Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nīderlande pirmo reizi kopš 1945. gada nenoskaidro čempioni

Nīderlande pirmo reizi kopš 1945. gada nenoskaidro čempioni
Dušans Tadičs. Foto: imago images/Pro Shots/Scanpix

Lēmums par Nīderlandes futbola līgas nepabeigšanu tika pieņemts pirms pāris dienām. Tagad izlemts, ka netiks pasludināta čempione un ka neviena komanda nezaudēs vietu līgā.

Čempionāta vadībā pēc 25 kārtām ar 56 punktiem atradās Amsterdamas "Ajax", taču tikpat punktu bija arī Alkmāras AZ. Tā atpalika sliktāku papildus rādītāju dēļ. Čempione netika nosaukta, taču vietas Čempionu līgā sadalītas pēc pašreizējās tabulas.

"Ajax" kvalifikāciju sāks no play-off stadijas, bet AZ – no otrās kārtas. Eiropas līgā spēlēs Roterdamas "Feyenoord" (grupu turnīrs), Eindhovenas PSV un "Villem II" (abas – kvalifikācijas otrā kārta).

Tāpat nenotiks komandu izslēgšana uz otro līgu. Tādējādi "Cambuur" un "De Graafschap" netiks pie iespējas pacelties līmeni augstāk. Tas atradās pārliecinošā vadībā – attiecīgi 66 un 62 punkti, trešajai vietai 55 punkti.

Netiks aizvadīts arī Nīderlandes kausa fināls, kurā vajadzēja spēkoties "Utrecht" un "Feyenoord".

Izmantotie resursi:
https://eredivisie.nl/nl-nl/uitgeli...


Foto: Aśka Żmijewska/Wisła Kraków

1. līgas klubs triumfē Polijas kausā un izcīna ceļazīmi uz Eirokausiem

Vakar Varšavā notikušajā Polijas kausa izcīņas finālspēlē uzvarēja pašreiz 1. līgā esošā Krakovas "Wisła", kura atspēlējās un papildlaikā pieveica (2:1) Ščecinas "Pogoń".
Viktors Ģekerešs. Foto: Manuel Fernando Araujo/EPA/Scanpix

Zviedrijas ungārs Ģekerešs minūtes laikā iesit divus un izglābj "Sporting" punktu

Vienā no Portugāles futbola meistarsacīkšu lielklubu dueļiem līdervienība Lisabonas "Sporting" izbraukumā galotnē neilgā laikā iedzina divu vārtu starpību, spēkojoties 2:2 pret "Porto".
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.