Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Linekers: ""Arsenal" no ceturtās vietas atpaliek tālāk, nekā Vengers domā"

Linekers: ""Arsenal" no ceturtās vietas atpaliek tālāk, nekā Vengers domā"
Gerijs Linekers
Foto: Backgrid/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal", kas pirmo reizi 20 gadu laikā palicis bez ceļazīmes uz UEFA Čempionu līgu, pagarināja līgumu ar galveno treneri Arsēnu Vengeru. Bijušais futbolists un BBC studijas vadītājs Gerijs Linekers uzskata, ka nākamajās sezonās "Arsenal" sniegums nekļūs labāks.

"Londonas "Arsenal" priekšā vēl ir tāls ceļš. Ja man jautātu, vai viņi nākamajā sezonā iekļūs starp četrām komandām, tad atbildētu, ka, visticamāk, tas nenotiks. Viņi atpaliek tālāk, nekā Vengers uzskata," sacīja Gerijs Linekers.

Komanda sezonu noslēdza ar piecām uzvarām pēc kārtas, tomēr nespēja apsteigt "Liverpool" un pirmo reizi kopš Vengera pievienošanās 1996. gadā palika ārpus labāko četrinieka. Tomēr sezonai tika pielikts pozitīvs punkts, FA kausa finālā ar 2:1 pieveicot Londonas "Chelsea", no kuras Premjerlīgas kopvērtējumā atpalika 18 punktus.

Pēc Linekera domām, ir neticami, ka lēmums par līguma pagarināšanu atradās Vengera pārziņā: "Vienīgais treneris, kurš izlemj, kad un kurp dosies, ir sers Alekss Fergusons, bet viņš tobrīd ieguva Premjerlīgas titulus. Vengers turpina izcīnīt FA kausus un iekļūt četru labāko komandu pulkā, bet šobrīd tas ir mainījies."

Linekers, kurš kopā ar "Barcelona" ieguvis Spānijas karaļa kausu un uzvarējis Eiropas kausu ieguvēju kausā, Pasaules kausa ietvaros izcēlies ar desmit rezultatīviem sitieniem, esot labākais starp Anglijas izlases futbolistiem. 1990. gada Pasaules kausā viņš ieņēma ceturto vietu.

Linekers ir BBC futbola raidījumu vadītājs un bijušās Anglijas čempiones "Leicester City" goda viceprezidents. Tāpat tiek uzskatīts, ka tieši viņš izdomājis teicienu: futbols ir vienkāršana spēle – 22 vīrieši 90 minūšu garumā dzenā bumbu, un beigās vienmēr uzvar Vācija.

"Kā iespējams parakstīt līgumu ar Antuānu Grīzmanu? Nespēlējot Čempionu līgā, vienīgais veids, kā sacensties ar konkurentiem, ir piedāvāt konkurētspējīgas algas," teica Londonas "Arsenal" bijušais vārtsargs Bobs Vilsons. "Pērn "Chelsea" nopirka labāko pieejamo futbolistu – N'Golo Kantē. Arī "Arsenal" gribēja viņu, bet nespēja piedāvāt tik lielu algu. Kluba vadībai jāsaprot, vai spēj sacensties šajā līmenī."

Izmantotie resursi:
Arsene Wenger: Arsenal 'further behind' than...


, 2017-05-31 11:40, pirms 7 gadiem
Isteniba Linekers nekad nav ,,fanojis" par Arsenal! Ja izdosies noturet Alexis un Ozil, neredzu iemeslu, kapec lai Arsenal butu sudigaks par Liverpool, Man U, vai Spurs! Sen jau esmu pamanijis, ka Anglu zurnalistiem patik notirst Arsenal!
, 2017-05-31 11:52, pirms 7 gadiem
Angļu žurnālistiem (kādam no tiem) patīk nod.. visus klubus.
, 2017-05-31 11:58, pirms 7 gadiem
nayris rakstīja: Isteniba Linekers nekad nav ,,fanojis" par Arsenal! Ja izdosies noturet Alexis un Ozil, neredzu iemeslu, kapec lai Arsenal butu sudigaks par Liverpool, Man U, vai Spurs! Sen jau esmu pamanijis, ka Anglu zurnalistiem patik notirst Arsenal!
Protams Linekers nav fanojis par Arsenal, viņš tak spēlēja Totenhemā
Bet kas tavuprāt mainīsies ja paliks Ozil un Alexis, bet nebūs citi nopietni pastiprinājumi? Viņi abi tak ir bijuši komandā vairākas sezonas, ieskaitot iepriekšējo, kurā Arsenal bija "sūdīgāks" par pieminētajām komandām (izņemot MU). Fakts ir tāds, ka Vengers nespēja izmantot MU krīzi, Chelsea sezonas krīzi, Spurs nebeidzamo pārbūvi, kura vismaz pagaidām izskatās pabeigta. Bet tikmēr pat Leicester to paspēja izmantot. Konkurenti jau vājāki tuvākajā laikā nepaliks. Varbūt vienīgi Spurs pēc gada, ja šis sastāvs nākamsezon neko nopietnu neuzvarēs.
, 2017-05-31 12:05, pirms 7 gadiem
manuprat sen jau bija laiks nomainit treneri, par ilgu marine vinu!!!
, 2017-05-31 12:37, pirms 7 gadiem
ABa rakstīja: Protams Linekers nav fanojis par Arsenal, viņš tak spēlēja Totenhemā
Bet kas tavuprāt mainīsies ja paliks Ozil un Alexis, bet nebūs citi nopietni pastiprinājumi? Viņi abi tak ir bijuši komandā vairākas sezonas, ieskaitot iepriekšējo, kurā Arsenal bija "sūdīgāks" par pieminētajām komandām (izņemot MU). Fakts ir tāds, ka Vengers nespēja izmantot MU krīzi, Chelsea sezonas krīzi, Spurs nebeidzamo pārbūvi, kura vismaz pagaidām izskatās pabeigta. Bet tikmēr pat Leicester to paspēja izmantot. Konkurenti jau vājāki tuvākajā laikā nepaliks. Varbūt vienīgi Spurs pēc gada, ja šis sastāvs nākamsezon neko nopietnu neuzvarēs.
Cik sapratu Vengeram ir iedoti 150 milijoni! Domaju, ka pastiprinajumi bus! Es jau nesaku, ka tagad mes visus sitisim lupatas, bet pateikt ka arsenal ir talu no 4. vietas, man neliekas isti pareizs! Un nav jau ari ta, ka parejas komandas sastava komplektacija ir baigo kosmosu prieksaa! Dimaju, ka ari nakamgad Arsenal bus pretendents uz titulu(ar nosacijumu, ka izdosies noturet liderus)!
, 2017-05-31 17:01, pirms 7 gadiem
nayris rakstīja: Cik sapratu Vengeram ir iedoti 150 milijoni! Domaju, ka pastiprinajumi bus! Es jau nesaku, ka tagad mes visus sitisim lupatas, bet pateikt ka arsenal ir talu no 4. vietas, man neliekas isti pareizs! Un nav jau ari ta, ka parejas komandas sastava komplektacija ir baigo kosmosu prieksaa! Dimaju, ka ari nakamgad Arsenal bus pretendents uz titulu(ar nosacijumu, ka izdosies noturet liderus)!
Kur tu izrāvi tādu summu - 150? Un Vengers ir vienmēr žēlojies ka neko labu nevarot atrast un beigās pircis visādas viduvējības kas tikai papildina sastāvu, nevis pastiprina to.
, 2017-05-31 17:08, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Kur tu izrāvi tādu summu - 150? Un Vengers ir vienmēr žēlojies ka neko labu nevarot atrast un beigās pircis visādas viduvējības kas tikai papildina sastāvu, nevis pastiprina to.
Anglu zinas ta saka!
, 2017-05-31 20:12, pirms 7 gadiem
Vengers tā jau ir parādījis ka nav tas kurš ČL laikos nav izcēlies ar lieliem pirkumiem, tad tagad Arsenal nespēlēs ČL ko lielu iegādāties tiešām būs ļoti grūti, un pie tam pašam Vengeram kurš parasti neko nepērk - vai arī dažkārt liekas ka neviens pat nevēlas nākt uz Arsenal
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
3

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.