Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Latvietēm atkal savdabīgs "hat-trick" Norvēģijā, Terehovam neveiksme izšķirošajā spēlē

Latvietēm atkal savdabīgs "hat-trick" Norvēģijā, Terehovam neveiksme izšķirošajā spēlē
"Sveiva" ar izcīnīto Norvēģijas kausu
Foto: innebandyavisen.no

Par Norvēģijas kausa ieguvējām atkal kļuvušas Luīze Biļinska un Gunita Kārkliņa, pirmo reizi šo trofeju iegūstot Diānai Isjominai. Savukārt Igaunijas čempionāta izšķirošajā spēlē zaudējumu piedzīvojis Maksima Terehova pārstāvētais klubs.

"Sveiva" atkal paņem visu banku
Ar "Sveiva" komandas triumfu noslēdzies Norvēģijas kauss florbolā sievietēm. Līdz ar to jau kārtējo reizi šī komanda ar vairākām Latvijas izlases florbolistēm ierindā tikusi pie visiem iespējamajiem tituliem. Dramatiskā veidā izrāvušas uzvaru Norvēģijas čempionātā (tituls tiek pasniegts pēc regulārās sezonas spēlēm), daudz pārliecinošāk tika izcīnīta uzvara Oslo florbola čempionātā, bet kausa izcīņas finālā teju 700 skatītāju klātbūtnē ar 5:2 (3:1, 1:0, 1:1) tika apspēlējas "Sagene" florbolistes. Diāna Isjomina šajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Biļinskai šajā spēlē 1+1. Latvijas izlases kapteine Gunita Kārliņa ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Terehovam neveiksme izšķirošajā finālspēlē
Igaunijas florbola čempionāta izšķirošajā piektajā finālspēlē Maksima Terehova pārstāvētais "Eesti Maaulikooli SK" savā laukumā ar rezultātu 5:7 (1:2, 0:4, 4:1) piekāpās "SK LINK/Saku", tādējādi sērijā ciešot neveiksmi ar rezultātu 2:3, esot spiesti samierināties ar sudraba medaļām. Jau pašā sākumā EMU SK nonāca iedzinējos ar 0:2, perioda vidū vienus vārtus atspēlējot. Turpinājumā gan nācās nonākt iedzinējos ar 1:6 un aktīvā pakaļdzīšanās nevainagojās panākumiem. Terehovs šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Bērtiņam divas piespēles un vieta finālā
Nīderlandes florbola čempionāta finālā iekļuvis Kristapa Bērtiņa pārstāvētais "UFC Utrecht", kas izšķirošajā pusfināla mačā viesos ar 9:2 (2:0, 3:1, 4:1) apspēlēja Šonics". Latviešu florbolistam šajā spēlē izdevās asistēt komandas pirmajā un astotajā vārtu guvumā. Pusfināla sērijā "UFC Utrech" bija pārāki ar 2:1, lai gan pirmo spēli savā laukumā zaudēja.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.