Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Valmiera" septiņās minūtēs nokautē "Ķekavu"

"Valmiera" septiņās minūtēs nokautē "Ķekavu"
Moments no spēles starp "Ķekavu" un "Valmieru"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ar ceturtdaļfināla pirmajiem mačiem sākās ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēles. "Ķekava", kas Lielvārdes novada sporta centrā uzņēma FBK "Valmiera" florbolistus, cīņas vidū bija izvirzījusies vadībās ar 3:0, bet tad septiņu minūšu laikā ielaida piecus vārtus (3:5). Lai arī pēdējā trešdaļā ķekavieši atguvās un turēja savus pretiniekus sasprindzinājumā līdz pat pēdējai sekundei, sēriju ar uzvaru (9:8) sāka valmierieši. Trijās citās sērijās pie pirmās uzvaras tika Kocēnu "Rubene", "Betsafe/Ulbroka" un Stalbes "Pārgauja".

"Ķekava" kas savas mājas spēles aizvada Lielvārdes novada turnīrā, ceturtdaļfinālā līdz vienas komandas četrām uzvarām spēkojas ar savu kaimiņieni turnīrā tabulā "Valmieru". Regulārajās turnīrā abas sāncenses panākumus dalīja uz pusēm, uzvaru gūstot viesos. Ķekavā ar 14:7 triumfēja valmierieši, bet Valmierā pārāki ar 7:6 izrādījās ķekavieši. Šīsdienas maču, kurā abām komandām bija pa kuplam un skaļam līdzjutēju pulkam, ievērojami labāk sāka ķekavieši, kuru pirmo reizi uzgavilēja jau 31. sekundē, kad rezultātu atklāja Matīss Jansons (1:0). 4. minūtē Edžus Bunka "Ķekavas" pārsvaru jau dubultoja - 2:0. Valmieriešiem lieliska iespēja nodzēst savu nulli no rezultātu tablo bija jau 17. minūtē, bet Arnijs Kuratņiks nerealizēja soda metienu, arī skaitliskais vairākums palika neizmantots 0:2. 27. minūtē, kad rezultāts bija jau 3:0, burtiski pamodās Valmieras florbolisti - septiņu minūšu laikā pa golam iemeta Arnijs Kuratņiks, Arvis Kārkliņš un Ivo Balodis, bet Gatis Liepiņš izcēlās pat ar diviem vārtu guvumiem. "Valmiera" pārņēma vadības grožus, ko šajā spēlē no rokām vairs neizlaida - 5:2. Pēdējā periodā viesu statusā esošie valmierieši trīs reizes ieguva triju vārtu handikapu (6:3, 8:5 un 9:6). Spēles pēdējās 20 sekundēs ķekavieši, kuri savu vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju, spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. Tiesa, bija atlikušas tikai trīs sekundes, tāpēc panākt izlīdzinājumu "Ķekavai" neizdevās - "Valmiera" sēriju sāka ar smagi nākušu uzvaru izbraukumā (9:8).

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Gatis Liepiņš, kuram šajā mačā divi vārtu guvumi. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandā sakrāja Mārtiņš Broks, Arnijs Kuratņiks un Arvis Kārkliņš. Par labāko starp ķekaviešiem atzina vārtsargu Sandi Venevicu, 23 no 31 pretinieku metiena. Viņa komandā ar "hat-trick" izcēlās Edžus Bunka, divi goli Ginta Klēģera kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Mārtiņš Brigmanis, Klāvs Jansons un Matīss Jansons. Sērijā ar 1:0 vadībā izvirzījusies "Valmiera", bet otro maču abas komandas aizvadīs jau rīt pulksten 19.00 turpat Lielvārdē.

"Rubene" pamatīgi sakauj "Lekringu"

Kocēnu sporta namā šovakar startēja ceturtdaļfināla sērija starp divām senām pretiniecēm - vietējo "Rubeni" un Cēsu "Lekringu". Šīs sezonas regulārajā turnīrā abos savstarpējos mačos labāk bija veicies kocēniešiem - 4:3 un 6:4. Šovakar "Rubenei" bija iespēja rezultātu atklāt jau 3. minūtē, taču Atim Stepānam neizdevās realizēt soda metienu. 19. minūtē laukuma saimnieki tomēr izvirzījās vadībā ar 1:0, vārtus guva Mārtiņš Zelčs. Otrajā trešdaļā kocēnietis Atis Stepāns 12 minūšu laikā nokārtoja sev "hat-trick" (4:0), bet Matīss Mālnieks 33. minūtē panāca "Rubenei" jau piecu vārtu handikapu (5:0). Cēsnieki savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa tikai 44. minūtē, kad "Lekringa" skaitlisko pārsvaru ar precīzu metienu realizēja Toms Rīsmanis (1:5). Intriga gan šajā cīņā vairs neatgriezās - Kocēnu "Rubene" sēriju sāka ar pārliecinošu uzvaru (7:2).

Par labāko spēlētāju Kocēnu komandā tika atzīts vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 30 no 32 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedrs Atis Stepāns izcēlās ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem, divi goli Mārtiņam Zelčam, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Matīss Mālnieks. Labākā spēlētāja balva Cēsu komandas rindās tika pasniegta Jānim Melderim, kurš šajā mačā guva vienus vārtus. Jau rīt pulksten 18.00 abas komandas turpat Kocēnu sporta namā nūjas krustos vēlreiz.

Čempioni sāk ar pārliecinoši uzvaru pār "Talsu NSS/Krauzeru"

Pašreizējā čempione "Betsafe/Ulbroka" ceturtdaļfinālā spēkojas ar komandu "Talsu NSS/Krauzers", ko regulārajā turnīrā savā laukumā pieveica ar 6:4, bet viesos zaudēja ar 5:7. Šovakar Ulbrokā čempioni pirmos vārtus guva tikai četras sekundes pirms pirmā pārtraukuma - 1:0, rezultātu atklāja Rolands Kovaļevskis. Otrajā trešdaļā pēc Kārļa Bulāna, Kaspara Škēla un Aināra Juškēviča metieniem rezultāts kļuva jau 4:0. Tikai 40. minūtē savus pirmos vārtus šajā mačā guva talsinieki sava kapteiņa Arta Raituma personā - 4:1. Arī pēdējo periodu ļoti pārliecinoši aizvadīja "Betsafe/Ulbroka", kas savu pārsvaru dubultoja un svinēja uzvaru ar 8:2.

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju sastāvā tika divu vārtu autoram Kārlim Bulānam. Divi goli arī Rolanda Kovaļevska kontā, bet rezultatīvākie ar trim punktiem katram bija Ainārs Juškēvičs un Kristers Eglītis. Par labāko spēlētāju starp talsiniekiem atzina Mareku Stančiku, kurš ar rezultativitāti gan nebija izcēlies. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījusies "Betsafe/Ulbroka", rīt pulksten 19.00 abas komandas turpat Ulbrokas sporta kompleksā spēkosies vēlreiz.

"Pārgauja" viesos apspēlē regulārā turnīra uzvarētājus

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde/Fat Pipe" šovakar savā laukumā uzņēma Stalbes "Pārgauju", kas izslēgšanas spēlēm kvalificējās tikai pēdējā brīdī kā astotā labākā komanda. Jāatgādina, pa pirms gada abas komandas sezonu noslēdza "Arēnā Rīga", kur lielvārdieši lielajā finālā zaudēja Ulbrokas komandai, iegūstot sudraba medaļas, bet "Pārgauja" mačā par bronzu īstā trillerī apspēlēja "Valmieru", izcīnot pirmās medaļas kluba vēsturē. Regulārajā turnīrā divas uzvaras bija svinējuši Lielvārdes florbolisti - 6:4 un 7:6. Šīvakara maču daudz veiksmīgā sāka viesi - rezultātu jau 4. minūtē atklāja Edgars Puriņš (1:0), bet 9. minūtē "Pārgaujas" kapteinis Mārtiņš Rajeckis savas komandas pārsvaru jau dubultoja (2:0). 14. minūtē lielvārdietis Niks Blumfelds bija pats izmanīgākais Stalbes komandas vārtu priekšā, liekot uzgavilēt arī mājinieku faniem - 1:2. Otrajā trešdaļā "Lielvārdes/Fat Pipe" uzbrucēji palika tukšā, kamēr viesi guva vēl divus vārtus, nopietni piesakoties uz panākumu ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē - 4:1. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām mājiniekiem bija divu vārtu deficīts (3:5). Lielvārdieši sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet šoreiz risks neattaisnojās - stalbieši vēl vienu bumbiņu iemeta tobrīd tukšajos pretinieku vārtos un varēja atzīmēt sērijas sākumu ar uzvaru (6:3).

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta vārtsargam Renāram Zvejniekam, kurš atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim punktiem katrs bija Olafs Zvīnis un Mārtiņš Rajeckis, bet Edgara Puriņa kontā divi goli. Labākā spēlētāja balvu lielvārdiešu rindās saņēma Sandis Mihailovskis, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Viņa komandas biedriem Aivim Kusiņam un Ervīnam Torsteram pa 2 (1+1) punktiem. Jau rīt pulksten 16.00 turpat Lielvārdes novada sporta centrā abas komandas aizvadīs sērijas otro spēli.

"Lielvārde/Fat Pipe" - "SK Pārgauja" 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)
Metienu attiecība:
27:17 (10:7, 8:6, 9:4)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" - Aivis Kusiņš 2 (1+1), Ervīns Torsters 2 (1+1), Niks Blumfelds 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (0+1).
"SK Pārgauja" - Olafs Zvīnis 3 (2+1), Mārtiņš Rajeckis 3 (1+2), Edgars Puriņš 2 (2+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2018-02-24 20:29, pirms 6 gadiem
Kur palikušas translācijas???
, 2018-02-24 21:00, pirms 6 gadiem
Sportacentrs nožmiedzās!
, 2018-02-24 22:07, pirms 6 gadiem
Jēga no playoff, ja tauta nevar redzēt video translāciju?
, 2018-02-24 22:28, pirms 6 gadiem
kur translācijas? protams labāk translēt nabaga līmeņa telpu futbolu...
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.