Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Buenosairesas "Independiente" otro reizi izcīna Dienvidamerikas kausu

Buenosairesas "Independiente" otro reizi izcīna Dienvidamerikas kausu
Buenosairesas "Independiente"
Foto: SIPA/Scanpix

Otro reizi vēsturē Dienvidamerikas kausu, kas ir otrais spēcīgākais turnīrs reģionā, izcīnījusi Buenosairesas "Independiente", fināla atbildes mačā viesos cīnoties neizšķirti 1:1 ar Riodežaneiro "Flamengo". Tādējādi divu spēļu summā izdevās ņemt virsroku ar 3:2.

Brazīlijas klubs, kas izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2, atbildes spēles 30. minūtē izvirzījās vadībā, pateicoties 20 gadus vecā pussarga Lukasa Paketas precīzajam sitienam. Riodežaneiro "Flamengo" līdzjutēji varēja līksmot, jo, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, šāds rezultāts derētu triumfam turnīrā.

Tomēr desmit minūtes vēlāk argentīniešiem izdevās panākt izlīdzinājumu. Sodot pretiniekus par pārkāpumu soda laukumā, 11 metru soda sitienu realizēja Ezekjels Barko. Tikai 18 gadus vecais futbolists nenotrīcēja spiediena priekšā un panāca 1:1, un tieši viņa gūtie vārti atnesa Buenosairesas "Independiente" triumfu.

Argentīnas komandai tas bija otrais tituls Dienvidamerikas kausā, kas tika izveidots 2002. gadā. "Independiente" bija labākā komanda arī pirms septiņiem gadiem. Turnīra vēsturē ir vēl viena komanda, kurai izdevies uzvarēt divas reizes, un arī tā nāk no Argentīnas un Buenosairesas – "Boca Juniors". Argentīnas kontā ir astoņi tituli, kamēr Brazīlijas klubi uzvarējuši trīs reizes.

Pateicoties uzvarai Dienvidamerikas kausā, "Independiente" varēs startēt reģiona spēcīgākajā turnīrā – "Copa Libertadores".


"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.