Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Raitums rezultatīvs, Blumbaham pietrūkst vienas uzvaras

Raitums rezultatīvs, Blumbaham pietrūkst vienas uzvaras
Artis Raitums

Somijas Elites līgā pēdējā laikā rezultatīvi darbojies Artis Raitums, savukārt Morica Krūmiņa pārstāvētā komanda demonstrē pārliecinošu sniegumu pirms izslēgšanas turnīra sākuma. Andra Blumbaha vienība palika vienas uzvaras attālumā no play-off, savukārt Jānis Rajeckis Šveicē nonācis vienas neveiksmes attālumā no sezonas beigām.

Raitums pēdējos mačos atzīmējas ar precīziem metieniem
Pirmspēdējo spēli Somijas Elites līgas regulārajā sezonā aizvadījis Arta Raituma pārstāvētais Turku TPS, kas savā laukumā trešajā trešdaļā prata atspēlēt divu vārtu deficītu un cīnīties neizšķirti 4:4 (1:1, 1:3, 2:0) ar "Indians" florbolistiem. Talsu florbolists Artis Raitums spēlēja savas komandas otrajā maiņā, cīņas 36.minūtē izceļoties ar precīzu metienu, tādējādi sadeldējot rezultāta starpību līdz 2:4. Trešajā periodā mājinieki guva vēl divus vārtus, kas ļāva izlīdzināt rezultātu. Papildlaikā komandas ar vārtu guvumiem neizcēlās un katra komanda ierakstīja vienu punktu turnīra tabulā.

Dažas dienas vēlāk TPS aizvadīja arī pēdējo maču, viesos sacenšoties ar "LaSB" komandu, izcīnot panākumu ar rezultātu 6:5 (1:0, 3:3, 2:2). Raitums arī šajā spēlē darbojās savas komandas otrajā maiņā, jau spēles ievadā nopelnot divas soda minūtes. Komanda šo laika posmu ne vien aizvadīja bez vārtu zaudējumiem, bet arī paspēja izcelties mazākumā. Savukārt otrās trešdaļas pēdējā minūtē talsinieks izcēlās ar precīzu metienu, tobrīd panākot 4:3 TPS komandas labā. Regulāro sezonu TPS komanda noslēdza ar 33 punktiem, kas deva ceturto vietu turnīra tabulā, par diviem punktiem atpaliekot no SPV, bet par punktu apsteidzot "Happee". Tas nodrošinās komandai sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā. Raitums, kuram sezonas pirmajā pusē pagalam nesekmējās ar punktu krāšanu, regulāro sezonu noslēdzis ar 15 (12+3) punktiem, kas ir astotais labākais rādītājs komandā.

Krūmiņa klubam laba forma pirms play-off
Ar trim uzvarām regulāro sezonu Somijas Elites līgas regulāro čempionātu noslēdzis Morics Krūmiņš un viņa pārstāvētais "Nokian KrP". Cēsnieks gan sezonas pēdējā spēlē bija atvirzīts uz trešo maiņu un palika bez punktu guvumiem, bet komanda viesos ar 8:5 (2:2, 2:2, 5:1) pieveica "SalBa" florbolistus, lieliski aizvadot trešo periodu. Krūmiņa klubs ar 27 punktiem regulāro sezonu noslēdza septītajā pozīcijā, bet "SalBa" rēķinā 18 punkti un vēl nāksies spēkoties par vietas saglabāšanu Elites līgā. Krūmiņš, kuram lieliskas spēles mijās ar ne tik pārliecinošām, regulāro sezonu noslēdzis ar 23 (13+10) rezultativitātes punktiem.

Blumbaha "Steelers" paliek uzvaras attālumā no izslēgšanas turnīra
Savā pēdējā Somijas Elites līgas spēlē šajā sezonā aizvadījis arī Andra Blumbaha pārstāvētais "Steelers", kuri pēc pasaules čempionāta demonstrēja lielisku sniegumu, arī pēdējā mačā viesos ar 7:5 (0:2, 2:2, 5:1) tiekot galā ar spēcīgo SPV, kas regulāro sezonu noslēdza augstajā trešajā vietā. Blumbahs spēlei bija pieteikts savas komandas ceturtajā maiņā, pie punktiem netiekot. Lai gan otrajā aplī "Steelers" bija starp līgas vadošajām komandām, turnīru komanda noslēdza ar izcīnīto desmito vietu, 26 spēlēs savācot 21 punktu, par diviem atpaliekot no labāko astotnieka. Vienlaikus, par trim punktiem izdevās apsteigt 12.vietā esošo "SalBa", tādējādi nodrošinot vietu līgā arī nākamajai sezonai. Andris Blumbahs savā pirmajā sezonā Somijas Elites līgā 22 spēlēs tika pie 2 (0+2) rezultativitātes punktiem, kā arī negatīva lietderības koeficienta (-11, 14:25).

Rajeckim sagrāve trešajā mačā
Pēc divām ļoti spraigām cīņām Šveices čempionāta ceturtdaļfinālā, trešajā mačā Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten-Bulach Jets" viesos izturēja vienu periodu pret regulārās sezonas uzvarētājiem un turnīra galvenajiem favorītiem "SV Wiler-Ersigen", turpinājumā nespējot izrādīt vērā ņemamu pretestību, spēli zaudējot ar 4:14 (4:4, 0:3, 0:7), sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 1:2. Sērijas ceturtais mačs paredzēts 11.martā latvieša pārstāvētās komandas mājvietā.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.