Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijai sudraba medaļa Pasaules junioru kausā šaušanā

Latvijai sudraba medaļa Pasaules junioru kausā šaušanā
Emīls Vasermanis, Kristaps Smilga un Lauris Strautmanis
Foto: Tukuma Sporta skola

Pasaules junioru kausa izcīņā šaušanā Emīls Vasermanis ieņēma piekto vietu šaušanā ar pistoli, savukārt komandu vērtējumā Latvijas izlasei sudraba medaļa.

Latvijas izlasi 50 metru šaušanā ar pistoli pārstāvēja pieci sportisti, no kuriem komandu kopvērtējumā vērā tika ņemti labākie trīs, proti, Emīls Vasermanis, Lauris Strautmanis un Kristaps Smilga. Kā vienīgais no latviešiem finālā jeb astoņu labāko pulkā iekļuva Vasermanis ar rezultātu 260 punkti, kas deva sesto vietu 51 sportista konkurencē.

Strautmanim līdz finālam pietrūka trīs punktu un ar 244 punktiem viņš ieguva 13. vietu, bet Smilga palika 15. vietā ar 239 punktiem. Latviju pārstāvēja arī Gvido Cvetkovs, kuram 25. vieta, kā arī Rihards Zorge ar 36. pozīciju.

Finālā Vasermanis spēja uzlabot savu pozīciju un ieguva piekto vietu, kamēr zelta medaļa Krievijas šāvējam Jevgeņijam Borovojam. Krievijai fināla astoņniekā bija pieci pārstāvji. Komandu vērtējumā vērā tika ņemti trīs labākie rezultāti no katrs valsts, un Latvija ieguva pārliecinošu otro vietu, piekāpjoties tikai Krievijai. Bronza Francijai, kura tikai par pāris punktiem apsteidza Indiju un Itāliju.

Pasaules kauss, kurš norisinās Vācijā, turpināsies līdz otrajam jūlijam.

50m šaušana ar pistoli, komandu kopvērtējums

V.ValstsPunkti
1.Krievija1659
2.Latvija1633
3.Francija1605
4.Indija1603
5.Itālija1600
6.Vācija1594
7.Polija1577
8.Slovēnija1552

Izmantotie resursi:
ISSF - International Shooting Sport Federation...


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.