Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rumjanecevs ātrāks par Akmeni jaunās sezonas ievadā

Rumjanecevs ātrāks par Akmeni jaunās sezonas ievadā
Aleksejs Rumjancevs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas divu ātrāko smaiļotāju neklātienes duelī ceturtdien Poznaņā pieredzējušais Aleksejs Rumjancevs bija ātrāks par jauno Robertu Akmeni Pasaules kausa izcīņas pirmā posma priekšsacīkstēs 200 metru distancē. Abi Latvijas sportisti savos airējumos svinēja uzvaras.

Rumjancevs savā braucienā finišēja pēc 36,487, bet Akmens uzvaru guva ar rezultātu 37,815 sekundes. Zīmīgi, ka šie bija divi lēnākie no sešiem braucieniem, jo visos pārējos uzvarētāja laiks bija labāks par 36 sekundēm. Tiesa, šīs uzvaras neko daudz nenozīmēja, jo pusfinālu sasniedza katra brauciena pirmo četru vietu ieguvēji.

Sieviešu konkurencē 200 metros smaiļošanā pusfinālu sasniedza Madara Aldiņa, kura ar rezultātu 46,130 sekundes izcīnīja ceturto vietu savā braucienā.

Turpinājumā ceturtdien priekšsacīkstes notika arī 1000 metru distancē, kur Latvijai bija nedaudz vājāki rezultāti. Ar finišu ceturtajā vietā pusfinālu sasniedza smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde, ar piekto vietu pusfinālam pietiekoši bija kanoe airētājam Aivim Tintam, savukārt cits kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš finišēja septītais savā braucienā un pusfinālu sasniedza, pateicoties labākam rezultātam par konkurentiem citos braucienos. Savukārt jaunais smaiļotājs Edvards Ceipe savā braucienā bija pēdējā, septītajā, vietā un sacensības noslēdza.

Kopā ar šiem sportistiem Latviju šajā posmā, kas ilgs līdz svētdienai, pārstāvēs arī Kristofers Lamberts.

Nākamais Pasaules kausa posms pēc nedēļas notiks Vācijā, bet pēc tam jūnija otrajā pusē notiks II Eiropas spēles, kurā Latviju pārstāvēs Aldiņa, Rumjancevs, Lagzdiņš, Tints un viņa pārinieks divniekos Gatis Pranks.


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.