Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Krūmiņš uzvar pasaules lielāko klubu, Jansons iemet zaudējumā

Krūmiņš uzvar pasaules lielāko klubu, Jansons iemet zaudējumā
Klāvs Jansons
Foto: Floorball.lv

Mainīgām sekmēm dažādās Somijas florbola līgās turpina spēlēt mūsu florbola leģionāri. Individuāli ar vārtu guvumu atzīmējies Klāvs Jansons, savukārt Morics Krūmiņš sekmējis uzvaru viesos pār lielāko florbola klubu pasaulē.

Krūmiņa vienībai vērtīga uzvara pār pasaules lielāko florbola klubu
Somijas vīriešu florbola Elites līgā pie kārtējā panākuma ticis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas viesos ar 8:7 (2:2, 2:3, 3:2, 1:0) papildlaikā tika galā ar "EraViikingit", kas tiek uzskatīts par pasaulē lielāko florbola klubu, ņemot vērā licencēto spēlētāju skaitu. Mača lielāko daļu neviena no komandām nespēja iegūt vairāk par vienu vārtu pārsvaru, taču desmit minūtes pirms finālsvilpes "Nokian KrP" izvirzījās vadībā ar 7:5. Pārsvaru gan noturēt neizdevās un pamatlaika pēdējā minūtē mājinieki rezultātu līdzsvaroja. Papildlaika trešajā minūtē Jona Rantala tomēr nodrošināja uzvaru viesiem. Morics Krūmiņš spēlēja komandas trešajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot, spēli noslēdzot ar negatīvu (-2) lietderību. Pēc šī panākuma "Nokian KrP" ar 16 punktiem pakāpušies uz otro vietu, atpaliekot vien no neuzvaramajiem "SC Classic".

Jansonam vārtu guvums, komanda izkrīt no astotnieka
Trešo neveiksmi pēc kārtas Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā piedzīvojis Pētera Trekšes un Klāva Jansona pārstāvētais "Koovee", kas viesos ar 3:9 (1:5, 2:2, 0:2) kapitulēja "FBC Turku" priekšā. Trekše spēlēja pirmajā maiņā, pie punktiem netiekot un cīņu noslēdzot ar (-3) lietderību. Savukārt Jansons, kurš spēlēja otrajā maiņā, guva vienus vārtus, arī spēli beidzot ar negatīvu (-2) lietderību. Pēc piedzīvotās neveiksmes "Koovee" turnīra tabulā atkāpusies jau uz devīto vietu un nākamo cīņu aizvadīs mājās pret otrajā pozīcijā esošo NJ.

Mētram sestais zaudējums septiņās spēlēs
Somijas florbola Elites līgā Ulvja Mētras pārstāvētais "Steelers" piedzīvojis sesto zaudējumu septiņās spēlēs. Kārtējā cīņā viesos ar 3:5 (0:1, 1:1, 2:3) nācās atzīt "Indians" pārākumu. Mētra bija iekļauts komandas ceturtajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neatzīmējoties, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Ar izcīnītajiem trim punktiem sezonas pirmajā mačā "Steelers" turnīra tabulā pašlaik ieņem 12.vietu 14 komandu konkurencē.

Ragovskis zaudē trešo cīņu pēc kārtas
Somijas florbola čempionātā trešo neveiksmi pēc kārtas piedzīvojis Jāņa Ragovska pārstāvētais "LaSB", kas šoreiz viesos ar 2:6 (1:3, 0:1, 1:2) piekāpās "OLS" florbolistiem. Latvijas čempionātā rezultatīvi spēlējošais talsinieks šoreiz bija savas komandas ceturtajā maiņā, joprojām paliekot bez saviem pirmajiem punktiem Somijas stiprākajā florbola čempionātā. Ralfs Orste tikmēr turpina atkopties no savainojuma, paliekot ārpus spēles pieteikuma.

Neveiksmju sēriju turpina arī "UHC Sarganserland"
Šveices NLB līgā pie pirmās uzvaras tikt joprojām neizdodas Laura Alvja Stiprā pārstāvētajam "UHC Sarganserland". Kārtējā spēļu kārtā valmierieša pārstāvētā vienība ar 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) savā laukumā piekāpās "UHC Grunenmatt" vienībai, tādējādi piedzīvojot jau astoto neveiksmi pēc kārtas. Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem šajā cīņā neatzīmējās.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.