Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Video: Dopinga kontrolieris: "Latvijas sportistus pārbaudīs pirms Eiropas spēlēm"

Valsts Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas dopinga kontrolieris Gatis Berķis šonedēļ viesojās radio Pieci.lv. Savā darba vietā viņa pārziņā ir arī jautājumi, kas saistīti ar sportistu atrašanās vietām. 2012. gadā viņš kā dopinga kontrolieris piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, 2014. gadā aizliegtu vielu lietošanā tika pieķerti septiņi Latvijas sportisti, un tas ir daudz.

Video: Krists Luhaers, Pieci.lv

Galdiņa kreisajā pusē pasaules čempiones no Latvijas. Foto: Latvijas Dambretes federācija.
2

Latvijas sieviešu izlase kļūst par pasaules čempionēm dambretē, vīrieši vicečempioni

Negaidītu, bet lielisku panākumu guvušas Latvijas dambretistes Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne, kuras Portugālē notiekošajā pasaules čempionātā dambretē ar klasiskā laika kontroli komandām izcīnījušas zelta medaļas. Savukārt Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns arī lieliski nostartēja, kļūstot par pasaules vicečempioniem.
Latvijas komandas dalībnieki. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvējiem uzvaras Baltijas čempionāta otrajā posmā Rīgā

No 4. līdz 5. maijam “Riga Shooting centre” šautuvē norisinājās Baltijas čempionāta 2. posms stenda šaušanā, komandu ieskaitē gan apaļajā stendā, gan tranšejas stendā uzvaras svinot Latvijas šāvējiem.
Vīriešu čempionāta laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Spraigajā Latvijas čempionātā šahā Jankovskism pirmais, Bērziņai piektais tituls

Svētdien Rīgā, Transporta un sakaru institūtā, ar ļoti līdzīgām un spraigām cīņām noslēdzās Latvijas čempionāts klasiskajā šahā. Vīriešu konkurencē par uzvarētāju pirmo reizi kļuva FIDE meistars Guntis Jankovskis, kuram vienāds punktu skaits ar otrās vietas ieguvēju Klāvu Stabulnieku, bet dāmā piektais tituls lielmeistares Ilzes Bērziņas kontā, tiekot pie uzvaras pēdējā kārtā, kurā no līderpozīcijām un arī godalgas šķīrās ELīna Otikova, bet iepriekšējo gadu čempionei Laurai Rogulei beigās pakāpjoties uz 3. vietu.