Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Latvija uzvar Igauniju un triumfē Četru nāciju turnīrā

Latvija uzvar Igauniju un triumfē Četru nāciju turnīrā
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Valmierā ar Latvijas vīriešu izlases uzvaru pār Igauniju (8:4) noslēdzās Četru nāciju turnīrs florbolā. Tas mūsu florbolistiem bija trešais panākums trijos mačos, kas viņiem ļāva saņemt turnīra uzvarētāju kausu.

Tieši šīsdienas spēlē starp latviešiem un igauņiem izšķīrās, kura no izlasēm varēs virs galvām celt kausu par pirmo vietu, jo iepriekšējās divās dienās abas komandas bija izcīnījušas pa divām uzvarām. Latvijas valstsvienība maču sāka ļoti agresīvi, jau pirmās trešdaļas laikā iegūstot četru vārtu pārsvaru – 5:1. Pa vārtiem mūsu vienības labā guva Atis Stepāns, Artis Savins, Atis Blinds, Juris Gribusts un Ingus Laiviņš. Otrajā periodā spēle izlīdzinājās, taču latvieši vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru – uz Jāņa Rajecka un Edžus Ceriņa rezultatīviem raidījumiem igauņi atbildēja ar tikai vienu golu (7:2). Pēdējās trešdaļas sākumā pēc Arta Raituma veiksmes uzbrukumā mūsu florbolistu pārsvars sasniedza pat sešus vārtus (8:2), bet pamatlaika divās pēdējās minūtēs viesiem izdevās rezultātu padarīt kaut nedaudz pieklājīgāku – Latvijas izlase uzvarēja ar 8:4.

Turnīra tabula: ŠEIT

Uzreiz pēc finālsvilpes abas komandas vēl izpildīja piecu pēcspēles metienu sēriju. Diemžēl nevienam no Latvijas florbolistiem šoreiz neizdevās pārspēt igauņu vārtsargu, bet pretinieku pa reizei iemeta bumbiņu Anda Blinda un Normunda Krūmiņa sargātajos vārtos - 2:0. Divas reizes Blinds savus vārtus nosargāja neskartus, Krūmiņš uzvarēja vienā no saviem diviem mēģinājumiem.

Fotogalerija: ŠEIT

Par labāko šajā spēlē tika atzīts Artis Raitums, kurš izcēlās ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem. Tikpat punktu bija arī Jānim Rajeckim, bet Atis Blinds guva 3 (1+2) punktus. Igaunijas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Andreass Voiduma, kuram 2 (1+1) punkti. Divus vārtus guva Rauls Kivi, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Jonass Tomsons.

Apbalvošanas ceremonijas laikā tika nosaukta un sveikta turnīra simboliskā izlase. Tajā – trīs latviešu florbolisti – vārtsargs Andis Blinds, aizsargs Ingus Laiviņš un uzbrucējs Atis Stepāns. Vēl par labākajiem tika atzīti Igaunijas izlases aizsargs Romans Pass un uzbrucējs Andreass Voiduma, kā arī Vācijas valstsvienības uzbrucējs Dominiks Mučas. Voiduma ar 7 (4+3) punktiem bija arī turnīra rezultatīvākais spēlētājs, no latviešiem visvairāk punktu guva Atis Blinds – 6 (2+4).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2014-11-02 15:47, pirms 9 gadiem
Tiešām nevarēja paaicināt piemēram NOrvēģus uz šo turnīru, citādi tādi setas mači sanāca.
, 2014-11-02 16:15, pirms 9 gadiem
Ar bullīšiem gan švaki gāja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-02 16:44, pirms 9 gadiem
nesaprotu ko tur dara Savins,viens pinekļu kamols......
, 2014-11-02 16:46, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: tak Norvēģi Latviju ar vienu roku vadot nūju apspēlētu, tāpēc , lai celtu pašapziņu paņēma lūzerus.
Nu īpaši gudrs tu neliecies. Cik atceros LV pasaules čempī Norvēģus uzvilka! Un ja kas Vācija ir top 10 komanda! Tā kā par ko tu runā nesaprotu...
, 2014-11-02 17:42, pirms 9 gadiem
Hmm... Uzvara OK, bet uzvedība nepārliecināja! Tādi lēnīgi un pašpārliecināti grizli lāči, kuri slāj savā lempīgajā gaitā! Ipaši jau pēc spēles, barā sastājoties un sejas izteiksmes tādas itkā būtu somus nokoduši. Izskatās, ka daži no šiem puišiem pa garajiem gadiem jau bumbiņas atēdušies. Žēl protams. Un ne uz visiem tas attiecas, ir arī pāris jaunie un vecie, kuri no procesa gūst prieku un skrien laukumā katru atvēlēto sekundi. Bet dažu "līderu" attieksme gan satrauc. Protams, pasaules čempionāts arī viņiem varētu būt pietiekams izaicinājums, kas uzkurinātu vecās, padzisušās emocijas...
, 2014-11-02 18:02, pirms 9 gadiem
zaxx rakstīja: Tiešām nevarēja paaicināt piemēram NOrvēģus uz šo turnīru, citādi tādi setas mači sanāca.
Vācijai tak Latvija iepriekšējā PČ zaudēja, vai tas jau bija citu gadu iepriekš.
, 2014-11-02 22:21, pirms 9 gadiem
Nu, nenaca jau abas pirmas uzvaras nemaz tik viegli... Un vai tad Latvijas florbola vadiba kadi mazohisti, ka pirms PC ies spelet ar pasiem spicakajiem pretiniekiem, tapec turnirs kopuma OK. Kam vajag, tie secinajumus izdaris!
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).