Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņa par trešo un astoto vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņa par trešo un astoto vietu
Gados jaunā "Lekrings" komanda savā jubilejas sezonā draud atkārtot komandas antirekordu
Foto: Floorball.lv

Ar sešām spēlēm, kas visas sāksies vienlaicīgi, šovakar noslēgsies Elvi vīriešu florbola līgas regulārais turnīrs. Pēdējā kārtā savstarpējās cīņās tiks noskaidrota trešā un astotā vieta. Spēli no Talsiem būs iespējams redzēt arī Sportacentrs.com

"Pārgauja" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Stalbe
Dienas centrālā spēle. Abas komandas sezonas lielāko daļu atradušās ārpus labāko astotnieka. Ja par Liepājas komandu nevarētu teikt, ka tas ir pārsteigums, jo jau pirms sezonas komandas galvenais treneris Mārtiņš Krūms izteicās, ka šī būs ļoti sarežģīta sezona, jo sastāvs atkal tika pamatīgi atjaunināts. Ilgstoši viņi bija diezgan bezcerīgās pozīcijās, taču pašlaik kurzemnieki izcīnījuši piecas uzvaras pēc kārtas un uzvara šajā mačā nodrošinātu astoto vietu un kārtējo sezonu pēc kārtas tas nozīmētu ceturtdaļfināla spēkošanos ar Lielvārdes florbolistiem.

Tikmēr Stalbes klubs pārsteidzis negatīvā nozīmē. Pagājušajā sezonā tika izcīnīta trešā vieta, kas ir kluba augstvērtīgākais panākums. Starpsezonu periodā sastāvs tika praktiski saglabāts nemainīgs, bet rezultāti izpalika. Jā, sniegumu noteikti ietekmēja neapšaubāmā līdera Gvido Laugas rokas operācija, kas viņam lika izlaist lielu daļu regulārās sezonas spēļu, taču kopumā sniegums nav bijis cerētais. Īsi pirms sezonas beigām sastāvu papildinājis Latvijas izlases aizsargs Artūrs Jurševskis, kurš labi iejuties vienībā. Uzvara šajā spēlē nodrošinās vismaz astoto vietu un, iespējams, pat septīto pozīciju, ja uzvara tiks izcīnīta pamatlaikā un tiks sagaidīts Talsu komandas zaudējums pamatlaikā pret valmieriešiem.

Jebkurā gadījumā skaidrs, ka vienai komandai šovakar čempionāts noslēgsies, bet otriem būs jācīnās ar kādu no Latvijas florbola smagsvariem. Raugoties no komandu sastāviem, domājams, ka vidzemniekiem varētu būt reālākas iespējas pacīnīties par panākumu sērijā līdz četrām uzvarām, taču tas nebūt negarantē panākumu šajā mačā pret lieliskā formā esošajiem "Kuršiem". Jāpiezīmē, ka piecu uzvarēto spēļu sērija jau tagad ir "Kurši/Ekovalis" jauns labākais sasniegums, jo līdz šim ne reizes viņi nebija uzvarējuši vairāk kā četras spēles pēc kārtas, turklāt pēdējo reizi šāds sasniegums bija 2015. gada janvārī. Tiesa, četras no piecām uzvarām izcīnītas savā laukumā un viesos sekmes nav bijušas tik labas.

"Rubene" – "Ķekava" pulksten 18:00 Kocēnos
Viena no centrālajām pēdējās kārtas cīņām. Pirms Pēdējā mača kā vieniem, tā otriem ir 39 punkti turnīra tabulā un matemātika ir ļoti vienkārša – uzvarētāji priekšsacīkšu turnīru noslēdz trešajā vietā, saņemot nosacīti vieglāku pretinieku ceturtdaļfinālā un iespējamajā pusfinālā izvairoties no spēkošanās ar regulārās sezonas uzvarētājiem. Interesanti, ka "Ķekavai" šajā spēlē nevarēs palīdzēt Aivis Hammers, kuram jāizlaiž jau otrā spēle pēc kārtas diskvalifikācijas dēļ. Līdzīgu sodu sezonas izskaņā nopelnījis arī viens no "Rubenes" līderiem Ivars Jēkabsons, kuram arī regulārā turnīra pēdējā spēle būs jāvēro no tribīnēm.

"Ķekavas" spēlējošais treneris Gints Klēģers karjeras laikā iekrājis 597 rezultativitātes punktus un tuvojas apaļai jubilejai. Svinības drīz būs arī Atim Stepānam, kuram pašlaik virslīgā ir 298 vārtu guvumi.

Ļoti rezultatīva izvērtās abu komandu pirmā apļa cīņa, kad jau mača vidū katra komanda bija guvusi pa sešiem vārtiem. Otrā perioda izskaņā "Rubene" iekrāja 8:6 vadību, bet trīs minūtes pirms mača beigām jau zaudēja ar 8:11. Izmisīgā pakaļdzīšanās ar diviem Ingara Matisona vārtu guvumiem ļāva rezultātu sadeldēt vien līdz minimumam. Matisonam kopumā spēlē pieci vārtu guvumi, bet "Ķekavas" līderis Klāvs Jansons arī guva piecus vārtus, turklāt izcēlās vēl ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Lielvārde/FatPipe" – "Lekrings" pulksten 18:00 Lielvārdē
No turnīra tabulas viedokļa Lielvārdes komandai šī spēle vairs neko nenozīmē, jo izdevies vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām nodrošināt uzvaru turnīrā, kas būs pamatīgs atspaids, domājot par nākamās sezonas budžetu, jo nebūs jāmaksā dalības maksa. Tomēr spēle pret Cēsu komandu būs kā laba sagatavošanās, lai ar pilnu sparu mestos iekšā izslēgšanas spēļu virpulī. Cēsnieki šosezon turpina komandas pārbaudes procesu, kļūstot par vienu no gados jaunākajām turnīra komandām. Tomēr atsevišķās spēlēs viņi var pārsteigt ikvienu no vienībām, par ko varēja pārliecināties gan "Betsafe/Ulbroka", ar kuriem abas cīņas pamatlaikā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, gan arī "Lielvārde/Fatipe", kuri Cēsīs guva tikai vienus vārtus. Ar to gan pietika florbolam netipiskai uzvarai ar 1:0, pateicoties Antona Žuka vārtu guvumam.

Ar 32 punktiem "Lekrings" tabulā atrodas sestajā vietā, pagājušajā nedēļas nogalē zaudējot izredzes pacīnīties par sava laukuma priekšrocībām izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pašlaik uzvara Lielvārdē ļautu cerēt pakāpties uz piekto vietu tabulā, bet neveiksmes gadījumā ir risks atkāpties pat uz septīto vietu. Ārpus labāko piecnieka pēc regulārā turnīra "Lekrings" pēdējo reizi bija 2004./05. Gada sezonā, kad priekšsacīkstes noslēdz sestajā vietā, bet ar septīto vietu nācās samierināties 1998./99. gada sezonā.

"Talsu NSS/Krauzers" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Talsos un Sportacentrs.com
Pirmo reizi šajā sezonā būs iespējams Sportacentrs.com vērot maču no Talsiem. Kurzemes komanda pagājušajā nedēļas nogalē izcīnīja ļoti vērtīgu uzvaru pār "Betsafe/Ulbroka", kas viņiem nodrošināja iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik viņu rēķinā ir 30 punkti un septītā vieta. Gaidāma spēkošanās ar piektajā vietā esošajiem valmieriešiem, kuriem ir par četriem punktiem vairāk un kurus viņi vairs nevar apsteigt. Taču uzvara pēdējā spēlē var ļaut pakāpties uz sesto pozīciju un izvairīties no spēlēšanas ceturtdaļfinālā ar "Betsafe/Ulbroka". Tādā gadījumā gan jācer arī uz Cēsu "Lekrings" neveiksmi. No otras puses, uzrādītie rezultāti mačos ar valsts čempioniem (4:6, 7:5), iespējams, liecina, ka Talsu komanda varētu būt pietiekami neērts pretinieks Ulbrokas vienībai. Vienlaikus kurzemniekiem jāuzmanās, lai nenokristu uz astoto vietu, jo, neveiksme mačā ar valmieriešiem un "Pārgaujas" uzvara pār "Kurši/Ekovalis" ļautu pērnās sezonas bronzas medaļniekiem pacelties uz septīto pozīciju.

Arī "FBK Valmiera" vienībai šī spēle ir pietiekami svarīga, jo nepieciešama uzvara, lai būtu pilnīgi droši par piekto vietu regulārās sezonas noslēgumā. Vietu gan iespējams nosargāt arī paļaujoties uz konkurentu neveiksmi. Talsu kapteinis Artis Raitums iepriekšējā spēļu kārtā guva savus 300. vārtu virslīgā, bet tuvu jubilejai ir arī viņa komandas biedrs Jānis Škutāns, kurš pašlaik virslīgā sakrājis 99 rezultativitātes punktus.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē šajā sezonā novembra izskaņā "FBK Valmiera" pirmo deviņu minūšu laikā iekrāja triju vārtu pārsvaru, ko nosargāja spēles atlikušo laiku, cīņu uzvarot ar rezultātu 10:7. Pa četriem punktiem uzvarētāju rindās sakrāja Arnijs Kuratņiks un Mārtiņš Broks.

"Ogres vilki" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 18:00 Ogrē
Viena no nedaudzajām spēlēm, kurā nevienai no vienībām neko nevajag, turklāt komandu līmenis ir krasi atšķirīgs. Valsts čempionvienība šo spēli var izmantot kā labu treniņu pirms izšķirošajiem mačiem. Savukārt līgas debitantiem ar godu jānoslēdz debijas sezona, lai varētu domāt par to, kā lai labāk nostartē nākamajā sezonā, lai tiktu pie pirmās uzvaras pamatlaikā un, iespējams, paspēkotos par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Elvijs Jankovskis var kļūt par pirmo "Ogres vilku" florbolistu, kuram virslīgā izdevies savākt 100 rezultativitātes punktus. Pašlaik viņa rēķinā ir 99 (53+46) punkti, no kuriem 38 savākti šajā sezonā, pārstāvot "vilkus".

Abu komandu pirmā cīņa aizritēja pēc tipiskā ogrēniešu scenārija ar trim ātri ielaistajiem vārtiem. Turpinājumā pretinieki pārsvaru palielināja, bet trešajā trešdaļā sāka spēlēt pārāk individuāli un haotiski, ļaujot sāncenšiem pietuvoties rezultātā. Ne velti "Ogres vilkiem" tieši trešie spēles periodi ir vislabākie (8-1-12). Spēles noslēgumā "Betsafe/Ulbroka" svinēja panākumu ar 12:6. Četrus vārtus mačā guva Rolands Kovaļevskis, bet Kasparam Šķēlam šajā mačā trīs precīzi metieni.

"Bauska" – "EMU SK" pulksten 18:00 Bauskā
Otra šīs dienas spēle, kurai nav sportiskās nozīmes tiks izspēlēta Bauskā. Pēc labā sezonas sākuma baušķenieki aizvadījuši gaužām vāju sezonas noslēgumu, piedzīvojot astoņus zaudējumus pēdējās deviņās spēlēs, vienīgo uzvaru izcīnot mājās pār "Talsu NSS/Krauzers" (3:2), vienlaicīgi ieejot vēsturē kā komanda, kas pie pirmās uzvaras virslīgā ļāva tikt Ogres komandai. Pēc zaudējuma iepriekšējā kārtā pret "Rubeni", kļuva skaidrs, ka komanda turnīru trešo sezonu pēc kārtas noslēgs 11.vietā 12 komandu konkurencē, ceturto gadu pēc kārtas paliekot bez izslēgšanas turnīra.

Igauņu komanda turnīra tabulā var finišēt amplitūdā no septītās līdz pat desmitajai vietai, kas turnīra noslēgumu padarītu ļoti spraigu pie nosacījuma, ja šī vienība pretendētu uz spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. Tagad tam nav tik būtiskas nozīmes, kurā vietā paliks Tartu florbolisti, jo, ja viņi arī aizņems vietu labāko astotniekā, izslēgšanas turnīra ceļazīmi nopelnīs devītā labākā vienība.

Abu komandu pirmā cīņa tika izspēlēta janvāra ievadā, kad pēc rezultatīvās pirmās trešdaļas (3:3), otrajā igauņi panāca 7:3 vadību, spēli uzvarot ar 8:6. Spilgtu maču aizvadīja krievu veterāns Romāns Družiņinskis, kurš sezonas ievadā spēlēja maz, taču šajā cīņā tika pie vārtu guvuma un trim piespēlēm. Sezonas izskaņā Družiņinskis spēlē ļoti rezultatīvi.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-17 12:56, pirms 6 gadiem
prieks ka beidzot pieejamas tieshraides no Talsiem

  +1 [+] [-]

, 2018-02-17 13:32, pirms 6 gadiem
Sportacentrs - id**tu bariņš, centrala spele Par vs Kur ,kur bus neželiga ciņa par play-off , jus radiet bescerigu Talsu speli. Kur logika ?

  -1 [+] [-]

, 2018-02-17 14:15, pirms 6 gadiem
Nikeball rakstīja: Sportacentrs - id**tu bariņš, centrala spele Par vs Kur ,kur bus neželiga ciņa par play-off , jus radiet bescerigu Talsu speli. Kur logika ?
Kas maksā to rāda. Ja nezini - ne*irs.

     [+] [-]

, 2018-02-17 15:41, pirms 6 gadiem
Nikeball rakstīja: Sportacentrs - id**tu bariņš, centrala spele Par vs Kur ,kur bus neželiga ciņa par play-off , jus radiet bescerigu Talsu speli. Kur logika ?
Vai tad te vispār ir kas loģisks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja