Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Matīse - pasaules čempione vindsērfingā

Matīse - pasaules čempione vindsērfingā
Vita Matīse uz augstākā pakāpiena
Foto: facebook.com/wcr2013

Divkārtējā olimpiete Vita Matīse aizvadītajā nedēļā dramatiskā cīņā kļuva par pasaules čempioni vindsērfingā „Raceboard” klasē, kas ietver arī olimpisko „RS:X”. Savukārt Ilona Dzelme-Grīnberga, kurai arī ir divu olimpisko spēļu pieredze, finišēja ceturtā, izcīnot sudrabu „Grandmaster” vērtējumā.

Čehijas ezerā Nove Mlyny regate sākās ar vēju, kas brāzmās pārsniedza 15 m/s. Abas mūsu dāmas čempionātam bija pieteikušas divas pilnizmēra 8,5 kvadrātmetru buras, vienu cietāku – stingrākam laikam, otru – mīkstāku vājākam vējam. Diemžēl tas bija par daudz. Pirmos divus braucienus abām latvietēm nācās izlaist. Toties čehietes Jana Slivova un Martina Hruba ar 7,8 kvadrātmetriem guva divas dubultuzvaras. Dienas otrajā pusē, vējam mazinoties, latvietes parādīja savu īsto spēku. Divas uzvaras Vitai, Ilona finišēja trešā un otrā.

Nākamajās dienās vējš samazinājās līdz minimumam, un savu kvalitātiti apliecināja „Guga Sails” – Gunāra Rozenberga šūtās buras. No turpmākajiem sešiem braucieniem Vita uzvarēja piecos. Tiesa, vēl pirms pēdējā viņa kopvērtējumā bija otrā. Ja čehiete Slivova, finišētu augstāk par piekto vietu, viņa būtu čempione. Bet nervu karā latviete bija pārāka, čehiete mērķi sasniedza tikai septītā, bet Vita Matīse – pirmā. Un čehu trompetistam apbalvošanas ceremonijā nācās spēlēt „Dievs, svētī Latviju!”, ko visa itin kuplā mūsu delegācija braši dziedāja līdzi. Turklāt Vita kļuva par čempioni gan absolūtajā vērtējumā, gan „Grandmaster” konkurencē. Sudrabs un bronza abām jaunajām čehietēm.

Kungu konkurencē (96 dalībnieki) pirmie seši bija kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem no latviešiem Zelta flotē iekļuva vienīgi madonietis Aldis Šuriņš, kurš kopvērtējumā izcīnīja 34. vietu. Sudraba flotē triumfēja Rets Skrickis un Gundars Osis. 22. Juris Veidemanis, 28. Juris Dreimanis. Jāņem vērā, ka visai Sudraba flotei priekšā ir 48 Zelta flotes vīri. Šajā pasaules čempionātā nepiedalījās Latvijas čempionāta uzvarētāji Rihards Akmentiņš, Alvis Ozoliņš un Gunārs Rozenbergs.

Kārtējo reizi par „Raceboard” pasaules čempionu kļuva polis Maksimilians Vojceks, kurš pirms trim gadiem triumfēja arī Liepājā, bet otro vietu izcīnīja 2010. gada Usmas čempions slovāks Patriks Polaks, kurš arī Liepājā bija sudraba sērfotājs.

Izmantotie resursi:
sailinglatvia.lv


, 2013-09-13 12:33, pirms 11 gadiem
viņa pie viena vēl ārkārtīgi seksīga sieviete
, 2013-09-13 16:14, pirms 11 gadiem
Prieks par sasniegumu!
Tad jau pienākas attiecīgās valsts prēmijas abām par šo sasniegumu,plus vēl treneriem.Vai varētu vēl uzzināt arī treneru uzvārdus. Un par jautājuma izskatīšanas laiku un rezultātiem arī, cerams, ka SC informēs laicīgi!
Foto: badminton.lv

Latvija pasaules jauniešu čempionātu badmintonā noslēdz 31. vietā

LETA. Latvijas U-19 izlase piektdien Ķīnā pasaules jauniešu čempionātā badmintonā jaukto komandu konkurencē noslēdzošajā mačā izcīnīja uzvaru un ieņēma 31. pozīciju.
Līna Mūze-Sirmā olimpiešu sagaidīšanā pie "Rimi" Olimpiskā centra. Foto: LOK

Finanšu ministrija sniegs atbalstu LOK sadārdzinātās nomas maksas pārskatīšanā

LETA. Finanšu ministrija (FM) sniegs atbalstu Rīgas domei Olimpiskā sporta centra nomas maksas pārskatīšanā, aģentūru LETA informēja FM pārstāvji.
Anete Švilpe un Andris Ronimoiss pēc uzvaras Īrijā. Anetes Švilpes fotoarhīvs.

Švilpe un Ronimoiss labo trases rekordus Dublinas "Eco Trail"

Taku skriešanas treneri Andris Ronimoiss un Anete Švilpe aizvadītajā nedēļas nedēļas nogalē startēja Īrijas galvaspilsētas "EcoTrail" 80 kilometru distancē un ieņēma pirmās divas vietas absolūtajā vērtējumā, abiem uzvarot vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī labojot iepriekšējos trases rekordus.