Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC 294 lielas izmaiņas: Usmans Koštas vietā un Volkanovskis Oliveiras vietā

Rolands Eliņš

UFC 294 lielas izmaiņas: Usmans Koštas vietā un Volkanovskis Oliveiras vietā
Aleksandrs Volkanovskis pret Islamu Mahačevu. Foto: EPA/Scanpix

Abu Dabi paredzētais UFC cīņu šovs UFC 294, kas plānots 21. oktobrī, īsa laikā piedzīvojis divas nozīmīgas izmaiņas vakara galvenajās cīņās.

UFC 294 vakara galvenā cīņa bija plānota par organizācijas vieglā svara čempiona titulu starp čempionu Islamu Mahačevu un bijušo titula īpašnieku Čārlzu Oliveiru. Tā būtu viņa revanša cīņa pēc pagājušā gada oktobra tikšanās, kad Mahačevs uzvarēja ar žņaugšanas paņēmienu.

Taču Oliveira pusotru nedēļu pirms cīņas pavēstīja par savainojuma gūšanu, kas neļaus viņam piedalīties šajā cīņā. Viņš nopietnu uzacs traumu guva pēdējā sparinga pirms došanās uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. UFC prezidents Deina Vaits, kā viņš pats stāstīja preses konferencē, uzreiz pēc šo ziņu saņemšanas zvanījis citam titula pretendentam Aleksandram Volkanovskim, kurš jau šīs telefonsarunas laikā piekritis pēkšņajai iespējai.

Volkanovskis pret Mahačevu cīnījās februārī Austrālijā, kad zaudēja pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu, taču jāuzsver, ka Volkanovskis ikdienā cīnās vienu svara kategoriju zemāk, kur joprojām ir UFC čempiona statusā - vasarā viņš ar nokautu pieveica Jairu Rodrigesu.

ESPN "pound-for-pound" cīkstoņu rangā Volkanovskis šobrīd izlikts pirmajā vietā, kamēr Mahačevs ir otrajā vietā. Kā rakstīja ESPN, "UFC izjuka vakara galvenā cīņa, taču tās vietā tika sarūpēta vēl lielāka cīņa".

Izrādījās gan, ka tās nebūs vienīgās izmaiņas cīņu šovā, kas paredzēts jau nākamajā sestdienā. Brazīlietim Paulu Koštam bija plānota vakara otrā galvenā cīņa pret Hamzatu Čimajevu, taču viņam nesen bija elkoņa operācija, no kuras Košta tomēr nepaspēja atgūties. Viņa vietā oktagonā dosies bijušais pusvidējā svara čempions Kamaru Usmans.

Usmanam UFC tituls pusvidējā svarā piederēja no 2019. līdz 2022 gadam, kad viņš to sekmīgi aizstāvēja piecās cīņās pēc kārtas, kas viņa uzvaru sēriju UFC sacensībās pagarināja līdz 15 pēc kārtas (otra garākā sērija UFC vēsturē) taču tad sekoja negaidīts zaudējums pret Leonu Edvardsu, turklāt Usmans zaudēja arī revanša cīņā šī gada martā. Tagad viņš atgriezīsies ar cīņu pret Čimajevu, un jāņem vērā, ka cīņa notiks vidējā svarā - tā, kā bija plānots Koštam.

Čimajevs var lepoties ar MMA bilanci 12-0. 29 gadus vecais čečenu cīkstonis tiek uzskatīts par vienu no nākamajām lielajām UFC zvaigznēm.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-10-12 18:05, pirms 7 mēnešiem
Ļoti interesantas ziņas,skatītāji tikai iegūs!

     [+] [-]

, 2023-10-12 21:28, pirms 7 mēnešiem
Hamzats baigais favorīts,kofs 3 uz Usmanu…. Kaut kā liekas ka Usmans uzvarēs pēc punktiem

     [+] [-]

, 2023-10-12 23:47, pirms 7 mēnešiem
Jāsaka, ka abas cīņas ar izmaiņām kļuva vēl interesantākas matchup ziņā.

     [+] [-]

, 2023-10-13 19:04, pirms 7 mēnešiem
Tikai cik gatavs būs Volkanovskis.

"košta"

     [+] [-]

, 2023-10-22 11:05, pirms pusgada
Cīņas tā kā notika vakar

Luņu centrā ziņas pēc gada parādīsies, kā parasti