Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Pārgauja" izšķirošajā mačā atstāj "aiz borta" liepājniekus

"Pārgauja" izšķirošajā mačā atstāj "aiz borta" liepājniekus
Stalbes "Pārgauja"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Ļoti svarīga ELVI florbola līgas vīriešiem spēle šovakar notika Stalbē, kur vietēja komanda "Pārgauja" spēkojās ar Liepājas vienību "Kurši/Ekovalis" par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Laimīgu uzvaru ar 7:6 svinēja stalbieši, kuru labā pa trim rezultativitātes punktiem guva Edgars Puriņš un Mārtiņš Rajeckis.

Stalbē šovakar nūjas krustoja divas komandas ar identisku punktu skaitu turnīra tabulā - pa 27. Spēles likme bija pati augstākā, jo tikai uzvarētāja varēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, izcīnot 8. vietu. Abu vienību pirmajā duelī, kas notika Liepājā, ar 6:5 uzvarēja "Kurši/Ekovalis". Šīsdienas mača rezultātu 12. minūtē atklāja stalbietis Edgars Puriņš (1:0), liepājniekam Gintam Siliņam bija iespēja izpildīt soda metienu, to viņš nerealizēja, toties uzreiz pēc tam izmantoja savas komandas skaitlisko vairākumu - 1:1, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas laikā minimālu pārsvaru (3:2) ieguva "Pārgauja", bet pēdējā periodā, kas bija visrezultatīvākais, laukuma saimniekiem savu nelielo handikapu izdevās nosargāt. Stalbes "Pārgauja" svinēja svarīgu uzvaru ar 7:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vienu vārtu autors Olafs Zvīnis. Pa trim punktiem viņa komandā sakrāja Edgars Puriņš un Mārtiņš Rajeckis, bet ar diviem goliem izcēlās Lauris Ābols. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Mihails Kostusevs, kura kontā viens gols. Rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ričards Dēvits, bet divus vārtus guva Kaspars Klamers. Komandai "Kurši/Ekovalis" šīs zaudējums nozīmēja sezonas noslēgumu, bet "Pārgauja" turpinās cīņu par medaļām, ceturtdaļfinālā stalbiešu pretiniece būs "Lielvārde/Fat Pipe".

"Rubene" nelaiž "Ķekavu" trijniekā

Kocēnu sporta namā šovakar notika cīņa aci pret aci par trešo vietu regulārajā turnīrā starp mājinieci "Rubeni" un "Ķekavu". Jāpiebilst, ka abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē ar vienu vārtu pārsvaru uzvarēja ķekavieši - 11:10. Pirmā perioda laikā pēc Mārtiņa Brigmaņa un Ginta Klēģera metieniem vadībā ar 2:0 izvirzījās "Ķekava". Otrajā trešdaļā ar diviem goliem, ko guva Ingars Matisons un Atis Stepāns, atbildēja kocēnieši - 2:2. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 4:3 atradās ķelavieši, bet tad "Rubenes" florbolisti guva trīs vārtus pēc kārtas un varēja svinēt uzvaru ar 6:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Atis Stepāns, kurš šajā mačā izcēlās ar "hat-trick". Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (1+3) punktiem bija Ingars Matisons, bet Reiņa Mirkša kontā 2 (1+1) punkti. Par labāko spēlētāju starp ķekaviešiem atzina Mārtiņu Brigmani, kurš sakrāja 2 (1+1) punktus, Gints Klēģers izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Pateicoties šai uzvarai, Kocēnu "Rubene" ierindojās trešajā vietā, bet izslēgšanas spēles sāks ar cīņu pret Cēsu "Lekringu". "Ķekavai" ceturtā vieta, bet pretiniecēs FBK "Valmiera".

"Valmiera" pārspēj talsiniekus un izcīna 5. vietu

"Talsu NSS/Kauzera" un "Valmieras" pirmā apļa duelī uzvaru ar 10:7 svinēja valmierieši. Šīsdienas mača, kas notika Talsos, likme bija pietiekami augsta - Valmieras komanda uzvaras gadījumā varēja ieņemt 5. vietu. Ja uzvarētu talsinieki, arī viņi varēja finišēt kā piektie, tiesa, tādā gadījumā viņiem bija jācer uz "Lekringa" zaudējumu Lielvārdē. Cīņu ievērojami veiksmīgāk sāka viesi - pirmā perioda laikā "Valmiera" pēc Arnija Kuratņika un Daniela Urbanoviča rezultatīvajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Spēles vidū valmieriešu pārsvars bija jau trīs vārti (3:0), bet tad ar diviem goliem atbildēja talsinieki Andra Blumbaha un Mareka Stančika personā (2:3). Pēc otrās trešdaļas "Valmierai" atkal bija divu vārtu handikaps - 4:2. Pēdējā periodā četrus vārtus pēc kārtas guva mājinieki, izvirzoties vadībā ar 5:4. Tikai 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Valmieras komandai izdevās izvairīties no zaudējuma - vārtus guva Gatis Liepiņš, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 5:5. Pagarinājums tika aizvadīts bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos izvērojami pārāki izrādījās valmierieši, kuri svinēja svarīgu uzvaru ar 6:5, turnīra tabulā ierakstot divus punktus.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Daniels Urbanovičs, kurš šajā mačā izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Vairāk par vienu punktu guva tikai aizsargs Ivo Balodis, kura kontā divas rezultatīvas piespēles. Par labāko starp talsiniekiem tika atzīts divu vārtu autors Mareks Stančiks, 2 (1+1) punkti Andrim Blumbaham. FBK "Valmiera" regulārajā turnīrā ierindojās 5. vietā un ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar "Ķekavu". Talsu komandai 7. vieta, bet pretiniekos būs čempioni - "Betsafe/Ulbroka" florbolisti.

Ogres "vilki" rāda zobus čempioniem

"Ogres Vilki", kas savā pirmajā Virslīgas sezonā izcīnīji vienu uzvaru, šovakar savā laukumā uzņēma čempioni "Betsafe/Ulbroka", kam regulārā turnīra pirmajā aplī piekāpās ar 6:12. Šīsdienas mača rezultāts nevienai no abām sāncensēm situāciju turnīra tabulā mainīt nevarēja, tas gan nenozīmēja, ka komandas necīnījās ar pilnu jaudu, jo ogrēnieši, kā izskatījās, ļoti gribēja gūt vēl vienu panākumu. Tieši Ogres komanda bija tā, kas 5. minūtē atklāja rezultātu - 1:0, precīzais metiens Toma Rislinga kontā. 9. minūtē ulbrokietis Ainārs Juškēvičs panāca izlīdzinājumu (1:1), līdz pirmajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās. Neizšķirts (3:3) uz rezultātu tablo bija arī pēc otrās trešdaļas. Tikai pēdējā periodā Ulbrokas florbolistiem izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus un svinēt uzvaru ar 6:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Edžus Ceriņš, kura kontā trīs vārtu guvumi. Divus golus iemeta Ainārs Juškēvičs. Par labāko starp ogrēniešiem atzina vārtsargu Edgaru Engelbergu, kurš atvairīja 46 no 52 pretinieku metieniem. Ogres komandas labā divus vārtus guva Elvijs Jankovskis. Līdz ar to ogrēniešiem viņu pirmā sezona ELVI florbola līgā ir noslēgušies, bet nolikums paredz, ka viņi arī nākamgad drīkstēs spēles Virslīgā. "Betsafe/Ulbroka" regulārajā turnīrā ieņēma otro vietu, bet ceturtdaļfinālā spēkosies ar komandu "Talsu NSS/Krauzers".

FK "Ogres Vilki" - "Betsafe/Ulbroka" 3:6 (1:1, 2:2, 0:3)
Metienu attiecība:
37:52 (15:18, 9:18, 13:16)
Rezultatīvākie:
FK "Ogres Vilki" - Elvijs Jankovskis 2 (2+0), Toms Rislings 1 (1+0), Stefans Roberts Dimza1 (0+1), Mārtiņš Ansons 1 (0+1).
"Betsafe/Ulbroka" - Edžus Ceriņš 3 (3+0), Ainārs Juškēvičs 2 (2+0), Edgars Zeidlers 2 (0+2), Niks Ķuzulis 1 (1+0), Kaspars Šķēls 1 (0+1), Jānis Justaments 1 (0+1), Matīss Kristians Morozovs 1 (0+1), Rolands Kovaļevskis 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" atzīst Cēsu "Lekringa" pārākumu

"Lielvārde/Fat Pipe" uzņēma Cēsu "Lekringu", ko regulārā turnīra pirmā riņķa mačā uzvarēja ar florbolam neraksturīgu rezultātu - 1:0. Ja lielvārdiešu turnīra situācija mainīties vairs nevarēja, tad cēsnieki, ņemot pašu sniegumu un citu spēļu rezultātus, varēja ierindoties 5., 6. vai 7. vietā. Spēle Lielvārdē sākās ar mājinieku ofensīvu, tomēr rezultātu atklāja viņu viesi - 14. minūtē vārtus guva Toms Rīsmanis (1:0). Pirmais periods noslēdzās ar 2:0 "Lekringa" labā, jo pirms pārtraukuma ar vārtu guvumu izcēlās arī Pēteris Trekše. Tikai 24. minūtē, kad rezultāts bija jau 0:3, pirmos vārtus iemeta lielvārdieši Toma Akmeņlauka personā - 1:3. Pēc otrās trešdaļas cēsnieku pārsvars bija tikai vieni vārti (3:2). Pēdējā periodā "Lielvārdei/Fat Pipe" divas reizes izdevās panākt izlīdzinājumu (3:3 un 4:4), tomēr tad Cēsu komandai izdevās iegūt divu vārtu pārsvaru un svinēt uzvaru ar 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma vienu vārtu autors Kevins Šmits, bet rezultatīvākie bija Artis Savins ar diviem goliem un Pēteris Trekše, kuram 2 (1+1) punkti. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Tomu Akmeņlauku, kuram šajā mačā 4 (2+2) punkti. 2 (1+1) punktus savāca Ervīns Torsters. Cēsu "Lekringam" šī uzvara nepalīdzēja pakāpties turnīra tabulā - cēsnieki finišēja 6. vietā, bet ceturtdaļfinālā viņu pretiniece būs Kocēnu "Rubene". Lielvārdieši, kuri jau pirms šīs spēles bija nodrošinājuši sev pirmo vietu regulārajā turnīrā, šovakar uzzināja, ka viņu pirmā pretiniece izslēgšanas spēlēs būs Stalbes "Pārgauja".

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Lekrings" 5:6 (0:2, 2:1, 3:3)
Metienu attiecība:
20:23 (4:9, 6:7, 10:7)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" - Toms Akmeņlauks 4 (2+2), Ervīns Torsters 2 (1+1), Antons Žuks 1 (1+0), Henrijs Uzraugs 1 (1+0), Niks Blumfelds 1 (0+1), Artūrs Skadiņš 1 (0+1).
"Lekrings" - Artis Savins 2 (2+0), Pēteris Trekše 2 (1+1), Toms Rīsmanis 1(1+0), Kārlis Bulmeisters 1 (1+0), Kevins Šmits 1 (1+0), Lauris Zaicevs 1 (0+1), Aleksandrs Abramovs 1 (0+1), Kaspars Lisovskis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.