Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Koņevs slavē "Albertu" un konkurenti un drīzo pretinieci "Valmiera Glass"

Koņevs slavē "Albertu" un konkurenti un drīzo pretinieci "Valmiera Glass"
Mihails Koņevs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc komanda.lv 1.līgas spēles starp "Caramba/Dinamo" un "1625 Liepāja" (0:0) Sportacentrs.com aprunājās ar mājinieku galveno treneri Mihailu Koņevu.

Negribēju noklausīties, taču pa gabalu bija dzirdams, ka pēc spēles komandu ģērbtuvē uzrunājat paaugstinātā tonī.
Nē, nē, nē, man vienkārši tāda skaļa balss [smaida]. Es puišiem pateicos par pašatdevi - ar centību un visu spēku atdošanu vispār nekādu problēmu nebija. Problēma atkal bija tāda, ka negūstam pietiekami daudz vārtu. Tāda pati situācija bija, kad zaudējām punktus pret AFA "Olaine" [0:0], tāpat līdzīgi, varbūt ne tik izteikti kā šodien bija Rēzeknē [1:1]. Ja mēs gūtu vārtus 1.puslaikā, rezultāts varbūt arī nebūtu liels, taču tie tad, domāju, nebūtu vienīgie gūtie vārti. Jo līdzīgi arī citos mačos spēlējām līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem, un pēc tam sasitām vēl. Varēja redzēt, ka "1625 Liepāja" spēlē jau uz spēku izsīkuma robežas, un vieni mūsu vārti ļautu iesist vēl. Diemžēl ir problēma ar uzbrukumu - pagaidām mums ir tikai viens tīrais uzbrucējs, Verners [Apiņš - aut.], un viņu nav, ar ko nomainīt. Kaut arī treniņos daudz strādājam, arī tieši pie uzbrukumu noslēgšanas, centrējumiem, spēlēs kaut kā neiet. Puisis cenšas, bet... Ko lai saka, attieksmes, centības ziņā nekādu problēmu.

Kāpēc jau trešo spēli pēc kārtas nespēlēja Perepļotkins?
Viņam trauma, Preiļos pirmo reizi spēlējām uz zaļā laukuma, bija arī lietus, laukums bija ļoti mīksts, un viņš neveiksmīgi paslīdēja un sarāva aizmugurējo augšstilba muskuli. Domāju, drīzumā viņš atgriezīsies. Viņa neesamība mums ir zaudējums - tomēr malējie pussargi spēli saasina.

Kā vērtējat turnīru kopumā? Pēc šīs kārtas Valmiera tagad atkal jūs apsteigusi - cīnīsieties divatā vai redzat vēl kādu konkurentu?
Tā dalīt nevajadzētu, taču es pēc līdz šim nospēlētajām spēlēm sadalītu komandas trīs kategorijās. Pirmajā ir tās, kurām ir augsti mērķi un kas arī turnīrā ir priekšā - RFS, "1625 Liepāja", mēs, "Valmiera Glass". Rēzekne, uzskatu, var kādās atsevišķās spēlēs labi nospēlēt, tur tomēr ir izpildītāji, kvalificēti futbolisti, taču kopumā nezinu, kas ar viņiem noticis. Otrajā kategorijā ir Rēzekne, Olaine, varbūt Tukums, arī "Alberts", kas pārsteidzoši labi spēlē ar jauniem puišiem, taču, redzu, ka tur ir labs treniņprocess. Viņi tiešām pārsteiguši, labi daudz punktus savākuši un, domāju, vēl arī savāks. Nu un trešajā kategorijā ir komandas, kas šobrīd ir beigās. Tomēr jāuzmanās no jebkura - labs piemērs, ka "Jēkabpils" apspēlēja Valmieru. Nenoskaņošanās var maksāt neveiksmi pret jebkuru komandu - starpība komandu līmeņos nav nemaz tik liela. Turnīrs ir interesants, it sevišķi interesanti, ja komandai ir noteikts uzdevums, tas stimulē pilnībā atdoties treniņprocesā un labu attieksmi. Uzdevums iekļūt Virslīgā mūs vieno. Tas nav mazsvarīgi.

Jums nekas nav mainījies - jāiekļūst Virslīgā?
Protams, citādi - kāda jēga bija novākties? Turklāt, ja jau skaļi to pirms sezonas esam paziņojuši, tad jācīnās līdz galam. Tad beigās redzēs, futbols ir futbols, neviens neko nevar paredzēt. Katrā ziņā puiši pret darbu attiecas ļoti atbildīgi. Tagad būs transfēru periods, mēģināsim vēl pastiprināties, nostiprināsim vajadzīgās zonas.

Pat citu komandu treneri ar piesardzību izteikušies par "Caramba/Dinamo" projektu un tā ilglaicīgumu. Sakāt, ka pastiprināsieties, bet vai vasarā šī brīža līderi neizklīdīs?
Tas viņiem jāprasa. Kad pulcējām puišus, bija vienošanās, ka jānospēlē noteikts laiks. Vienojāmies arī, ja parādās kādi citi varianti, tad laicīgi jāpabrīdina. Pagaidām neviens neko nav teicis - domāju, ka varbūt arī neviens nekur nebrauks. Kas attiecas par projekta ilglaicību, tas būtu jājautā kluba vadībai. Personīgi mans plāns ir trenēt komandu un ievest to augstākajā līgā.

Tagad no Virslīgas izslēgta "Gulbene", kuru kādreiz trenējāt, bet spēlētājus nediskvalificēja. Ņemot vērā kluba reputāciju, vasarā apsverat iespēju pastiprināties ar šīs komandas spēlētājiem?
Reputācija ir tāda lieta... Kad pats dažus gadus strādāju Gulbenē un pats redzēju visu no iekšienes, spēlēs bija pilnas tribīnes. Žēl, ka tāds projekts tagad aizvēries. Ja par spēlētājiem, tad daži jau vērsās pie mums, mēs par to domājam. Katrā ziņā apsvērsim tikai tos, kas mūs var pastiprināt. Ņemt skaita pēc vien mēs negrasāmies. Izskatīsim variantus, taču tā, lai pēc tam nevilktos līdzi kaut kāda aizdomu birka. Tagad tas ir ļoti aktuāli un jūtīgi.

Bet kāds varētu būt aptuvenais skaits?
Pagaidām no "Gulbenes" esam izskatījuši tikai vienu futbolistu, un arī tad viņš aizgāja no turienes jau kādu laiku atpakaļ, pēdējās spēlēs viņš tur nespēlēja.

1.aplī tagad esat nospēlējuši ar visiem favorītiem, atskaitot Valmieru. Kā jūs domājat, kurš varētu būt favorīts?
Tagad grūti pateikt. Mēs viņus uzņemsim atkal tepat "Daugavas" stadionā, līdz spēlei vēl daudz laika, divas nedēļas. Puišiem ir mikrotraumas - kas, kā būs... Un mums nākamā spēle ir Jēkabpilī un vairāk domāju par šo spēli - kā atjaunot puišus, ko izdarīt, lai nebūtu tāda klupiena kā Valmierai. Tikai pēc mača Jēkabpilī domāsim par Valmieru. Skaidrs, ka viegli nebūs. Skatījos viņus ziemā [Valmieras komanda piedalījās Virslīgas Ziemas kausa izcīņā—aut.] - ļoti kaujinieciska komanda ar izteiktu līderi Savaļnieku. Viņš pie manis savulaik U-19 izlasē spēlēja, pazīstu viņu, tāds nepiekāpīgs raksturs, līdera raksturs, un viņiem visa komanda tāda. Domāju, spēle būs ļoti interesanta un kaujinieciska. Atkal jau - tas ir futbols. Šodien, piemēram, iesistu laicīgi vārtus, varēja būt pavisam cita spēle un rezultāts. Bet sanāca 0:0.

Kāpēc esat no "Arkādijas" pārgājuši uz "Daugavas" stadionu?
"Arkādijā", pirmkārt, saimniece ir RFS - katrā ziņā to ne es sarunāju, jājautā vadībai. "Daugavā" šobrīd ir ļoti normāls laukums, zālīte tiek labi šķērēta. Mēs te regulāri trenējamies. Vienīgi tagad būs jaunatnes dziesmu un deju svētki, un stadionu aizvērs [attiecībā uz futbolu - aut.] uz kādu mēnesi un atkal mums būs jāmeklē, kur trenēties. Tagad praktiski visur spēles notiek uz zaļajiem laukumiem, negribas trenēties uz sintētikas, pirms tam Ostvalda vidusskolas laukumā trenējāmies visu laiku.

"Arkādijā" arī trenēties nelaiž?
Nezinu, kāda ir vienošanās, jāprasa kluba vadībai.

komanda.lv 1.līga, turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Valmiera Glass FK/BSS 11 91130:10 28
2.FC Caramba/Dinamo 11 83046:5 27
3.Rīgas Futbola skola 11 81238:8 25
4.FK 1625 Liepāja 11 73132:12 24
5.JDFS Alberts 11 80320:15 24
6.FK Auda 11 53324:18 18
7.Rēzeknes FA 11 52424:19 17
8.AFA Olaine 11 42515:16 14
9.FK Tukums 2000 TSS 11 41631:35 13
10.FK Jēkabpils/JSC 11 41624:37 13
11.Salaspils 11 23610:23 9
12.FK Ogre 11 23616:30 9
13.FK Smiltene/BJSS 11 23621:38 9
14.Preiļu BJSS 11 14614:40 7
15.JFK Saldus/Brocēnu NBJSS 11 1379:23 6
16.FK Staiceles Bebri 11 1199:34 4

, 2015-06-08 15:25, pirms 9 gadiem
20. jūnijā episks mačs - Valmiera pret Carambu! Par Valmieru!!!
Ingars Pūlis. Foto: Jānis Līgats

Valmierieši spēles izskaņā uzvar Ventspilī, RFS jaunieši rauj gabalos "Smilteni"

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā svētdien tika aizvadītas divas spēles. Ar spēles pēdējo 15 minūšu ofensīvu "Valmieras" dublieri ar 3:0 nokārtoja uzvaru izbraukuma spēlē pret JFK "Ventspils". Savukārt pavisam bēdīga spēle izvērtās smilteniešiem, kuri pie Daugavas krasta ielaida septiņas bumbas savos vārtos pret RFS dublieru komandu.
Milans Brahmanis. Foto: LFF
20

Oranžie iesit trīs vārtus Ogrē, Baumanis pārkož Mārupes gurķīšus

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā 3. spēļu kārtā izcili savu sezonas ievadu turpināja aizvadīt JDFS "Alberts" futbolisti, kuri ar 3:0 pārspēja "Ogres United". Savukārt par pirmo trīs vārtus šosezon sakrājušo spēlētāju kļuva Renē Baumanis, kura divi precīzie sitieni gādāja par "Leevon PPK" uzvaru ar 4:2 pār mārupiešiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.