Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Sieviešu izlase uzvar juniores, piekāpjas čempionēm

Sieviešu izlase uzvar juniores, piekāpjas čempionēm
Madara Adamane (no kreisās), Santa Muceniece un Zane Klabere
Foto:Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, kas pēc mēneša notiks Somijā, šīs nedēļas nogalē Zviedrijā aizvada trīs pārbaudes spēles ar klubu komandām. Šodien mūsu florbolistes sīvā cīņā ar 3:2 pārspēja "KAIS Mora IF" sieviešu U19 komandu, uzvaras vārti Santas Mucenieces kontā, bet ās pašas dienas vakarā ar 1:8 piekāpās Zviedrijas pašreizējai čempionei - "KAIS Mora IF".

Latvijas izlase spēli pret Zviedrijas čempioņu farmklubu sāka bez īpašas izlūkošanas. Pretinieces gan arī neizrādījās no tām kautrīgākajām, tāpēc vārtu gūšanas momenti radās kā pie vieniem, tā arī pie otriem vārtiem. Ļoti laba iespēja jau 6.minūtē atklāt rezultātu bija Diānai Isjominai, kura saņēma Ievas Kraujas piespēli, bet neprata pārspēt zviedriešu vārtsardzi. Tomēr tieši mūsu florbolistes bija tās, kuras pirmās guva vārtus – 8.minūtē Evelīnas Garbares piespēle laukuma labajā malā atrada Gunitu Kārkliņu, kura no distances meta nekļūdīgi – 1:0. Perioda vidū noraidījumu par spēli ar galvu saņēma Baiba Juruša, taču mūsu meitenes arī mazākuma savus vārtus nosargāja neskartus.

Arī otrajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – Diāna Isjomina, saņēmusi bumbiņu no Elīzas Bērziņas, lauzās uz priekšu un šoreiz bija pārāka par mājinieču vārtsardzi 2:0. Mūsu izlases vārtos droši darbojās Jana Filipsone, kura pēc pirmās trešdaļas nomainīja Kristīni Kirilovu. Latviešu vārti neskarti palika nedaudz vairāk nekā 50 minūtes, bet tad nepilnu 60 sekunžu laikā pretiniecēm pat divas reizes bija iemesls uzgavilēt – 2:2. Tiesa, laukuma saimnieču prieki nebija ilgi -54.minūtē pēc Zanes Klaberes piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Santa Muceniece – 3:2. Pamatlaika izskaņa latvietēm nebija viegla, jo 58.minūtē pēc Gunitas Kārkliņas pārkāpuma uz mūsu komandas vārtiem tika piespriests soda metiens. Ja Filipsone uzvarēja duelī ar bullīša izpildītāju, bet mūsu laukuma spēlētājas disciplinēti nospēlēja skaitliskajā mazākumā, svinot uzvaru ar 3:2.

Latvijas izlase - "KAIS Mora IF" U19 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Rezultatīvākās:
Latvijas izlase – Gunita Kārkliņa 1 (1+0), Diāna Isjomina 1 (1+0), Santa Muceniece 1 (1+0), Evelīna Garbare 1 (0+1), Elīza Bērziņa 1 (0+1), Zane Klabere 1 (0+1).

Jau pirms spēles bija nolemts, ka pret Zviedrijas čempionēm savus spēkus izmēģinās visas trīs Latvijas izlases vārtsardzes, pirmajā periodā vietu latviešu cietoksnī ieņēma pieredzējusī Lauma Višņevska, kuru pretinieces spēja sarūgtināt tikai reizi (0:1) no saviem 22 mēģinājumiem. Mūsu meitenes izdarīja sešus metienus. Otrās trešdaļas pašā sākumā skaista epizode padevās latvietēm – pēc Baibas Jurušas piespēles metienu no laukuma labās malas izdarīja Gunita Kārkliņa, bumbiņu raidot "KAIS Mora IF" vārtos – 1:1. Ļoti lieli nopelni šo vārtu gūšanā pieder Elīzai Bērziņai, kura labi bija aizsegusi zviedru vārtsardzes redzamību, pie tam, iespējams, pat nedaudz izmainīja bumbiņas lidojuma trajektoriju. Tiesneši šo viņas pieskārienu bumbiņai ar nūju nefiksēja, tāpēc gols Kārkliņas kontā.

Turpinājumā latvietēm tik labi vairs neveicās – laukuma saimnieces pa Janas Filipsones vārtiem meta 11 reižu, trīs gadījumos bumbiņa sasniedza mērķi (1:4). Mūsu florbolistēm 15 metieni. Pēdējā periodā vārtos stājās Kristīne Kirilova, kura atvairīja 14 metienus, bet četras reizes bija spiesta kapitulēt – 1:8. Zviedrijas komandas vārtsardze tika galā ar visiem deviņiem mūsu metieniem.

Latvijas izlase - "KAIS Mora IF" 1:8 (0:1, 1:3, 0:4)

Rezultatīvākās:
Latvijas izlase – Gunita Kārkliņa 1 (1+0), Baiba Juruša 1 (0+1).

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Paula EgleURubene
2.Ieva PriedeUFK NND
3.Monika DžigureURīgas Lauvas
3.Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
4.Liene KraujaARīgas Lauvas
6.Elīza Elizabete BērziņaU/AFK Ķekava
7.Linda JēgereALiepU
8.Līga VancāneUĶekavas Bulldogs
9.Jana FilipsoneVFK NND
10.Evita RudzīteURubene
11.Madara AdamaneARubene
12.Baiba JurušaARubene
13.Santa MucenieceAFK NND
14.Gundega VancāneAFK Ķekava
15.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
16.Lība Daija MikovaURubene
17.Evelīna GarbareAWizards Bern Burgdorf (Šveice)
18.Gunita KārkliņaASveiva IBK (Norvēģija)
19.Diāna IsjominaUSveiva IBK (Norvēģija)
20.Zane KlabereUCraftstadens IBK (Zviedrija)
21.Lauma VišņevskaVKAIS Mora IF (Zviedrija)

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Gints Vīnbergs
Vārtsardžu treneris: Valērijs Bodnieks
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).