Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Jurševskim piespēle, Kontrima klubs ielaiž 30 vārtus spēlē

Jurševskim piespēle, Kontrima klubs ielaiž 30 vārtus spēlē
Kārlis Kontrims ar jauno formas tērpu

Čehijas florbola spēcīgākajā līgā pēc ilgāka laika ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Artūrs Jurševskis. Somijā "Nokian KrP" sistēmā ar rezultatīvu spēli atzīmējies Klāvs Ozoliņš, bet Austrijā Kārļa Kontrima pārstāvētā komanda vienā spēlē pamanījusies ielaist 30 vārtus...

Jurševskim piespēle pret vicelīderiem
Čehijas florbola Ekstralīgā pēc ilgāka laika ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Artūrs Jurševskis, tomēr viņa pārstāvētais "itelligence Bulldogs Brno" kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 3:6 (2:2, 0:1, 1:3) piekāpās vieniem no šīs sezonas līderiem "Technology Florbal MB". Jurševskis asistēja Davidam Koufalam nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaikabeigām, kad Brno komanda deficītu sadeldēja līdz 3:4. Tomēr atlikušajā laikā izglābties neizdevās, turklāt pēdējās divās minūtēs tika ielaisti vēl divi vārti, kas lika piedzīvot kārtējo neveiksmi un komanda turpina attālināties no labāko astotnieka, pašlaik ar 11 punktiem atrodoties 11.vietā.

Ozoliņš "pierakstās" ar pieciem punktiem
Divas spēles Somijas junioru līgas 1.divīzijā (otrajā spēcīgākajā) sava jaunā kluba "Nokian KrP" rindās aizvadījis Klāvs Ozoliņš. Pirmajā spēlē pret "O2 Jyvaskyla" latvietis palika bez punktu guvumiem un komanda piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2:5 (1:2, 1:2, 0:1). Pēc nelielas atpūtas komanda devās laukumā vēlreiz un otrajā mačā ar 12:4 (4:0, 4:2, 4:2) sagrāva "SB Vaasa". Šajā spēlē Ozoliņš nospēlēja lieliski, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju. Pēc sešām spēlēm "Nokian KrP" savā reģionā ar astoņiem punktiem atrodas otrajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no O2.

Deginam divas piespēles junioros
Šveices U-21 čempionātā kārtējo uzvaru izcīnījis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā ar rezultātu 12:4 (3:1, 1:1, 8:2) pieveica "UHC Laupen ZH", izšķirošo pārsvaru iekrājot vien spēles noslēdzošajā trešdaļā. Labu spēli aizvadījis arī Renāts Degins, izceļoties ar kārtējām divām rezultatīvajām piespēlēm. Ar 25 punktiem turnīra tabulā "Floorball Thurgau" atrodas pārliecinošās līderpozīcijās, par sešiem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus.

Stūrem neveiksme pastarīšu cīņā
Dānijas spēcīgākajā florbola līgā ļoti svarīgu maču aizvadījis Eduarda Stūres pārstāvētais AFK, kas savā laukumā uzņēma līdzšinējos pastarīšus "Helsingor". Līdzīgā cīņā latvieša pārstāvētais klubs piedzīvoja 3:5 (0:2, 1:1, 2:2) neveiksmi, tādējādi palaižot garām konkurentus turnīra tabulā un atkāpjoties uz pēdējo vietu. Stūre šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Krastiņai priekšsacīkstes noslēdzas ar neveiksmi
Dāmu konkurencē Dānijas spēcīgākajā līgā noslēdzis pirmais spēļu posms un pēdējā cīņā viņas pārstāvētais AFK viesos nerezultatīvā spēlē ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās "AaB Alborg". Priekšsacīkstes AFK noslēdza ar 15 punktiem astoņās spēlēs, ieņemot pirmo vietu savā reģionā. Nākamās cīņas paredzētas vien pēc gadu mijas.

Hartmanim pārliecinoša uzvara
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā pie pārliecinošas uzvaras ticis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas viesos ar rezultātu 8:3 (3:2, 2:0, 3:1) pieveica "Grani Agents" komandu. Pēc rezultatīvās iepriekšējās spēles Hartmanis šoreiz spēlēja kluba trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Turnīra tabulā savā apakšgrupā PSS ar 13 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, par vienu punktu atpaliekot no abām līdervienibām, kuras gan nospēlējušas par vienu maču vairāk.

Orste paaugstināts uz pirmo maiņu
Citā Somijas florbola čempionāta 2.divīzijas reģionā maču pirmajā maiņā aizvadījis Ralfs Orste, kura pārstāvētais "Pelicans SB" viesos ar rezultātu 9:4 (2:1, 3:1, 4:2) pieveica "Voima" komandu, tādējādi tiekot pie septītās uzvaras tikpat spēlēs, tādējādi saglabājot pirmo vietu turnīra tabulā. Orste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem, bet mačā pret vieniem no galvenajiem konkurentiem ("Voima" atrodas trešajā vietā), maču aizvadīja pirmajā virknējumā.

Kontrima klubs ielaiž 30 vārtus spēlē...
Ārkārtīgi smagu sagrāvi Austrijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Kārļa Kontrima pārstāvētais "Hot Shots Innsburck", kas viesos nespēja izrādīt nekādu pretestību "SU Wiener FV" komandai, ciešot kapitulāciju ar rezultātu 2:30 (1:10, 0:8, 1:12). Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Daudz līdzīgāka izvērtās nākamā cīņa, kad savā laukumā Insbrukas komanda sacentās ar "IBC Leoben", piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 7:8 (1:0, 3:3, 3:4, 0:0, 1:2). Latviešu florbolists šajā mačā izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nerealizēja divus pēcspēles metienus.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.