Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Sešu punktu mačs Ķekavā

Sešu punktu mačs Ķekavā
Abu komandu pirmajā duelī uzvaras vārtus pagarinājumā guva Krišs Treimanis
Foto: FK Talsi

Ķekavas sporta namā šovakar tiks aizvadīta ļoti svarīga cīņa Elvi vīriešu florbola līgā, kur tiksies divas komandas, kas izmisīgi turpina cīņu par to, lai atgrieztos labāko astotniekā.

Pulksten 20:00 sāksies cīņa starp "Ķekavu" un "Talsu NSS/Krauzers". Kā vieni, tā otri ilgāku laiku bijuši spiesti palikt bez izslēgšanas spēļu turnīra, bet šajā sezonā neilgi pirms regulārā turnīra noslēguma abas balansē uz play-off robežu. Ķekavas komanda 16 spēlēs savākusi 27 punktus, kas dod septīto vietu, kamēr talsinieki atrodas vienas uzvaras (trīs punktu) attālumā, noslēdzot labāko astotnieku. Jāņem vērā, ka kurzemnieki aizvadījuši par divām cīņām vairāk, turklāt viņu tuvākās sekotājas no Bauskas un Stalbes nospēlējušas par vienu maču mazāk.

"Ķekava" pēdējā laikā demonstrējusi ļoti pārliecinošu sniegumu pēdējos deviņos mačos izcīnot septiņas uzvaras. Ar minimālu vienu vārtu deficītu tika zaudēts valsts čempioniem no Ulbrokas, kā arī tika piedzīvota tobrīd negaidīta neveiksme pret liepājniekiem. Pēdējās nedēļās izdevies ar vienādu 7:6 pieveikt divas pērnās sezonas TOP-4 komandas, vispirms tiekot galā ar pretinieku Valmierā, bet tad šokējot "Lielvārde/FatPipe". Pret Lielvārdes komandu desmit minūtes pirms mača beigām atradās minimālā deficītā, taču Mārtiņš Brigmanis un Gints Klēģers nodrošināja savai komandai panākumu, turklāt spēlējošais treneris Klēģers pēc šā vārtu guvuma visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā tika garām ilggadējam komandas biedram Dailim Skudrītim. Sezonas līderis joprojām ir Klāvs Jansons, kuram 37 (25+12) punkti. Viņam seko Edžus Bunka ar 24 (14+10) un Miķelis Dravnieks ar 19 (13+6) punktiem. Jāpiezīmē, ka komandas pieteikumā parādījies Everts Emīls Gertsons, kurš šosezon vēl nav spēlējis.

Laba forma bija sasniegta arī "Talsu NSS/Krauzers" komandai, kas uzvarēja četras spēles pēc kārtas, taču pēdējā spēlē divi ātri zaudētie vārti "izsita no sliedēm" un turpinājumā tā arī neizdevās atspēlēties, piedzīvojot 2:3 zaudējumu Bauskā. Tas ne tikai neļāva nostiprināties labāko astotniekā, bet arī pielaida konkurentus bīstami tuvu. Turklāt jāņem vērā, ka atlikušais spēļu kalendārs talsiniekiem ir ļoti smags – izbraukumā jāspēlē ar "Lielvārde/FatPipe", dienu vēlāk mājās jāuzņem "Betsafe/Ulbroka", bet noslēdzošais mačs mājās ar valmieriešiem.

Ļoti spraiga izvērtās Talsu un Ķekavas komandu divcīņa sezonas ievadā, kad spēlētāji neiepriecināja sanākušos līdzjutējus ar daudz vārtu guvumiem, mājiniekiem izcīnot panākumu papildlaikā vien ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0).


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.