Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Blumbergs sekmē sērijas izlīdzināšanu

Blumbergs sekmē sērijas izlīdzināšanu
"TJ Sokol Kralovsky Vinohrady"

Par pārsteigumu Čehijas florbola Superlīgas astotdaļfināla atbildes spēlē parūpējies Roberta Blumberga pārstāvētais “TJ Sokol Kralovske Vinohrady”, kas savās mājās ar 7:6 apspēlēja “Ostrava”, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā. Panākuma viens no iemesliem arī latviešu vārtu vīrs.

Pēc zaudējuma spraigā cīņā pirmajā spēlē viesos, “Vinohrady” vairs nevarēja atļauties zaudējumu, pretējā gadījumā sezona tiktu noslēgta. Pirmajā periodā viesi divas reizes izvirzījās vadībā, taču “Vinohrady” abas paspēja atspēlēties. Turpinājumā gan labs izrāviens padevās Ostravas komandai, kas otrā perioda vidū panāca 5:2 vadību savai komandai. Tomēr sava atbilde bija arī latvieša pārstāvētajai vienībai, kas pretim spēja likt piecus rezultatīvus metienus, kas ļāva ne vien atspēlēties, bet jau panākt 7:5 vadību. Viesi vēl vienus vārtus spēja atspēlēt, taču ne vairs līdzsvarot rezultātu. Viesiem ar trim vārtu guvumiem izcēlās Mareks Brauers, bet mājinieku rindās izceļams Roberts Blumbergs, kurš tika galā ar 13 no 19 pretinieku metieniem, ar ko bija gana lai rezultāts sērijā tiktu izlīdzināts.

Līdzsvarots rezultāts arī otrā astotdaļfināla sērijā, kur “Black Angels” pēc šokējošā zaudējuma savās mājās, viesos pārliecinoši ar 14:6 sagrāva “FBC Liberec”, tādējādi sērijas uzvarētāja noteikšanu atliekot uz pēdējo spēli. Viesi jau pirmajā periodā iekrāja četru vārtu pārsvaru, turpinājumā to tikai nostiprinot. Matošs Burians uzvarētājiem atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm, bet Mareks Frišs guva vienus vārtus un izdarīja trīs piespēles.

Pretēja situācija ir cīņās par vietas saglabāšanu līgā. “PSG Panthers Otrokovice” viesos ar rezultātu 7:4 apspēlēja “Sokoli Pardubice”, tādējādi panākot 2:0 vadību. “Panteras” trešā peridoa ievadā bija iekrājušas 5:1 vadību, turpinājumā savu pārsvaru spējot nosargāt.

Vēl lielāks pārsteigums ir “FB Hurrican Karlovy Vary” panākums, kas viesos ar 7:5 apspēlēja “FBC 4Clean Česka Lipa”, tādējādi sērijā panākot jau 2:0. Jāpiezīmē, ka līgas jaunpienācēji visas regulārās sezonas laikā bija tikuši tikai pie vienas uzvaras, bet pašā svarīgākajā brīdī savu sniegumu ir spējuši krasi uzlabot.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.