Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: LFF

Meiteņu futbola svētki Rīgā vieno vairāk nekā 100 mazās futbolistes

Meiteņu futbola svētki Rīgā vieno vairāk nekā 100 mazās futbolistes
"Live Your Goals" festivāls Rīgā

Latvijas Futbola federācija (LFF), turpinot iepriekšējos gados iedibināto tradīciju, svētdien, 28. maijā, Rīgā atklāja 2017. gada "Live Your Goals" meiteņu futbola festivālu sēriju. Šīgada pirmie meiteņu futbola svētki norisinājās sadarbībā ar Rīgas Futbola skolu, futbola aktivitātēm pulcējot vairāk nekā 100 mazās futbola princeses.

Rīgas meiteņu futbola dienā NSB Arkādija laukumā īpaši bija aicinātas piedalīties meitenes vecumā no sešiem līdz 12 gadiem. Pasākuma laikā sadarbībā ar Rīgas Futbola skolas treneriem, kā arī kluba un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājām norisinājās dažādas ar futbolu saistītas aktivitātes, stafetes un spēles, kā arī meitenēm un viņu vecākiem bija iespēja tikt pie piemiņas veltēm no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un LFF. Savukārt vietējām skolām, kuru audzēknes piedalījās meiteņu futbola dienā, bija iespēja saņemt futbola ekipējumu izmantošanai sporta stundās.

Starp meiteņu futbola svētku dalībniecēm bija Rīgas Futbola skolas, SK Imanta un FK Tukums 2000 jaunās futbolistes, kā arī skolnieces no Rīgas 21. vidusskolas, Rīgas Angļu ģimnāzijas, Rīgas 4. speciālās internātpamatskolas un Rīgas Rīnūžu vidusskolas.

Šādos pasākumos tiek aicinātas piedalīties pilsētas un apkārtējo reģionu meitenes un viņu vecāki, lai tuvāk iepazītu futbolu un izmēģinātu savus spēkus šajā sporta veidā. Live Your Goals ir FIFA īstenota futbola attīstības programma, kas jau ceturto gadu ar LFF centieniem veiksmīgi norisinās arī Latvijā. Programmas galvenais mērķis ir ļaut katrai meitenei iesaistīties futbolā, pamēģināt un izjust šo skaisto sporta veidu, kā arī tā emocionālo pusi.

Otro gadu pēc kārtas Live Your Goals meiteņu futbola festivāls tiek organizēts visa gada garumā kā vairāku pasākumu sērija, lai paplašinātu festivāla ģeogrāfiju. Iepriekšējos gados līdzīgi pasākumi norisinājušies arī Liepājā, Jelgavā un Ventspilī, bet šīgada turpinājumā meiteņu futbola svētkus plānots rīkot arī Tukumā un Rēzeknē.

Izmantotie resursi:
Gada pirmais "Live Your Goals" festivāls pulcē...


Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.