Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

1. līgas apskats. Solis līdz medaļām.

1. līgas apskats. Solis līdz medaļām.
Foto: Renārs Buivids

Sportacentrs.com turpina atskatīties uz aizvadīto Latvijas čempionātu 1. līgā futbolā. Apskata trešajā daļā iepazīstinām lasītājus ar četrām komandām, no kurām trim daudz netrūka, lai nopietni iesaistītos cīņā par medaļām jeb pirmo trijnieku.

Kā jau pēdējos gados ierasts, Sportacentrs.com aktīvi atspoguļo notikumus ne tikai LMT Virslīgā jeb Latvijas spēcīgākajā futbola līgā, bet arī 1. līgas čempionātā. 2009. gada sezona ir beigusies, un nu ir pienācis laiks, lai komandas varētu objektīvi atskatīties uz aizvadīto futbola gadu. Kā ierasts, izvērtējot aizvadīto sezonu, vārdu dodam katras komandas pārstāvim, jo tieši viņi visobjektīvāk ir spējīgi novērtēt, cik labs un spēkiem atbilstošs bijis komandas sniegums šogad.

Apskata pirmajā daļā rakstījām par turnīra pastarīšiem. Savukārt apskata otrajā daļā domas par aizvadīto sezonu izteica čempionāta vidusmēra komandas – tās, kas ieņēma vietas no 7. līdz 11. Par Daugavpils "Daugavu", kura ierindojās tikai 9. vietā, lasīt varat šajā apskata daļā, jo Sportacentrs.com pirmīt neizdevās sazināties ar daugavpiliešu galveno treneri Kirilu Kurbatovu. Vārds šoreiz tika dots trim komandām, kas ierindojās pirmā sešinieka otrajā pusē – "Jūrmalai", "Kauguriem-PBLC" un "Mettai/LU". Apskata noslēdzošajā, 4. daļā, ar kuru varēsiet iepazīties pavisam drīz, vārds tiks dots līdervienību trijniekam - "Jelgavai", "Jaunībai" un "Liepājas Metalurgam-2".

Katras komandas pārstāvim tika lūgts atbildēt uz jautājumiem par trim dažādām tēmām:
1. Savas komandas sniegums (veiksmes, neveiksmes, iemesli, cerības, labākais komandas spēlētājs šosezon utt.);
2. Čempionāta ritējums kopumā (vietu sadalījums, turnīra organizācija utt.);
3. Komandas un visas līgas iespējamā nākotne (plāni, cerības, ieteikumi utt.).

4. vieta. FC Jūrmala

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Andrejs Karpovs .
1. Kad sākām sezonu, mūsu uzdevums bija izveidot gados jaunu un perspektīvu komandu. Toreiz situācija bija citādāka, taču sezonas vidū tā mainījās – atbalstīja sponsori, bija iespējams pastiprināt komandu. Tāpēc arī sezonas gaitā izmainījām maksimālo mērķi, kurš bija – pacensties jau šosezon izcīnīt vietu Virslīgā. Šim maksimālajam mērķim vismaz izdevās pietuvoties – ja tuvākajā laikā kāds atteiksies no dalības Virslīgā, mēs būsim pirmie pretendenti uz vietu tajā. Cik zinu, kluba vadība federācijai ir aizsūtījusi vēstuli – ja kāds atsakās, mēs būsim ar mieru nākamsezon spēlēt Virslīgā, izpildot visas prasības. Lai būtu izpildīts maksimālais mērķis, vajadzēja ieņemt 2. vietu un tikt pie pārspēlēm. Tas neizdevās, taču minimālais mērķis ir izpildīts – ja neskaita Liepājas dublierus, tad esam nākamie aiz divnieka. Ja runājam par komandu – kopumā tā ir veidota no jauniem spēlētājiem, klāt vēl divi-trīs pieredzējušāki.

Vienmēr futbolā ir tā, ka ne viss izdodas kā plānots. Vienubrīd bija problēmas ar sastāvu savainojumu un kartīšu dēļ. Taču tā gadās katrā komandā – tas ir darba moments. Varam domāt – ja nebūtu zaudējuši pāris spēļu, būtu pretendējuši uz vietu trijniekā, taču visu sezonu ar jaunu komandu ir grūti nospēlēt stabili. Savukārt pozitīvais moments ir tas, ka jaunie spēlētāji progresē, aug. Trenējamies piecreiz nedēļā – intensitāte tuvojas Virslīgas līmenim. Sponsori un kluba vadība nākotnē negrib vienkārši tikt Virslīgā, bet arī tikt Eirokausos, darboties transfēru tirgū utt. – tādi ir mērķi. Nebūs tā, ka savāksim vecus futbolistus, lai tiktu augstāk – doma ir tieši ar saviem jaunajiem un perspektīvajiem cīnīties. Pozitīvi arī, ka daži futbolisti ir jaunatnes izlasēs. Trenerim vienmēr gribas, lai būtu labāk un labāk, taču objektīvi – progress ir, sezonai var likt plusa zīmi.

Gribētos jau atzīmēt, ka rezultātu izcīnīja visa komanda. Ja runā par līderiem... Droši vien vislabāk sevi parādīja pieredzējušie – Jurijs Idionovs, Viktors Terentjevs – viņi var jaunos arī pamācīt. Viņus jāatzīmē pirmkārt. Otrajā aplī mums savainojuma dēļ nomainījās vārtsargs – atnāca Alberts Nikoļskis – ļoti labi nospēlēja. Ja nemaldos, pēc statistikas viņš ir vislabākais ielaisto vārtu ziņā 1. līgā. Vārtsarga nopelni ir ļoti lieli.

2. Citas komandas negribas novērtēt. Vienīgi jāsaka – pēc manām domām, ir ļoti labi, ka "Jelgava" tikusi Virslīgā. Tā ir pilsēta ar tradīcijām, tur futbolam ir jābūt. Turklāt Jelgavā tiek celts jauns komplekss, kurā komanda varēs spēlēt. Pārsteigumu vietu sadalījumā nav – tādi varētu būt kausa izcīņā, taču čempionāts visu saliek pa vietām. Vienīgi Liepāja – līdz septembrim tā bija cita komanda, taču tad pirmā komanda paņēma kādus sešus spēlētājus, un čempionāta izskaņu "Metalurgs-2" aizvadīja diezgan vāji.

Futbola līmenis 1. līgas līmenī īpaši mainījies nav. Organizācijas ziņā pretenziju nav. Mūsu spēlēs nebija nekādu organizatorisko pārkāpumu, lai būtu jāsūdzas, jāraksta protests federācijai utt. Visur, kur spēlējām, apstākļi atbilde reglamenta prasībām.

3. Līdz 5. decembrim spēlētāji atpūtīsies. Pēc tam savāksimies kopā un pamazām sāksim trenēties – līdz gada beigām divas-trīs reizes nedēļā. Ja kaut kas mainīsies sakarā ar Virslīgu, tad būs izmaiņas spēlētāju sastāvā – varētu nākt pieci-seši spēlētāji klāt. Ja tāda iespēja būtu, tad mēs līdz aprīlim, manuprāt, Virslīgai būtu gatavi. Ja ne, tad sastāvu saglabāsim – izmaiņas varbūt būs nelielas, jo papildināt sastāvu neplānojam, vienīgi kāds var aiziet –, taču nākamsezon 1. līgā spēlēsim ar esošo sastāvu un konkrētu uzdevumu – tikt Virslīgā! Par komandas finansēm – nauda ir gan vietējā, gan no Krievijas, taču par to labāk jautāt vadībai.

FC "Jūrmala" daudziem par pārsteigumu ieņēma 4. vietu noslēguma tabulā (Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv)

5. vieta. FK Kauguri/PBLC

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Nikolajs Poļakovs.
1. Komandas sniegumu novērtēju kā labu. Žēl, ka neizdevās izpildīt uzdevumu iekļūt labāko trijniekā. Spēlējām labi gan rezultātu, gan spēles kvalitātes ziņā. Kāpēc neizdevās tikt trijniekā? Es uzskatu, ka pietrūka pieredzes. Daudzi spēlētāji pirmo sezonu spēlēja 1. līgā, tādēļ tika pieļautas mazas kļūdiņas, kaut arī viņi zināja, kā jāspēlē konkrētās situācijās. Pieredzes trūkums bija izšķirošais faktors.

Mūsu komandā bija atslēgas spēlētāji, bez kuriem būtu grūti iztikt. Gribētos izcelt visa čempionāta labāko bombardieri Igoru Avanesovu. Pussargu līnija mums nospēlēja ļoti labi. No šīs pozīcijas spēlētājiem gribētos izcelt Ruslanu Seļezņovu un Mihailu Poļakovu. Aizsardzībā stabili darbojās Edgars Puliņš un Jevgeņijs Dmitrijevs. Sezonas sākumā vārtus lieliski sargāja Edgars Portnojs, kurš pārcēlās uz "Steaua". Sezonas otrajā pusē viņu labi aizvietoja Edgars Dmitrijevs, pret kuru nav ne mazāko iebildumu.

2. Līmenis bija labs – adekvāts 1. līgas līmenim. Bija interesanti spēlēt, kalendārs bija stabils, tādēļ varēja plānot treniņgrafiku. Pat autsaideri darbojās labi, tie paši "Preiļi". Sezonas pirmajā pusē labi cīnījās "Spartaks", taču dažādu iemeslu dēļ komandas sniegums vēlāk pasliktinājās. Tā ir normāla parādība, ka dažas komandas pastiprinās, bet dažām sastāvs kļūst vājāks.

"Jelgavas" uzvara bija pašsaprotama, jo sastāvs bija sapulcināts ļoti spēcīgs, bija arī labi vietējie futbolisti. Īpaši spēcīgs papildinājums bija Ēriks Pelcis – tādi futbolisti ar savu meistarību var izšķirt spēļu iznākumus. Man ļoti patika arī "Metta", kura spēlēja ar milzīgu pašatdevi.

Gribētos, lai tiesāšanas līmenis būtu augstāks, jo negribētos, lai tiesneši izšķir spēļu iznākumus. Mums bija arī nepatīkams precedents, kad inspektora neuzmanības dēļ nefiksēja pārkāpumus pretinieku komandā. Atzīstu arī savu vainu, kad tīri uzvarētā spēlē mums tika ieskaitīts tehniskais zaudējums [pret „Jūrmalu –aut.]. Šādi spēļu iznākumi psiholoģiski ietekmē komandu. Šajā jomā līgas vadībai vajadzētu būt uzmanīgākai, jānovērš tiesnešu un inspektoru kļūdas.

3. Komanda būs noteikti. Ziemā līdz decembrim trenēsimies pēc individuāliem treniņplāniem. Spēlējam arī Zemgales futbola turnīrā. Turpinām meklēt arī sponsorus, lai komandai varētu uzstādīt augstākus mērķus, taču ekonomiskā situācija valstī nav labvēlīga.

Nedomāju, ka 1. līgā kaut kas īpaši mainīsies un nedomāju, ka kaut kam vajadzētu mainīties. Uzlabojumi ir nepieciešami Virslīgā, bet 1. līgai ir jābūt vietai, kur spēlēt un progresēt jaunajiem. Šie spēlētāji ir jāgatavo Virslīgas līmenim. Ir jāizveido fundaments, kur labākie klubi varēs noskatīt sev spēlētājus.

"Kauguri-PBLC" līderiem vieglas dienas nesarūpēja (Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv)

6. vieta. FS METTA/LU

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Andris Riherts.
1. Pie veiksmēm, pirmkārt, noteikti jāatzīmē, ka mūsu futbola skolā esam progresējuši skatītāju ziņā – cilvēki nāk uz mūsu spēlēm, ikreiz valda laba atmosfēra mūsu stadionā. Vēl jāpiemin, ka futbola popularitāte ir augusi Latvijas Universitātē (LU) – studenti aizraujas ar futbolu, nāk un atbalsta mūs. Par to ir liels prieks. Treškārt, "Mettas" vārds izskan plašākā sabiedrībā, jo pie mums trenējas arvien vairāk bērnu.

Par pašu futbolu un 1. līgas sezonu. Tas bija mūsu trešais gads, un it kā ar katru reizi kāpjam solīti atpakaļ vietas ziņā. Tomēr par to liela satraukuma nav – šogad sastāvs bija krietni jaunāks, puiši ir ieguvuši pašu galveno – pieredzi. Nevienā spēlē nezaudējām ar vairāk nekā vienu vārtu starpību. Daudzkārt bijām tuvu uzvarai vai neizšķirtam, bet kaut kā pietrūka. Neveicās arī tajā jomā, ka jau pirmajās spēlēs nopietnu savainojumu guva pamatuzbrucējs Juris Višņakovs, Jānis Goba salauza atslēgas kaulu, Kārlim Putānam bija potītes operācija. Līdz ar to bija jāmaina sastāvs, jo izkrita daži pamata spēlētāji. Kopumā sezona ar plusa zīmi – bija tik daudz plusu, ka visi, manuprāt, varam būs apmierināti. Protams, gribas, lai spēlētāji un viņu meistarība progresētu straujāk. Liels sasniegums ir arī tas, ka daži no mūsu komandas spēlēja Latvijas U-19 un U-21 izlasēs.

Tieši šobrīd visā futbola skolā notiek aptauja par sezonas labāko spēlētāju. Ir seši kandidāti - Raitis Grablovskis, Marsels Vapne, Māris Riherts, Juris Skabārdis, Gvido Ķikāns un Rūdolfs Puķītis. Viņi arī bija vieni no labākajiem šosezon. Personīgi nobalsojis esmu, taču publiski neteikšu – rezultāti būs zināmi 27. decembrī LU Lielajā aulā. Nobalsot var ikviens mūsu mājas lapā, tur arī ir mazs apraksts par katru spēlētāju.

2. Pārsteigums bija, ka "Tukums" turējās starp līderiem. Pēc tam gan aizgāja daži spēlētāji, un šī komanda sanīka – domāju, ka noturēsies ilgāk. Par "Jelgavas" uzvaru pārsteigts neesmu – tā ir pieredzējuša komanda ar lokālpatriotismu – visās spēlēs līdzi braukā fani. "Jelgavai" būtībā nebija variantu, lai neizcīnītu 1. vietu, un man prieks par viņiem – uzvarēja pelnīti. Arī "Jaunības" 2. vieta ir optimāla – principā viss ir tā, kā tam vajadzēja būt.

Kā jau visi treneri ir teikuši, izlīdzinājies ir vidējais līmenis, un vairs nav tādu līderu kā "Blāzma" vai "Vindava" agrāk, kas pārliecinoši vinnēja 1. līgā. Šogad pat lejasgala komandas atņēma augšgala komandām punktu, kas čempionātam radīja intrigu – par to ir liels prieks. Par organizatoriskiem jautājumiem – nebija ceturtā tiesneša, dažreiz arī inspektora. Tomēr kalendārs bija tiešām labs – varbūt netika sastādīts tik savlaicīgi kā gribētos, taču katru nedēļu bija spēle bez īpašiem pārtraukumiem – tas apmierināja, domājams, visus.

3. Tikko aizvadīts pēdējais treniņš, kurā uzspēlējām futbolu. Tagad atpūtīsimies! Plānots, ka janvāra otrajā nedēļā sāksim gatavošanos jaunajai sezonai. Domāju, ka 1. līgā noteikti startēsim, komandas sastāvs vairāk vai mazāk saglabāsies. Dažiem spēlētājiem ir piedāvājumi turpināt karjeru Virslīgas komandās – cerams, ka viņi piedāvājumus pieņems un turpinās izaugsmi tur.

Par nākamās sezonas mērķiem vēl neesam sprieduši. Ilgtermiņā, protams, vēlamies īstenot mērķi un tikt Virslīgā. Cerams, ka tur arī būsim, taču vispirms jāsakārto tās lietas, kas saistītas ar kluba infrastruktūru, atbalstītājiem, līdzjutējiem, jauniešu komandām – tam visam jābūt līmenī, tad būsim gatavi Virslīgai. Ja būs tikai plika 1. līgas komanda, kas tikusi Virslīgā – būs grūti ar atbalstu gan tribīnēs, gan citās sfērās. Nekur nav jāsteidzas – ja spēlētāji pāraugs mūsu un 1. līgas līmeni, noteikti dosim viņiem iespēju spēlēt augstāk. Ja arī vinnēsim 1. līgā nākamsezon, tad noteikti turpināsim un spēlēsim augstāk! Nākamsezon komanda vājāka nebūs noteikti. Mērķis, protams, ir uzvarēt katrā spēlē. Galvenais, lai spēlētāji paši pilnveidojas individuāli, kļūst spēcīgāki. Tad arī kopējais līmenis celsies!

"Metta/LU" sezonas beigās varēja priecāties par iegūto vietu sešiniekā (Foto: Renārs Buivids)

9. vieta. FC Daugava

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Kirils Kurbatovs.
1. Nospēlējām pārāk vāji – bija jāsasniedz labāks rezultāts. Neveiksmēm ir objektīvi iemesli. Pirmkārt, komanda tika izveidota pārāk vēlu, sākām gatavoties sezonai nedēļu pirms čempionāta sākuma. Komandai arī nebija konkrēta mērķa, bet tas nav neveiksmju iemesls. Otrkārt, komanda mums gados ir ļoti jauna – kodolu veido 1991. un 1992. gadā dzimušie puiši, kuri pirmo reizi spēlēja šādā līmenī – tas viņiem bija ļoti smags pārbaudījums. Nebija tā, ka sastāvā ienāca divi vai trīs jaunie, bet uzreiz visa komanda veidojās no jauna. Vēl viens iemesls ir tāds, ka spēlētājiem bija ļoti smags grafiks, jo nācās spēlēt ne tikai 1. līgā, bet arī U-18 jaunatnes turnīrā, tādējādi slodze futbolistiem bija milzīga. Sezonā sanāca ap 56 spēlēm, bet tiem, kuri tika izlasēs – vēl vairāk. Spēlētāji bija psiholoģiski nestabili, bet to var norakstīt uz jaunību. Sezonas sākumā līdera lomu uzņēmās Mihails Ziziļevs, bet vēlāk viņš pārgāja uz "Dinaburg", un tieši līdera mums arī pietrūka.

Progress bija jūtams, īpaši tas bija manāms U-18 čempionāta spēlēs, kur mūsu komandas spēlētāji bija galvastiesu pārāki par konkurentiem. Var manīt, ka spēlētāji ir progresējuši, mainījies viņu spēles redzējums. Sezonas laikā atklājas katra spēlētāja labās un sliktās īpašības. Mūsu uzdevums ir gatavot spēlētājus augstākam līmenim, taču vēl nav īsti skaidrs, kuram klubam mēs viņus gatavosim.

Nevaru izcelt nevienu spēlētāju, izņemot Mihailu Ziziļevu. Viņu var salīdzināt ar Sergeju Semaku no Krievijas izlases. Ziziļevs ar savu klātbūtni palīdzēja visiem laukuma spēlētājiem, bija īsts līderis, bet bez viņa viss mainījās. Citi spēlētāji, uz kuriem es cerēju, sevi nepierādīja kā līderi.

2. 1. līgas līmenis īpaši nav mainījies, taču ir lieta, kas nevar palikt nepamanīta – ļoti sliktā tiesāšana. Neko tamlīdzīgu līdz šim nebiju redzējis. Grūti pateikt ar ko tas saistīts, taču kļūdu skaits bija ļoti liels, pie tam daudz bija kļūdu, kuras izšķīra maču iznākumu. Uz ātru roku saskaitot, mums bija sešas spēles, kuras izšķīra tiesneši. Mūsu jaunos spēlētājus tiesnešu lēmumi ātri salauž, viņi sāk nervozēt. Arī tiesneses sievietes iesaistīšana bija, maigi izsakoties, katastrofa. Par to visu federācijai derētu pamatīgi aizdomāties.

Uzskatu, ka arī totalizatorus 1. līgā derētu aizliegt, jo situācija valstī kārdina gan spēlētājus, gan trenerus uzspēlēt. Vēlāk paši kantori sūdzas par to, ka spēles tiek tīšām tirgotas, bet nevajadzētu vispār ļaut izdarīt likmes uz šīs līgas spēlēm.

Nekādu īpaši pārsteigumu 1. līgā nebija. "Jelgava" bija izteikts līderis gan sastāva komplektācijas, gan finansiālajā ziņā. Jau pirms sezonas komandai bija uzdevums tikt Virslīgā, un skaidrs, ka bez pamata šādi mērķi netiek izvirzīti. Savu uzdevumu viņi bez problēmām arī izpildīja. Ļoti laba komanda sezonas sākumā bija arī "Liepājas Metalurgs-2". Šīs komandas līmenis atbilda Virslīgas otrā četrinieka līmenim, tā bija labi saspēlējusies. Par spēlētāju augsto meistarību liecina tas, ka liela daļa komandas spēlētāju sezonas otro pusi aizvadīja Virslīgā, palīdzot lielajai komandai izcīnīt zelta medaļas.

3. 1. līgas komanda mums būs obligāti. Jau bija kopēja tikšanās, treneru kolektīvs jau bija savācies kopā un zina, kas tiem jādara. Tā būs gados jauna komanda, kura būs kā tilts pārejā no jaunatnes uz pieaugušo futbolu. Komandas līmenis būs ne sliktāks kā šosezon.

Par komandas finansēm es neko nevaru pateikt, jo par to neatbildu, bet varu pateikt to, ka situācija valstī nav tā labākā, tādēļ jācenšas saglabāt visu to, kas bija kaut vai šogad. Tas būtu liels sasniegums. Cilvēki sākumā grib paēst, tikai tad izklaidēties. Gribētos novēlēt pacietību visiem! Kad valstī viss būs kārtībā, arī sportam klāsies labi.

No Daugavpils "Daugavas" tika gaidīti labāki rezultāti (Foto: Renārs Buivids)

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.FK Jelgava26195257:2062
2.FK Jaunība26186259:2460
3.SK Liepājas Metalurgs-226182665:2956
4.FC Jūrmala26155646:1850
5.FK Kauguri/PBLC26146666:4048
6.FS METTA/LU26136747:1945
7.FK Auda26107945:3337
8.Skonto FC-2261041236:3834
9.FC Daugava26971038:4334
10.FK Tukums-2000/TSS26831542:5527
11.Valmiera FK/LFKA26651526:5123
12.FK Spartaks26422026:7114
13.Preiļu BJSS26251926:8711
14.JRC/JRSS Jēkabpils26251925:7611

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Igors AvanesovsFK Kauguri/PBLC24
2.Niks SavaļnieksFK Jaunība20
3.Aleksandrs GospodarjovsJRC/JRSS Jēkabpils13
Vjačeslavs KondakovsFK Tukums-2000/TSS13
Andris ĶereFK Tukums-2000/TSS13
6.Valērijs RedjkoFK Jelgava11
7.Kārlis KinderēvičsFK Jelgava9
Raivo KalniņšSK Liepājas metalurgs-29
Kalvis GrāverisFS METTA/LU9
Dmitrijs KuļikovsFK Jaunība9

Slēpts komentārs: GuBl
, 2009-11-27 16:40, pirms 14 gadiem
GuBl rakstīja: derētu arī sporta veidu pielikt sākuma teksta izklāstā, savādāk, pēc bildes spriežot (neesmu nekāds trakais futbola fans, tāpēc atvainojiet) raksts varētu būt par rekbiju!
Interneta lapas adresē arī var atšifēt kas pa sporta veidu.
, 2009-11-27 16:58, pirms 14 gadiem
Vienīgās problēmas ar TOTO atkal ir Daugavpils komandai
, 2009-11-27 17:05, pirms 14 gadiem
Divas Jūrmalas komandas Virslīgā?
, 2009-11-27 18:06, pirms 14 gadiem
ļoti liels prieks lasīt šādus rakstus
, 2009-11-27 18:17, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Divas Jūrmalas komandas Virslīgā?
tieshi tā !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-27 19:32, pirms 14 gadiem
paldies par labo rakstu, bet gribētos izlasīt arī par jaunpienācējiem,, tām komandām, kuras nākošsezon pirmo reizi spēlēs 1. līgā.
, 2009-11-27 19:47, pirms 14 gadiem
GuBl rakstīja: derētu arī sporta veidu pielikt sākuma teksta izklāstā, savādāk, pēc bildes spriežot (neesmu nekāds trakais futbola fans, tāpēc atvainojiet) raksts varētu būt par regbiju!
I D I O T S
, 2009-11-27 20:32, pirms 14 gadiem
Metta/Lu spēlēja melnādains futbolists???? Opanaa
, 2009-11-27 20:41, pirms 14 gadiem
Juurmalai augsti meerkkki, un ir sponsori, bet virsligas komanda knapi savelk galus
, 2009-11-27 20:43, pirms 14 gadiem
Tryper7 rakstīja: Metta/Lu spēlēja melnādains futbolists???? Opanaa
ir arī labi futbolisti apmaiņas studentu vidū
, 2009-11-28 00:14, pirms 14 gadiem
nākam gad metta noteikti cinīsies par iekļūšanu virslīgā.. ļoti simpatizē komanda.. un treneri super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-28 13:30, pirms 14 gadiem
Pirmajam pretendentam uz eventuālu vakanci taču vajadzētu būt Rīgas "Daugavai", nevis FC Jūrmala?
, 2009-11-28 18:27, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Divas Jūrmalas komandas Virslīgā?
trīs, vēl Spartaks
, 2009-11-29 19:43, pirms 14 gadiem
Dark Eagle rakstīja: trīs, vēl Spartaks
''Spartaks'' 1.līgā, bet FC ''Jūrmala'' (kopā ar ''Jūrmalu-VV'') grib spēlēt Virslīgā.
Ingars Pūlis. Foto: Jānis Līgats

Valmierieši spēles izskaņā uzvar Ventspilī, RFS jaunieši rauj gabalos "Smilteni"

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā svētdien tika aizvadītas divas spēles. Ar spēles pēdējo 15 minūšu ofensīvu "Valmieras" dublieri ar 3:0 nokārtoja uzvaru izbraukuma spēlē pret JFK "Ventspils". Savukārt pavisam bēdīga spēle izvērtās smilteniešiem, kuri pie Daugavas krasta ielaida septiņas bumbas savos vārtos pret RFS dublieru komandu.
Milans Brahmanis. Foto: LFF
20

Oranžie iesit trīs vārtus Ogrē, Baumanis pārkož Mārupes gurķīšus

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā 3. spēļu kārtā izcili savu sezonas ievadu turpināja aizvadīt JDFS "Alberts" futbolisti, kuri ar 3:0 pārspēja "Ogres United". Savukārt par pirmo trīs vārtus šosezon sakrājušo spēlētāju kļuva Renē Baumanis, kura divi precīzie sitieni gādāja par "Leevon PPK" uzvaru ar 4:2 pār mārupiešiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.