Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"City" papildinājums anglis Stounss kļūst par otro dārgāko aizsargu vēsturē

"City" papildinājums anglis Stounss kļūst par otro dārgāko aizsargu vēsturē
Džons Stounss
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester City" jaunais galvenais treneris Peps Gvardiola iegādājies astoto papildinājumu - 22 gadus veco Džonu Stounsu, kurš kļuvis par otro dārgāko aizsargu vēsturē.

"Manchester City", kas Anglijas Premjerlīgas pagājušo sezonu noslēdza ceturtajā vietā, 38 spēlēs sakrājot 66 punktus, jauno sezonu sāks sestdien, kad savā laukumā uzņems "Sunderland". Savukārt nākamajā otrdienā UEFA Čempionu līgas pēdējā kvalifikācijas kārtā jātiekas ar Bukarestes "Steaua" no Rumānijas.

Turnīram pieteikts arī pēdējais papildinājums - 22 gadus vecais aizsargs Džons Stonuss, kurš kopš 2013. gada pārstāvēja "Everton", bet pirms tam spēlēja "Barnsley" kreklā. Par viņu samaksāti 55,7 miljoni eiro, kas Anglijas izlases futbolistu padara par otro dārgāko aizsargu vēsturē.

2014. gadā Parīzes "Saint-Germain" par 58,6 miljoniem iegādājās Brazīlijas izlases centra aizsargu Davidu Luizu. Savukārt dārgākais anglis vēsturē ir pussargs Rahīms Stērlings, kuru "Manchester City" pērn no "Liverpool" ieguva par 57,4 miljoniem.

"Ambiciozs klubs ar lielisku galveno treneri, tāpēc nevaru sagaidīt pievienošanos jaunajai komandai," pirmajās emocijās dalījās Stounss. Sajūsmināts bija arī "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola, kurš šovasar iegādājies astoņus spēlētājus: "Gribam palīdzēt Džonam parādīt labāko sniegumu un uzlabot jau sasniegto. Man patīk viņa stils un nevaru sagaidīt viņa ierašanos."

"Manchester City" mājaslapā Stounss raksturots kā viens no daudzsološākajiem centra aizsargiem pasaulē, kurš prot izdarīt piespēles, īpaši uzbrukuma sākuma fāzē, un tāpēc nopelnījis titulu "21. gadsimta aizsargs".

Cits Anglijas Premjerlīgas klubs "West Ham United" par 24 miljoniem eiro no "Swansea City" iegādājies uzbrucēju Andrē Ajū. 26 gadus vecais spēlētājs, kurš uz Premjerlīgu pārcēlās pagājušajā vasarā no Marseļas, debijas sezonā izcēlās ar 12 vārtu guvumiem.

"Klubam ir lielas ambīcijas un labs treneris," pēc pievienošanās sacīja Ganas izlases uzbrucējs. "Katru gadu viņi vēlas kļūt arvien labāki. Pēc jaunā stadiona un treniņu bāzes atvēršanas ir jūtams, ka komanda sasniegusi jaunu līmeni, un vēlos būt daļa no projekta."

Tikmēr beļģu centra aizsargs Tomass Vermālens, kuru "Barcelona" pirms diviem gadiem iegādājās par 17,6 miljoniem eiro, izīrēts Itālijas klubam "Roma", kas pagājušajā sezonā ieņēma trešo vietu.

Par cita Itālijas kluba Milānas "Inter" galveno treneri apstiprināts Franks De Būrs, kurš pēdējās sešas sezonas vadīja Amsterdamas "Ajax". Pagājušajā sezonā "Inter" ierindojās ceturtajā vietā un garantēja vietu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-09 21:12, pirms 8 gadiem
Iespējams, laiks rādīs, bet atļaušos iebilst, ka "bargain" īstenībā nozīmē tieši pretēji- par minimāliem līdzekļiem iegūts..
, 2016-08-09 21:23, pirms 8 gadiem
calis atteica Chelsea lai pievienotos Shity solinam Kartejais parmaksatais speletajs.
, 2016-08-09 21:43, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Šis pat netika Anglijas izlases starta sastāvā, tā ka kārtējais bargain jeb pārmaksātais.
Bet kāds sakars bargain ar pārmaksātais? Vārdiem ir divas dažādas nozīmes.
, 2016-08-09 22:41, pirms 8 gadiem
Bargain tas ir priekš Everton, ne City.
, 2016-08-10 09:04, pirms 8 gadiem
City tādas interesantas variācijas ar CB pēdējos gados. Tagad laikam Mangalā izrādīsies lieks. Droši vien ka Stounzs ir 21.gadsimta aizsargs tehnikas un piespēles kultūras ziņā, kāds Pepam spēles modelī vienmēr vajadzīgs. Neesmu gan saskatījis viņā neko iespaidīgu aizsardzības funkciju veikšanā, kas Anglijā tomēr ir vairāk nepieciešams kā Spānijā vai Vācijā. Bet nu 22 gadi, ir kur augt, par Luizu jau labāks noteikti ir.
, 2016-08-10 14:36, pirms 8 gadiem
Jā, Mangalu nahrenizēs, visdrīzāk, uz Valencia. Man personīgi nedaudz žēl, jo, liekas, ja būtu iedots viņam vēl laiks, varbūt realizētu potenciālu.

Ar Stounu pārī, visdrīzāk, spēlēs "tīrais aizsardzības" aizsargs kā Otamendi. Ilgtermiņā, gan Peps droši vien gribētu, lai arī otrs CB ir ar tikpat labu spēles vadīšanas potenciālu un bumbas kontroli.
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
3

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.