Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

32 gadu vecumā miris Austrālijas karoga nesējs Soču olimpiskajās spēlēs

32 gadu vecumā miris Austrālijas karoga nesējs Soču olimpiskajās spēlēs
Alekss Palins. Foto: AFP / Scanpix

Trešdien 32 gadu vecumā mūžībā devies divkārtējais pasaules čempions snovbordā Alekss Palins, kurš Soču olimpiskajās spēlēs bija Austrālijas karoga nesējs.

Palina ķermenis tika atrasts Kvīnslendas zelta piekrastē bez dzīvības pazīmēm. Ārstu centieni atdzīvināt sportistu bija neveiksmīgi. Zināms, ka Palins devies uz pludmali, lai ar šķēpu ķertu zivis, bet viņa nekustīgo ķermeni no ūdens krastā iznesuši vietējie glābēji un mediķi pēc tam, kad zem ūdens viņu pamanījis kāds snorkelētājs.

"Viņam nebija skābekļa maskas, viņš nira bez papildus aprīkojuma un ķēra zivis netālu no rifa," skaidroja vietējās policijas pārstāvis. "Aleksu mīlēja visa Austrālijas sniega sporta veidu sabiedrība, viņš mums ļoti pietrūks," norādīts Austrālijas sniega sporta veidu federācija. "Viņš bija vienreizējs atlēts, mīlēts komandas biedrs un elks."

Palins piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs (2010, 2014, 2018), bet lielākos sasniegumus izcīnīja pasaules čempionātos. 2011. un 2013. gadā Palins izcīnīja pasaules zeltu, bet 2017. gadā - bronzu.

Izmantotie resursi:
BBC


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.