Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Latvijas izlase ieradusies Madridē

Latvijas izlase ieradusies Madridē
Latvijas sieviešu florbola izlase
Foto: Āris Aldiņš, floorball.lv

Vakardienas lielāko daļu lidostās un lidmašīnās pavadīja Latvijas sieviešu florbola izlase, kas no Rīgas caur Helsinkiem devās uz Spānijas galvaspilsētu Madridi, kur šonedēļ piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Lidostā "Rīga" ceļu uz Spāniju sāka visas 16 Latvijā spēlējošās florbolistes, kā arī mūsu valstsvienības treneri un komandas tehniskais personāls. Pēc stundu ilga lidojuma izlase ieradās Helsinkos, kur pārsēdās citā lidmašīnā, ar kuru četru stundu laikā nokļuva Madridē. Madrides lidostā tika sagaidītas abas mūsu "šveicietes" - Evelīna Garbare un Lauma Višņevska. Nu jau 18 spēlētāju sastāvā komanda ieradās viesnīcā "Torre Garden", kas atrodas apmēram desmit km attālumā no Madrides lidostas. Izlase pēc tālā un samērā nogurdinošā ceļa iestiprinājās ar vēlajām vakariņām, bet pēc tam iekārtojās ērtajos un plašajos viesnīcas numuros. Tieši pusnaktī viesnīcā ieradās arī abas mūsu "norvēģietes" - Diāna Isjomina un Līga Garklāva, līdz ar to izlase nu ir pilnā sastāvā. Šodien, 31.janvārī, Latvijas valstsvienībai paredzēts viens stundu garš treniņš, bet pirmo maču mūsu florbolistes aizvadīs trešdien, 1.februārī, kad spēkosies ar Ukrainas izlasi. Spēles sākums pulksten 15.00 (pēc Latvijas laika).

Latvijas izlases sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Nosaukto vidū ir četras mūsu leģionāres, kuras ikdienā spēlē Šveices un Norvēģijas čempionātā, 15 ELVI florbola līgas sievietēm spēlētājas, kā arī viena pārstāve no Latvijas florbola čempionāta sieviešu 1.līgas komandas "Lekrings" (Cēsis). No ELVI florbola līgas klubiem visplašākā pārstāvniecība ir Kocēnu "Rubenei" (7 spēlētājas), trīs florbolistes ir no "Rīgas Lauvām", pa divām - no Rīgas FK "NND" un FK "Ķekava", bet viena spēlētāja pārstāv komandu "Ķekavas Bulldogs".

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Madridē notiks no 1. līdz 5. februārim. Tajā Latvijas labākajām florbolistēm, kurām šobrīd pieder planētas piektās labākās izlases gods, būs jāsacenšas ar čehietēm, ungārietēm, spānietēm un ukrainietēm. Ceļazīmi uz pasaules čempionātu iegūs grupas divas labākās valstsvienības. Eiropā kopumā notiks četri tādi grupu turnīri, iespēja piedalīties pasaules čempionāta finālturnīrā būs arī divām izlasēm, kuras ar labākiem rezultātiem izcīnīs trešo vietu.

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Lauma VišņevskaVWizards Bern Burgdorf (Šveice)
2.Līga GarklāvaUGrei (Norvēģija)
3.Evelīna GarbareAWizards Bern Burgdorf (Šveice)
4.Diāna IsjominaUSveiva IB (Norvēģija)
5.Laura GaugereARubene
6.Evita RudzīteARubene
7.Madara AdamaneARubene
8.Lība Daija MikovaURubene
9.Linda LīceARubene
10.Gundega VancāneAFK Ķekava
11.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
12.Gunita KārkliņaAFK NND
13.Santa TorstereUFK NND
14.Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
15.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
16.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
17.Anna AnkudinovaURīgas Lauvas
18.Paula EgleULekrings
19.Edīte BankavaURubene
20.Zeltīte BankavaURubene

Galvenais treneris: Juris Fedulovs
Treneris: Gints Vīnbergs
Treneris: Jānis Inģists
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ārsts: Aleksandrs Matjuņins
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2017-01-31 06:14, pirms 7 gadiem
kur radis??
, 2017-01-31 09:05, pirms 7 gadiem
Madridē jau varēs redzēt ,bet tikai dzīvajā!
, 2017-01-31 09:42, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: kur radis??
Visas spēles tiešraidē būs iespējams vērot IFF You Tube.
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).