Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

PVO rekomendē Baltkrievijas līgas apturēšanu, tā melojusi par pārcelto spēli

PVO rekomendē Baltkrievijas līgas apturēšanu, tā melojusi par pārcelto spēli
Foto: fcslavia.by

Pasaules veselības organizācija rekomendējusi Baltkrievijai aizliegt masu pasākumu norisi, pavēstījis ekspertu komisijas vadītājs Patriks O'Konors. Baltkrievijas Augstākā līga futbolā ir vienīgā Eiropā, kas turpina aizvadīt spēles.

"Mēs rekomendējam pastiprināt prasības par distancēšanos, aizliegt masu pasākumu norisi, noteikt karantīnu saslimušajiem un tiem, kuri bijuši kontaktā ar saslimušajiem," preses konferencē teica Patriks O'Konors. Viņš pauda, ka vīrusa izplatības bremzēšanai nepieciešami drošības mēri visā sabiedrībā.

Baltkrievijas futbola līga ir vienīgā Eiropā, kas turpina aizvadīt spēles – šodien turpinās ceturtā kārta. Līdz šim vairākos stadionos uzstādīti apmeklētības antirekordi. Pirms nedēļas beidzās Baltkrievijas Ekstralīga hokejā, un arī tās izšķirošos mačus varēja apmeklēt skatītāji. Dati liecina, ka Baltkrievijā reģistrēti 2226 saslimšanas gadījumi. Izveseļojušies 172 cilvēki, bet miruši 23. Stingrākas drošības prasības pašlaik ieviestas tikai trīs pilsētās – Minskā, Grodņā un Brestā.

Jāpiebilst, ka trešās kārtas mačs starp "Vitebsk" un "Smolevichi" no Vitebskas tika pārcelts uz Borisovu. Lai gan uzreiz parādījās runas par koronavīrusu kā pārcelšanas iemeslu, līgas vadība apgalvoja, ka "Vitebsk" vadība lūgusi spēli pārcelt uz citu norises vietu saistībā ar sliktajiem laika apstākļiem. Taču šodien Veselības ministrs Vladimirs Karaņiks izteicies, ka patiesais iemesls bija koronavīruss.

"Kas attiecas uz Baltkrievijas futbola līgas norisi, lēmumu par apturēšanu nepieņem Veselības ministrija. Mēs no savas puses varam ietekmēt tikai drošības pasākumus, piemēram, temperatūras mērīšanu visiem cilvēkiem un biļešu pārdošanu kā šaha laukumā," teica Karaņiks.

"Kā jau būsiet pamanījuši, reģionos, kurus pandēmija skārusi nopietnāk, šādi pasākumi nenotiek. Pat futbola spēle, kurai vajadzēja notikt Vitebskā, tika pārcelta uz citu reģionu," pauda Karaņiks. "Riskus vērtē Sporta ministrijas amatpersonas. Domāju, ka tas ir viņu lēmums, bet mēs varam sniegt rekomendācijas."

Izmantotie resursi:
https://interfax.by/news/zdorove/ra...
https://by.tribuna.com/football/108...


Viktors Ģekerešs. Foto: Manuel Fernando Araujo/EPA/Scanpix

Zviedrijas ungārs Ģekerešs minūtes laikā iesit divus un izglābj "Sporting" punktu

Vienā no Portugāles futbola meistarsacīkšu lielklubu dueļiem līdervienība Lisabonas "Sporting" izbraukumā galotnē neilgā laikā iedzina divu vārtu starpību, spēkojoties 2:2 pret "Porto".
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.