Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Čempioni piesaista Roni un Vitkovski

Čempioni piesaista Roni un Vitkovski
Māris Ronis
Foto: Lekrings.lv

Aizvadītās sezonas Latvijas florbola čempioni "Triobet/Ulbroka" starpsezonu perioda ne vien nomainījuši nosaukumu uz "Betsafe/Ulbroka", bet arī piesaistījuši pieredzējušos Māri Roni un Kārli Vitkovski.

Aizvadītajā sezonā Ulbrokas komandai uz brīdi bija trīs ļoti konkurentspējīgi vārtu vīri – Ivars Dišereits, Elvis Holsts un Andis Blinds, bet tad Holsts atgriezās Bauskā, bet Blinds pārcēlās uz Zviedrijas Superlīgu, kā rezultātā teju viss smagums gulās uz Dišereita pleciem. Jau pagājušajā sezonā īsi pirms pāreju perioda beigām kluba vadība uzrunāja vienu no stabilākajiem Latvijas čempionāta vārtu vīriem Māri Roni, kurš gan nolēma sezonu aizvadīt līdz galam ar FK "Rīga". Starpsezonu periodā šis klubs beidza pastāvēt un Ronis atgriezās pie pārrunām ar ulbrokiešu treneri Andri Pīlupu, vienojoties par pievienošanos pašreizējiem čempioniem.

Aizvadītajā sezonā Māris Ronis bija izteikts FK "Rīga" pirmais vārtsargs, kopumā sasniedzot ceturto lielāko spēles laiku vārtos, ar 84.13% atvairīto metienu ieņemot otro vietu līgā starp visiem amatabrāļiem, atpaliekot vien no virslīgas debitanta Roberta Trepša.

Tāpat komandai pievienojies pieredzējušais aizsarga Kārlis Vitkovskis, kurš pēdējās divas sezonas spēlēja "Lielvārde/FatPipe" komandā, nereti pārkvalificējoties arī par uzbrucēju, ar ko var izskaidrot, ka tieši pēdējās divas sezonas Lielvārdē bijušas vienas no rezultatīvākajām spēlētāja karjerā, sakrājot attiecīgi 45 (28+17) punktus aizpagājušajā sezonā un 37 (14+23) pērn.

Jauno sezonu "Betsafe/Ulbroka" uzsāks 16. septembrī savā laukumā ar spēli pret "Lielvārdi", tādēļ sevišķi principiāls šis mačs varētu būt tieši Vitkovskim.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.