Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Raizējoties par Zikas vīrusa izplatību, Kenija gatava nestartēt Rio olimpiādē

Raizējoties par Zikas vīrusa izplatību, Kenija gatava nestartēt Rio olimpiādē
Foto: AFP/Scanpix

Kenija varētu atsaukt savu olimpisko delegāciju no šovasar gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, ja Zikas vīruss sasniegs epidēmijas apmērus, paziņojis Kenijas Olimpiskās komitejas vadītājs.

Moskītu pārnēsātā slimība Dienvidamerikā tiek saistīta ar smagiem iedzimtiem defektiem. Pagājušajā nedēļā Pasaules veselības organizācija (PVO) izsludināja starptautisku ārkārtas situāciju Zikas vīrusa izplatīšanās dēļ.

"Mēs neriskēsim vest kenijiešus uz turieni, ja Zikas vīruss sasniegs epidēmijas apjomus," uzsvēris valsts olimpiskās komitejas vadītājs Kipčoge Keino.

Brazīlijas varas iestādes uzsver, ka šī iemesla dēļ sportisti un skatītāji, izņemot grūtnieces, neriskēs ar savu veselību. Starptautiskā olimpiskā komiteja (IOC) norāda, ka uztur ciešus kontaktus ar organizatoriem, kamēr olimpisko spēļu sacensību norises vietas tiks pārbaudītas gan pirms, gan spēļu laikā.

Zikas vīruss izplatās ar odu starpniecību. Cilvēkiem Zikas vīruss izraisa mērenu drudzi, ko sauc par Zikas drudzi vai Zikas slimību. Zikas slimības izpausmes ir līdzīgas mērenai dengas drudža formai, ko ārstē ar atpūtu, un pret to nav pieejamas vakcīnas vai zāles. Biežākie Zikas vīrusa infekcijas simptomi ir mērenas galvassāpes, masalveida izsitumi, drudzis, konjunktivīts un locītavu sāpes, ko parasti ārstē ar paracetamolu. Nav reģistrēts neviens nāves gadījums vīrusa dēļ.

Izmantotie resursi:
BBC Sport
Wikipedia


, 2016-02-09 14:19, pirms 8 gadiem
Es ari pielauju domu nepiedalities olimpiade!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-09 15:48, pirms 8 gadiem
Tomēr labāk, nekā visas valsts delegācijas diskvalifikācija EPO dēļ.
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Latvijas dambretisti Portugālē uzsākuši pasaules komandu čempionātu un mērķē uz medaļām

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar sācies pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, kurš norisinās reizi divos gados. Latvijas komandai ar pasaules čempioniem Gunti Valneri un Jūliju Česnokovu sastāvā ir pamats cerēt uz medaļu izcīnīšanu.
Godalgoto trijnieks meitenēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

LČ dambretē jaunākajā grupā meitenēm ļoti sīvas cīņas, puišiem pārliecinošs uzvarētājs

Pirms dažām dienām dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē jaunākajā vecuma grupā jauniešiem. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās. Meitenēm norisinājās ļoti sīva cīņa par uzvaru, pirmajām divām iegustot vienādu punktu skaitu, bet puišiem uzvarētājs bija pārliecinošs, tuvāko konkurentu apsteidzot par trim punktiem.
Ramona Golsta. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Četrdesmit šahistes apsteigusī un reitingu palielinājusī Golsta startu EČ vērtē pozitīvi

Rodas salā Grieķijā notikušajā Eiropas čempionātā klasiskajā šahā Ramona Golsta apsteidza četrdesmit konkurentes un ieņēma 143. vietu. Startu Eiropas čempionātā Latvijas šahiste vērtē pozitīvi. Ramonai blīvajos rezultātos punkts pietrūka līdz astoņdesmitniekam un divi punkti līdz trīsdesmitniekam.