Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šāvēji startē Pasaules kausa posmā Azerbaidžānā

Latvijas šāvēji startē Pasaules kausa posmā Azerbaidžānā
Lauris Strautmanis
Foto: issf-sports.org

Azerbaidžānā notiekošajā Pasaules kausa posmā šaušanas sportā šodien uz starta stājās vairāki Latvijas pārstāvji.

Lauris Strautmanis 50 metru šaušanas kvalifikācijas pirmajā kārtā sešās sesijās kopumā savāca 543 punktus, kas ļāva ieņemt 43. vietu. Emīls Vasermanis palika 97. vietā ar 519 punktiem. Uz starta stājās 107 sportisti. Rīt būs kvalifikācijas otrā kārta, kurai kvalificējās tikai Strautmanis, un fināls. Gan Strautmanis, gan Vasermanis piedalīsies arī 10 metru šaušanas sacensībās ar gaisa pistoli, kas notiks 13. augustā.

Agate Rašmane startēja 25 metru šaušanas kvalifikācijā. Sacensību pirmajā daļā (šaušanā uz precizitāti) Rašmane trijās sesijās iekrāja 284 punktus, kas summā ļāva ieņemt 55. vietu 86 dalībnieču konkurencē. Rīt notiks kvalifikācijas otrā daļa – ātršaušana. Pārliecinoša līdere pēc pirmās dienas ir Olena Kosteviča no Ukrainas, kura tika pie 299 no 300 punktiem. 17 gadus vecā Rašmane 14. augustā startēs arī 10 metru šaušanā ar gaisa pistoli.

Dalībai Pasaules kausa posmā ir pieteikts arī leģendārais Afanasijs Kuzmins, kurš ir piedalījies deviņās olimpiskajās spēlēs. Azerbaidžānā Kuzmins ir pieteikts 25 metru ātršaušanas sacensībām, kas sāksies rīt.

Izmantotie resursi:
ISSF - International Shooting Sport Federation...