Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Agris Suveizda

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).

• Cīņas liktenis izšķīrās otrajā raundā, kad Topurija čempionu nokautēja ar spēcīgu sitienu ar labo roku.

• Volkanovskis pusvieglā svara čempiona godā bija kopš 2019. gada decembra, kad Lasvegasā pieveica amerikāni Maksu Holoveju, un titulu sekmīgi bija aizstāvējis piecas reizes.

• Topurija uzvarējis visās 15 MMA cīņās, tostarp visās septiņās cīņās UFC (četrās no tām ar nokautu, divās ar vienbalsīgu lēmumu, vienā ar pretinieka padošanos).

• Volkanovskis savu pirmo zaudējumu MMA karjerā piedzīvoja ceturtajā cīņā, tad svinēja 22 uzvaras pēc kārtas (ieskaitot pirmās 12 cīņas UFC), taču gada laikā nu zaudējis trijās no četrām cīņām – abi pārējie zaudējumi vieglā svara čempionam Islamam Mahačevam.

• Topurija ir dzimis Vācijā, septiņu gadu vecumā pārcēlās uz vecāku dzimteni Gruziju, bet 15 gadu vecumā devās uz Spāniju. Austrālijā dzimušā Volkanovska vecāki ir no Ziemeļmaķedonijas un Grieķijas.

• Volkanovskis pēc zaudējuma pieprasīja revanšu, bet Topurija uz cīņu Spānijā izaicināja Konoru Makgregoru.

• Citās cīņās Roberts Vitakers, Īens Gerijs un Merabs Dvališvili uzvarēja ar tiesnešu lēmumu, bet Entonijs Ernandess panākumu nopelnīja ar pretinieka padošanos.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:17, pirms 2 mēnešiem
Beigu sākums Volkam tuvojas
Divi K.O četru mēnešu laikā. Žoklis tur tur un pienāk brīdis,ka viss aiziet pa pieskari.
Kaut kas jau teica no komentētājiem ka vajadzēja ilgāk pasēdēt malā pēc pirmā K.O

Kā Vitakers nenokrita pēc tā Kostas headkick hz