Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Mahačevs izcīna 13. uzvaru pēc kārtas un nosargā čempiona jostu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mahačevs izcīna 13. uzvaru pēc kārtas un nosargā čempiona jostu
Islams Mahačevs. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

"UFC 294" pasākumā Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī pasaules čempiona jostu vieglā svara kategorijā pārliecinoši nosargājis dagestānietis Islams Mahačevs (25-1, 5 KO), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pārspēja Austrālijas pārstāvi Aleksandru Volkanovski (26-3, 13 KO).

Mahačevam un Volkanovskim šī bija otrā savstarpējā cīņa šogad, februārī abiem aizvadot pilnu piecu raundu cīņu un Mahačevam uzvarot pēc tiesnešu lēmuma.

31 gadu vecais Krievijas cīkstonis kopš 2016. gada uzvarējis 13 cīņās pēc kārtas, tostarp pēdējās divās no tām nosargājot pagājušā gada 22. oktobrī turpat Abū Dabī iegūto vieglā svara kategorijas čempiona jostu.

Sākotnēji Mahačevam bija paredzēts cīkstēties pret Čārlzu Oliveiru (34-9-1, 10 KO), tomēr brazīlietis vien šomēnes savainojumu dēļ izstājās no cīņas.

Par nenotikušu tika atzīta cita dagestānieša Magomeda Ankalajeva (17-1-1-1, 9 KO) un brazīlieša Džonija Vokera (21-7-1, 16 KO) cīņa, Ankalajevam pirmajā raundā veicot neatļautu sitienu ar celi. Vokeram ārsti neļāva turpināt cīņu.

Vidējā svara kategorijā čečens Hamzats Čimajevs (13-0, 6 KO) pēc tiesnešu lēmuma (29:27, 29:27, 28:28) bija pārāks pār nigērieti Kamaru Usmanu (20-4, 9 KO), kurš šajā cīņā aizvietoja brazīlieti Paulu Kostu (14-2, 11 KO).

Izmantotie avoti:
https://www.ufc.com/event/ufc-294#1151

  +2 [+] [-]

, 2023-10-22 12:56, pirms pusgada
Nebija gatavi nedz Volks, nedz Usmans, lai sagatavotos tik nopietniem pretiniekiem vajag pilnu treniņnometni, Dana droši vien labi samaksāja džekiem par cīņu paņemšanu.
Ankalaev vs Walker vispār kkāds murgs.
Patika Nurmagamedovs, un Aliskerovs , ja godīgi no šī Eventa biju gaidījis krietni vairāk, beigās sanāca vilšanās.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-22 13:03, pirms pusgada
Kā pie velna var iedot no contest Walkera cīņai?
Tas ir win by DQ pēc tā sitiena.
Tas ārsts arī labs.Vienam čalim ierauj pa olām un tas saka,ka viņš nav traumēts Čalis esot slimnīcā ar dikti lielāku kuli

  +1 [+] [-]

, 2023-10-22 13:17, pirms pusgada
GreenBoston#7 rakstīja: Kā pie velna var iedot no contest Walkera cīņai?
Tas ir win by DQ pēc tā sitiena.
Tas ārsts arī labs.Vienam čalim ierauj pa olām un tas saka,ka viņš nav traumēts Čalis esot slimnīcā ar dikti lielāku kuli
Cik sapratu no Danas komentāriem, tad cīņa tika apturēta ārsta mazās pieredzes un valodas barjeras dēļ, ārsts esot jautājis, kur Tu atrodies un Walker sakot - tuksnesī, kas principā nav nepareiza atbilde. Bet ārsts padomājis, ka šim tā iemaukts, ka prātiņš galvu atstājis =)) un apturēja cīņu.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-22 13:49, pirms pusgada
Arābi labi iepiķoja Volkam un Usmanam. Ja austrāļa spējas īsti nesanāca novērtēt, tad Usmans izgāja tīri dēļ naudas. Galvenais uzdevums bija izdzīvot un nezaudēt ar submissionu. Pirmais raunds ok, sunīšu pozā un vārtīšanās. Otrais un trešais vsp nekāds. Tāda sajūta, ka negribēja sist bārdaini. It sevišķi trešajā, kad labs nogrieznis padevās un tad atkal neko nedarīja. Principā pareizi viens iedeva 28:28. Pirmais čečenam, otrais pa 9:9, trešais dēļ dažiem labiem sitieniem galvā Usmanam.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-22 14:17, pirms pusgada
The Preacher rakstīja: Nebija gatavi nedz Volks, nedz Usmans, lai sagatavotos tik nopietniem pretiniekiem vajag pilnu treniņnometni, Dana droši vien labi samaksāja džekiem par cīņu paņemšanu.
Ankalaev vs Walker vispār kkāds murgs.
Patika Nurmagamedovs, un Aliskerovs , ja godīgi no šī Eventa biju gaidījis krietni vairāk, beigās sanāca vilšanās.
Tak ufc reitingi tik kritīsies turpmāk, ja regulāri svarīgus eventus rikos tajos Abu Dabi. Paskaties kas tur cīnās. Viss kārds sastāv no bārdaiņiem, kuri mīl vārtīties pa zemi. Pie tam arī trash talk ar viņiem īsti neuztaisīsi. Auditorijai interesē tādi diaz, konorveidīgie, trash talk pirms cīņām un asinis, skaista cīņa, nevis olu ostīšana. Ufc iet uz nekurieni ar tiem kaukāziešu bīdīšanu uz augšu caur arābu naudu un eventu rīkošanu tur. Jau gadu, divus ir kļuvis garlaicīgi.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-22 16:18, pirms pusgada
trupac rakstīja: Tak ufc reitingi tik kritīsies turpmāk, ja regulāri svarīgus eventus rikos tajos Abu Dabi. Paskaties kas tur cīnās. Viss kārds sastāv no bārdaiņiem, kuri mīl vārtīties pa zemi. Pie tam arī trash talk ar viņiem īsti neuztaisīsi. Auditorijai interesē tādi diaz, konorveidīgie, trash talk pirms cīņām un asinis, skaista cīņa, nevis olu ostīšana. Ufc iet uz nekurieni ar tiem kaukāziešu bīdīšanu uz augšu caur arābu naudu un eventu rīkošanu tur. Jau gadu, divus ir kļuvis garlaicīgi.
Principā tev piekrītu, bet ko darīt, ja viņi ir visstiprakie ? Redzējām kā Konors dabuja vienā setā pa galvu

     [+] [-]

, 2023-10-22 16:52, pirms pusgada
GreenBoston#7 rakstīja: Kā pie velna var iedot no contest Walkera cīņai?
Tas ir win by DQ pēc tā sitiena.
Tas ārsts arī labs.Vienam čalim ierauj pa olām un tas saka,ka viņš nav traumēts Čalis esot slimnīcā ar dikti lielāku kuli
No contest tāpēc ka Walker celis atradās uz zemes, līdz ar to pēdējais sitiens ar kāju bija neatļauts 🤷🏽‍♂️

  -1 [+] [-]

, 2023-10-22 17:14, pirms pusgada
Pilns ar krieviem šajā cīņas sportā. Potenciālie pirmo līniju okupantu zaldāti.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-22 17:23, pirms pusgada
Kāds kauns tagad būt ulera dagestānietim,it kā lepna kaukāza nācija,bet stāv uz ceļiem liliputa priekšā. Ičkērietis Dudajevs pirms savas nāves pareizi pateica,ja Čečēnija(tā laika,ne don dona kadirova) zaudēs,tad nākamā būs Ukraina,jo imperiālistiem nekad nebūs gana!

     [+] [-]

, 2023-10-22 19:15, pirms pusgada
b-boy rakstīja: No contest tāpēc ka Walker celis atradās uz zemes, līdz ar to pēdējais sitiens ar kāju bija neatļauts 🤷🏽‍♂️
vinsh neprasa, kaapeec paartrauca ciinju, bet kaapeec neiedeva uzvaru Vokeram. no contest, jo tas notika ciinjas saakumaa, ja shis notiktu ciinjas beigaas, tad Vokeru pasludinaatu par uzvareetaaju. tur ir kaut kaadi noteikumi, kuraa ciinjas briidii izdara neatljauto lietu.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-22 19:54, pirms pusgada
Go3 translēja divu Putina un Kadirova atbalstītāju cīņu. Viens pat gatavs iet karot Hamas rindās. Trenējas ABI kopā ar Kadirova dēlu. Nopietni?

  +2 [+] [-]

, 2023-10-22 20:08, pirms pusgada
Arī gaidīju vairāk no šī PPV.

Čimajevs lika vilties. Pārāk strauji uzsāk pirmo raundu un tad izpumpējas. It kā minēja par rokas traumu pirmajā raundā, taču nevieš pārliecību ka ir gatavs garākām cīņām. Principā tāds kā Striklands un Kovingtons kuriem labs kardio iztur pirmo raundu, tad mierīgi uz punktiem un tempu atlikušo cīņu uzvar. Arī Usmans 5 raundu cīņā ar nedaudz lielāku sagatavošanās laiku Čimajevu uzvar. Patika viņa uzvaras intervija pēc cīņas, visu cieņu viņam.

Valkera cīņas iznākums arī fufelis. Ticu ka Valkers nezinātu pareizo atbildi ārsta uzdotajam jautājumam arī tad, ja viņš kafejnīcā sēdētu,jo cilvēks nekad nav izcēlies ar īpašām prāta spējām. Cīņa pieņemta kā no contest un nevis dsq tāpēc, ka komisija pēc cīņas apturēšanas pieņēma lēmumu ka ārsts ir idiots un valodas barjeras dēļ tika pieņemts nepareizais lēmums. Kādu laiku atpakaļ ringa tiesnesis pārtrauca cīņu domājot ka cīkstonis ir iemidzināts ar žņaudziena paņēmienu, taču 5min vēlāk skatoties atkārtojumu saprata, ka kļūdījies. Diemžēl cīņu atsākt bija par vēlu un komisija cīņu pasludināja kā no contest.

Volkanovski žēl, viņš sasteidza šo atkalredzēšanos ar Mahačevu. Bez nometnes, ar lieko speķīti dabūja pa tāfeli un tagad viņam durvis uz vieglā svara jostu slēgtas. Gados arī vairs nav tik jauns un vienīgais kas palicis ir iztīrīt savu divīziju (Topurija, Allens un Holovejs ceturto reizi), varbūt 2-3 naudas cīņas vieglajā divīzijā pret Geiči, Porijē un Čandleru, un tad kārt cimdus uz nagliņas. Nedaudz satrauc ka šitā atraujoties no Makačeva augstāk minētajiem parāda ka Volks ir ievainojams un izslēdzams, īpaši ja lido pedālis galvas virzienā.

     [+] [-]

, 2023-10-22 20:41, pirms pusgada
Jā, nebija tas aizraujošākais events. Bet nu te šoreiz vainojams gan greplinga speciālistu daudzums un main event oponentu maiņa. Žēl, ka Walkera cīņa tā beidzās, tomēr bija iespēja kļūt par vakara aizraujošāko cīņu. Respekts abiem Čimajevam un Islamam par intervijām, diezgan negaidīti, īpaši no pirmā ))

Tiem kas noliek UFC, ka paliek neinteresanti, arābu nauda utt. nu vai nu jūs tīri neskatieties visus eventus vai arī vienkārši nevarat piedod Deinam, ka viņš ļauj piedalīties visiem labākajiem

     [+] [-]

, 2023-10-25 09:55, pirms pusgada
Waldini rakstīja: Jā, nebija tas aizraujošākais events. Bet nu te šoreiz vainojams gan greplinga speciālistu daudzums un main event oponentu maiņa. Žēl, ka Walkera cīņa tā beidzās, tomēr bija iespēja kļūt par vakara aizraujošāko cīņu. Respekts abiem Čimajevam un Islamam par intervijām, diezgan negaidīti, īpaši no pirmā ))

Tiem kas noliek UFC, ka paliek neinteresanti, arābu nauda utt. nu vai nu jūs tīri neskatieties visus eventus vai arī vienkārši nevarat piedod Deinam, ka viņš ļauj piedalīties visiem labākajiem
Jā, abi izrādījās utaini seski ar sdavu palestīnu