Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Porjē: "Jo ilgāk cīņa ievelkas, jo labāk man. Vēlakajos raundos es eju uz priekšu"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Porjē: "Jo ilgāk cīņa ievelkas, jo labāk man. Vēlakajos raundos es eju uz priekšu"
Dastins Porjē. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Amerikāņu vieglā svara UFC cīkstonis Dastins Porjē (26-6) pirms šonedēļ gaidāmās cīņas ''UFC 257'' šovā pret Konoru Makgregoru (22-4) izteicies, ka kopā ar savu treneri Maiku Braunu ir izpētījuši pretinieka vājības un gatavi tās izmantot.

Bijušais UFC pusvieglā un vieglā svara divīziju čempions Makgregors sevi apliecinājis kā nokautu meistaru ar spēju pretiniekus izslēgt no cīņas ātri. Par UFC superzvaigznes kreisās rokas sitiena spēku Porjē, kurš pērn kļuva par vieglā svara pagaidu čempionu, bet pēc tam piekāpās pilnvērtīgā titula īpašniekam Habibam Nurmagomedovam, savulaik pārliecinājies arī pats - 2014. gada septembrī ''UFC 178'' šova ietvaros Makgregors Porjē ar tehnisko nokautu pieveica pirmajā raundā.

Gan pats Porjē, gan viņa treneris Maiks Brauns ir vienisprātis, ka amerikāņu cīkstoņa pusē būs pārsvars izturībā: "Katrs, kurš zina šo sportu, ātri sapratīs, ka, jo ilgāk cīņa ievilksies, jo labāk tas būs Dastinam. Konoram ir bijušas problēmas ar izturību [conditioning - no angļu val.]."

"Tā nav viņa stiprā puse. Protams, viņam ir lieliska laika izjūta [timing - no angļu val.], spēks un precizitāte, viņš ir labs cīkstonis stājā, taču vairākkārt esam redzējuši viņu cīnāmies ar izturību, kas ir Dastina stiprā puse. Viņa dabiskā izturība ir viena no labākajām, kādu esmu redzējis. Viņš varētu dzert alu un ēst burgerus, un izkāpt no dīvāna uz sparingu ar pasaules klases cīkstoņiem, kas uzņem formu, un viņš tik un tā būtu labākā kondīcijā. Šis talants viņam ir liela dāvana,'' savu audzēkni slavēja Brauns, kurš ikdienā strādā arī ar tādiem cīkstoņiem kā Horhe Masvidals un Joanna Jendžeičika.

Savā iepriekšējā cīņā šovasar 32 gadus vecais Porjē pilnus piecus raundus garā duelī, kas bija nominēta arī gada labākās cīņas nosaukumam, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva Denu Hukeru, kurš ''UFC 257'' otrajā galvenajā cīņā tiksies ar UFC jaunpienācēju Maiklu Čendleru. Porjē neslēpa, ka 25 minūšu garā cīņā viņš jūt zināmas priekšrocības attiecībā pret Makgregoru.

''Pašā cīņas sākumā, kad vēl esam sausi un viņš ir veikls uz kājām, viņš ir ļoti bīstams. Labi, ka šī ir 25 minūšu [piecu raundu] cīņa, un es jūtu, ka esmu audzis attīstījis savas prasmes, lai izmantotu īstos brīžus un iespējas, un nenostādītu sevi bīstamā pozīcijā jau pašā sākumā,'' teica amerikānis.

Porjē, kurš UFC debitēja pirms desmit gadiem, laika gaitā izpelnījies reputāciju kā cīkstonis, kura cīņas nereti ievelkas dziļos ūdeņos: ''Manuprāt, labākais cīkstonis uzvar ilgākajās cīņās. Jebkurš var agri tikt noķerts uz sitienu vai sāpju, žņaugšanas paņēmienu. Jo ilgāk cīņa ievelkas un attīstas, labākais cīkstonis parasti izceļas, un gribu pierādīt, ka esmu labāks. Vēlakajos raundos es eju uz priekšu. Esmu drošs, ka Konors ir tam pielāgojies. Viņš iepriekš pēdējos raundos ir kļuvis lēnāks, bet, manuprāt, jo ilgāk cīņa ies, jo labāk tas būs man."

Brauns pauž, ka Dastins ir bīstams jebkurā cīņas momentā: "Porjē ir čalis ar lielisku izturību, izdara sitienus ar lielu intensitāti un lielu spēku gan rokās, gan kājās, un tas nekur nepazūd. Viņš var tevi nokautēt ar roku vai kāju vai nu pirmajā, vai piektajā raundā, un tas nekur nepazūd." Pats Porjē atzina, ka, protams, būtu priecīgs arī tad, ja cīņu izdotos pabeigt ātri, taču labi apzinās savas un pretinieka stiprās puses: "Protams, būtu lieliski to pabeigt ātri un neuzņemt nevajadzīgus sitienus. Bet es domāju, ka, ja cīņā noteicošais ir gribasspēks un situācijas, kurās jārok dziļi un jācieš, es varu izturēt vairāk.''

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...

     [+] [-]

, 2021-01-19 14:06, pirms 3 gadiem
Par Porjē, apnicis Konors. No otras puses, būtu jau jautri, ja Konors uzvarétu un Habibs atgrieztos, lai parādītu gailēnam atkal viņa vietu.