Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Ķekava" pastiprinājumu meklē 1. līgā

"Ķekava" pastiprinājumu meklē 1. līgā
Edgars Jemeļjanovs pēc neilga pārtraukuma atgriezīsies "Ķekavas" vārtos
Foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi florbola līgas klubs "Ķekava" pirms dažām dienām šķīrās no sava pamatvārtsarga Jāņa Bramaņa un viena no uzbrukuma līderiem Henrija Uzrauga. Vieta tukša nepaliks un izdevies piesaistīt vairākus spēlētājus.

Pēc tam, kad Bramanim tika nokārtota pāreja uz pašreizējo turnīra tabulas līdervienību "Lielvārde/FatPipe", "Ķekava", kas turpina cīņu, lai pirmo reizi iekļūtu izslēgšanas turnīrā, palika ar vienu nepieredzējušu vārtsargu – Robertu Blumbergu, līdz ar to bija skaidrs, ka vienība lūkos pēc pastiprinājuma. Pastiprinājums atrasts 1. līgas līdervienībā "Kuldīga/KNSS", no kuriem izdevies atgūt Edgaru Jemeļjanovu, kurš jau pagājušajā sezonā bija "Ķekavas" vārtu vīrs, tiekot galā ar 79.22% pretinieku metieniem. Šosezon "Kuldīga/KNSS" komandas rindās pirmajā līgā viņam pat 80.33% atvairīto metienu, kas liek domāt, ka 32 gadus vecais vārtsargs ir gana labā sportiskajā formā.

Tāpat Ķekavas klubs bez pamatvārtsarga atstājis vēl vienu no vadošajiem 1. līgas klubiem "Impar Limbaži", piesaistot Sandi Venevicu. Arī Venevicam šī nebūs pirmā reize kluba rindās, jo jau 2013./14. gada sezonā viņš pārstāvēja "Ķekavas Bulldogs" komandu, tiekot galā ar 72.56% pretinieku metienu. Turpinājumā florbolists spēlēja FK "Rīga" un "Rockets" komandu sastāvos, bet šajā sezonā sargāja "Impar Limbaži" vārtus, tiekot galā ar 86.15% pretinieku metienu, kas ir otrais labākais rādītājs līgā.

Ja ar vārtsargu jautājumu "Ķekava" šķietami būs tikusi galā, tad Uzraugu aizstāt varētu būt pat sarežģītāk. Līdzīgi kā Venevics, kurš no Limbažu kluba tiks īrēts līdz 1. maijam, uz īres tiesībām komandai pievienosies divi "FBK Rīga Rockets" florbolisti – uzbrucējs Mārtiņš Mende un aizsargs Artūrs Jansons. 24.gadus vecais Jansons karjeru sāka "Babītes" rindās, bet nopietnākā līmenī florbolu sāka apgūt tieši "FBK Rīga Rockets" sastāvā, 2015./16. un arī nākamajā sezonā spēlējot valsts spēcīgākajā līgā, kur kopumā aizvadījis 52 mačus. Šosezon 1. līgas turnīrā 13 spēlēs Jansons izcēlies ar 5 (2+3) rezultativitātes punktiem un 21 soda minūti.

Mārtiņš Mende pavisam nesen nosvinējis savu 19. dzimšanas dienu un arī viņam ir jau divu gadu pieredze valsts spēcīgākajā līgā. Karjeru sācis "Rīgas lauvu" jauniešu sistēmā, bet pieaugušo florbolā debitēja "RTU/Rockets" komandas sastāvā, sperot soli pa solim, no otrās līgas nonākot pirmajā un pēc tam arī virslīgā, kur viņam pirmajā sezonā 8 (5+3) punkti 31 spēlē, bet pērn 23 mačos jau 12 (7+5) punkti. Šosezon pirmajā līgā viņš laukumā devies 12 mačos tiekot pie 10 (6+4) rezultativitātes punktiem.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.