Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Al Jazira" iztur spiedienu un iekļūst FIFA Pasaules Klubu kausa ceturtdaļfinālā

"Al Jazira" iztur spiedienu un iekļūst FIFA Pasaules Klubu kausa ceturtdaļfinālā
"Al Jazira" svin vārtu guvumu spēlē pret "Auckland City"
Foto: Ahmed Jamallah/Reuters/Scanpix

FIFA Pasaules Klubu kausa vienīgajā astotdaļfinālspēlē turnīra saimniece Abu Dabi "Al Jazira" ar 1:0 pārspēja Jaunzēlandes "Auckland City". Ceturtdaļfinālā "Al Jazira" spēkosies ar Uravas "Red Diamonds" no Japānas.

AAE čempionvienība Abu Dabi "Al Jazira" Pasaules Klubu kausa izcīņā piedalās pirmoreiz, šīvakara spēlē uzņemot vairākkārtējos Okeānijas zonas čempionus Jaunzēlandes "Auckland City". Abām bija jānoskaidro, kura iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā, kurā šīs spēles uzvarētāju gaidīja Āzijas čempione "Urawa Red Diamonds" no Japānas.

Spēles pirmajā puslaikā pārsvars gan bumbas kontrolē (58:42), gan sitienos (5:1) piederēja "Auckland City", tomēr vienīgais vārtu guvums padevās tieši mājiniekiem, kad 38. minūtē fantastisks tālšāviens no 25 metriem padevās brazīlietim Romarinjo.

Arī otrajās 45 minūtēs pamatīgs pārsvars piederēja Jaunzēlandes komandai, tomēr arī šoreiz savas iespējas izmantot neizdevās, uzvaru ar 1:0 nosargājot "Al Jazira".

Ceturtdaļfinālā tiks aizvadītas divas spēles - jau minētais duelis starp "Al Jazira" un "Urawa Red Diamonds", kā arī spēle starp CONCACAF čempioni Meksikas "Pachuca" un Kasablankas "Wydad" no Marokas, kas izcīnīja uzvaru Āfrikas Čempionu līgā.

Pašreizējā Pasaules Klubu kausa ieguvēja, kā arī UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides "Real", kā arī Portualegres "Grêmio" turnīru sāks no pusfināla stadijas.


"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.