Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Austrālijai atkal neizdodas pabeigt spēli

Austrālijai atkal neizdodas pabeigt spēli
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas kriketa izlasei, kura piedalās šajās dienās notiekošajā Starptautiskās kriketa padomes (ICC) rīkotajā Čempionu kausā kriketā, jau otro maču pēc kārtas neizdodas pabeigt spēli slikto laikapstākļu dēļ.

Iepriekš jau ziņojām, ka lietus dēļ par atceltu pasludināja Austrālijas un Jaunzēlandes cīņu, bet vakardien zaļā kontinenta komandai bija jācīnās pret Bangladešu. Diemžēl, bet arī šajā duelī iejaucās lietus un spēle no sākuma bija jāpārtrauc, bet vēlāk arī jāatceļ pavisam.

Tiesa, ja Austrālijas kriketisti varēja būt priecīgi par atcelto pirmo spēli, jo viņu cerības uz panākumu bija minimālas, tad vakardienas mačā viņi jau atradās, kā saka, "ierakumu otrā pusē", jo bija nospēlējuši savu aizsardzību un tajā, 44.3 overu laikā, pieļāva tikai 182 punktus, izslēdzot no turpmākās spēles visus pretinieku atsitējus.

Savukārt uzbrukumā, kurš viņiem ilga tikai 16 overus, austrālieši paspēja iekrāt 83 punktus un bija acīmredzami, ka šajā spēlē viņiem ir jāuzvar. Tomē, tāpat kā pirmajā mačā, arī šoreiz lietus izdarīja savas korekcijas.

Bangladešas komandas labā 95 punkti Tamima Ikbala kontā, kā arī trīs reizes viņš raidīja bumbiņu ārpus laukuma, par katru no šīm reizēm saņemot sešus punktus. Savukārt Austrālijas komandai laukumā devās tikai trīs atsitēji no kuriem veiksmīgākais bija Deivids Vorens, kurš guva 40 punktus.

Šodien Čempionu kauss turpināsies, kad mājnieku Anglijas izlase tiksies ar Jaunzēlandi.

Čempionu kauss kriketā

A grupa

#KomandaSUZN/RPAP
1.Anglija1100308:3052
2.Austrālija00020:02
3.Jaunzēlande00010:01
4.Bangladeša1010305:3081

B grupa

#KomandaSUZN/RPAP
1.Indija1100319:1642
2.DĀR1100299:2032
3.Šrilanka1010203:2990
4.Pakistāna1010164:3190

Izmantotie resursi:
https://www.icc-cricket.com/champio...


, 2017-06-06 10:52, pirms 7 gadiem
Ļoti interesanti.
, 2017-06-06 16:01, pirms 7 gadiem
Miņina kungs, kas notiek tālāk? Spēles spēlēs no jauna?
, 2017-06-06 16:19, pirms 7 gadiem
power1 rakstīja: Miņina kungs, kas notiek tālāk? Spēles spēlēs no jauna?
Nē, spēle tiek pasludināta par nenotikušu un abas komandas saņem pa punktam, bet turnīrs turpinās tāpat.

Teorētiski, ja Austrālijas-Anglijas spēle arī tiek pārtraukta lietus dēļ un Jaunzēlande šodien piekāpjas Anglijai un turnīru noslēdz ar negatīvu NRR (tāpat kā Bangladeša), tad, atkārtošos, treorētiski var sanākt tā, ka Austrālija iekļūst izslēgšanas spēlēs bez neviena aizvadīta mača.
, 2017-06-06 18:47, pirms 7 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nē, spēle tiek pasludināta par nenotikušu un abas komandas saņem pa punktam, bet turnīrs turpinās tāpat.

Teorētiski, ja Austrālijas-Anglijas spēle arī tiek pārtraukta lietus dēļ un Jaunzēlande šodien piekāpjas Anglijai un turnīru noslēdz ar negatīvu NRR (tāpat kā Bangladeša), tad, atkārtošos, treorētiski var sanākt tā, ka Austrālija iekļūst izslēgšanas spēlēs bez neviena aizvadīta mača.
Paldies par atbildi. Tātad šajā sportā 'haļavas' faktors milzonīgs.
, 2017-06-06 19:16, pirms 7 gadiem
power1 rakstīja: Paldies par atbildi. Tātad šajā sportā 'haļavas' faktors milzonīgs.
Nu tā nav haļava, tie ir noteikumi un ODI (one day international) kriketa specifika. Tāpat kā Dakvorta-Luisa metode spēles uzvarētāja noteikšanai (statistiska metode, kuras pamatā ir aprēķini no sērijas "cik punktus gūtu komanda, ja spēlētu kā līdz šim", t.i., prognozē gūtos punktus pēc vidējiem rādītājiem nospēlētajā laika periodā).

Arī daudz īsākajā Twenty20 kriketā ne vienmēr var izspēlēt visu maču pilnībā, tāpēc arī tur ir gan atceltās spēles, gan D/L metode.

Testu kriketu spēlē šāda momenta nav, t.i., spēlē pilnu laiku (gaida kad lietus beigsies, piemēram, un spēli turpina), turklā divus iningus (ODI spēlē 1 iningu). Tāpēc arī viena spēle var ilgt 5 dienas. Ir bijuši pat 6 dienu mači (vēsturiskais kriketa spēles ilguma rekords ir 11 dienas).
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.