēs nav jaunu būtisku iztrūkumu – "Bayern" starp savainotajiem joprojām ir tādi spēlētāji kā Bastians Švainštaigers, Tjagu Alkantara, Havi Martiness un citi, bet pretiniekiem joprojām nav Kevina Strotmana.

Pēdējais brīdis sākt uzlabot pozīcijas tabulā ir Anglijas čempionei Mančestras "City", kas iepriekšējā kārtā Maskavā izlaida divu vārtu pārsvaru (2:2) un pirmo apli noslēdza tikai ar diviem punktiem kabatā. Anglijas klubam šovakar savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Aleksandars Kolarovs, Davids Silva un Frenks Lampards (ierindā varētu atgriezties jau nedēļas nogalē), toties gatavs spēlēt ir Eliakims Mangalā.

Kamēr Mančestras "City" nedēļas nogalē uzvarēja derbijā – 1:0 pret Mančestras "United" -, Maskavas CSKA līderu duelī atzina Sanktpēterburgas "Zenit" pārākumu (0:1) un tagad atpaliek jau par septiņiem punktiem. Kopā ar CSKA uz Mančestru devās arī Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš tieši pret "City" pēc gandrīz 13 mēnešu pauzes atgriezās laukumā pēc ilgas savainojuma dziedēšanas. Krievijas Premjerlīgā Cauņa šosezon vēl nav spēlējis, taču nesen uz 26 minūtēm izgāja kausā pret Maskavas "Torpedo" (2:0).

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern33009:19
2.Roma31117:94
3.Manchester City30213:42
4.CSKA30123:81

H grupa

Līdzīgā situācijā kā "Roma" atrodas arī Barisavas BATE, kas pēc pazemojuma savā laukumā ar 0:7 mēģinās revanšēties Doņeckas "Shakhtar". Iepriekšējā Baltkrievijas čempionāta spēlē BATE ar 2:1 pieveica savu tuvāko sāncensi Minskas "Dinamo", pārsvaru palielinot līdz četriem punktiem un sperot platu soli pretī astotajam titulam pēc kārtas. Tikmēr "Shakhtar" ar 1:2 zaudēja Doņeckas "Metalurh" un Ukrainas Premjerlīgā no Kijevas "Dynamo" atpaliek par sešiem punktiem. Latvijas vārtsargs Germans Māliņš kopā ar komandu uz Ļvivu, kur notiks šā vakara spēle, nedevās.

Savukārt neveiksmīgi sezonu sākusī Bilbao "Athletic, kas šovakar uzņems grupas līderi "Porto", beidzot pirmo reizi šosezon Spānijas čempionātā izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas – 1:0 pret "Almeria" un "Sevilla". Baski ar 11 punktiem desmit mačos tabulā ieņem 11. vietu, savukārt "Porto" vietējā čempionātā ir otrā, par punktu atpaliekot no Lisabonas "Benfica". Iepriekšējā savstarpējā mačā "Porto" baskus pieveica ar 2:1. Vēl viena zaudējuma gadījumā Bilbao, ļoti iespējams, jau šovakar zaudēs jebkādas cerības uz izkļūšanu no grupas.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Porto321010:37
2.Shakhtar31209:25
3.BATE31022:143
4.Athletic30122:41

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 11:20, pirms 9 gadiem
Jā! Cauņa tiešām viesosies Mančestrā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 12:02, pirms 9 gadiem
Aguero#16 rakstīja: jaunākā informācija no City nometnes apliecina: pēc sliktā starta EPL, komandai ir dots uzdevums uzvarēt ČL jau šogad un koncentrēt visus spēkus tur.
man tak likaas ka plaans bija Eiropas liiga???!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 12:06, pirms 9 gadiem
Agvero tu esi kkauns, skaties ka nezaudejat sodien un vek neatkartojiet 2012/13
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 12:09, pirms 9 gadiem
Tagad kādam jāsaglabā tā antiņa komentārs, lai pēc zāģa, kad viņš atkal pļūtīs par ČL nenozīmīgumu un motivācijas trūkumu, ir ko acīs iemest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 13:46, pirms 9 gadiem
Aguero#16 rakstīja: Ja es esmu antiņš tad ka esi tu vai bukmeikeri?

Koefs uz CSKA - 9.45
Sestdien Barcelona vs Celta Vigo koefs uz Celtu bija 17.0
, 2014-11-05 14:33, pirms 9 gadiem
CSKA svarīga spēle. Ja grib aizķerties aiz Eiropas līgas,tad javinnē. Cauņam jau gan maz iespēju uzspēlēt.
, 2014-11-05 15:24, pirms 9 gadiem
Aguero#16 rakstīja: jaunākā informācija no City nometnes apliecina: pēc sliktā starta EPL, komandai ir dots uzdevums uzvarēt ČL jau šogad un koncentrēt visus spēkus tur.
nabaga Madride, ja būtu šito zinājusi vakar noteikti būtu spēlējuši uz zāģi, neviens tak negribēs pakļūt zem City. Pēc šīs ziņas visas komandas jau ir izkārušas baltos karodziņus un sitīs savos vārtos lai tikai izvairītos no iespējas ka pretī nāks City.
, 2014-11-05 16:07, pirms 9 gadiem
Chelsea U-19 labu pērienu iedeva, atmaksa draugi, atmaksa
, 2014-11-05 17:41, pirms 9 gadiem
Asinīs jānomazgā savs kauns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.