Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Parīze kandidēs uz 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanu

Parīze kandidēs uz 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanu
Foto: AFP/Scanpix

Francijas galvaspilsēta Parīze kandidēs uz 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanu, tādējādi cerot uzņemt olimpiādi tieši simts gadus kopš pilsēta pēdējoreiz sarīkoja pasaulē lielāko sporta forumu.

Iepriekšējās trīs kandidēšanas reizēs Francijas galvaspilsētai nav veicies. Parīze balsojumā par 1992. gada olimpiādes rīkošanu zaudēja Barselonai, 2008. gadā - Pekinai, bet 2012. gadā - Londonai. Olimpiskās spēles Parīzē līdz šim notikušas 1900. un 1924. gadā.

"Mēs ticam, ka mūsu kandidatūra un mērķis sarīkot 2024. gada olimpiskās spēles aizraus, apvienos un iedvesmos Parīzes iedzīvotājus," izteicies orgkomitejas vadītājs Bernārs Lapasē.

Francijas Olimpiskās komitejas prezidents Deniss Maseglija norāda, ka "tās kļūs par pilsētas un visas Francijas tautas vietējo kopienu dažādo kultūru, sociālās vides un sporta tradīciju autentisku atspoguļojumu."

Līdz 15. septembrim Parīzei ir jāapstiprina sava kandidatūra Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā, bet 2024. gada olimpiādes rīkotāji tiks paziņoti 2017. gadā. Kā zināms, 2016. gada olimpiskās spēles notiks Riodežaneiro, bet 2020. gada olimpiāde risināsies Tokijā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2015-06-23 15:34, pirms 9 gadiem
Budapešta arī
, 2015-06-23 15:47, pirms 9 gadiem
Pareizi, lai Parīzei veicas, tas nozīmētu spēles Ziemeļāfrikā un Āzijā vienlaikus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-23 16:31, pirms 9 gadiem
Tad jau labaaak manaa pagalmaa OS uzriikot, nekaa PARIIZEE.
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.