Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas cīkstoņiem, gatavojoties PČ, panākumi starptautiskajā sacensībās Polijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas cīkstoņiem, gatavojoties PČ, panākumi starptautiskajā sacensībās Polijā
Ivars Samušonoks (otrais no labās) uz goda pjedestāla trešā pakāpiena: Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija.

Gatavojoties septembrī Serbijā paredzētajam pasaules čempionātam, veiksmīgi starptautiskajās sacensībās Polijas galvaspilsētā Varšavā nostartējuši Latvijas cīkstoņi, Ivaram Samušonokam izcīnot 3.vietu svara kategorijā līdz 86kg brīvajā cīņā, bet Aleksandram Jurkjanam iegūstot 5.vietu svara kategorijā līdz 63kg grieķu-romiešu cīņā.

Ivars Samušonoks (86 kg) aizvadīja četras cīņas. Pirmajās divās tika svinēta uzvara, vispirms pārliecinoši (10:0) uzvarot pasaules čempionāta bronzas medaļnieku S.Reihmutu no Šveices, bet otrajā cīņā pieveicot sīksto poli K.Sadoviku. Trešajā cīņā, kas bija pusfināls, Ivars piekāpās šī gada Eiropas čempionāta bronzas medaļniekam S.Jezierzanskim no Polijas.

Noslēdzošā ceturtā cīņa bija par trešo vietu šajā prestižajā brīvās cīņas turnīrā, Ivara Drupas audzēknim Samušonokam gūstot pārliecinošu uzvaru (10:0) pār Gruzijas cīkstoni S. Aminašvili, kurš ir pagājušā gada Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvējs un savā karjeras laikā vairākas reizes ir kāpis uz Pasaules un Eiropas čempionātu goda pjedestāla.

Alans Amirovs (79 kg) sacensības uzsāka ar uzvaru pār igauni A.Andruse , pēc tam sīvā cīņā (6:8) piekāpās šī gada U-23 Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvējam E.Švelidzem no Gruzijas. Trešajā cīņā zaudējums Ungārijas cīkstonim C.Vidam.

Mūsu labākais grieķu-romiešu cīkstonis Aleksandrs Jurkjans Varšavā notiekošajā starptautiskajā UWW turnīrā “LXV Memoriał Władysława Pytlasińskiego” aizvadīja četras spraigas cīņas, kurās demonstrēja skaistu tehniku un cīņas sparu. Pirmajā cīņā tika pieveikts Bulgārijas cīkstonis N.Vičevs, bet otrajā ar skaistu metienu uz lāpstiņām tika noguldīts Ikeda Riuto no Japānas.

Pusfinālā ļoti sīvā cīņā (5:5) Aleksandrs piekāpās šī gada Āzijas čempionam Šaršenbekovam Tinaramr no Kirgizstānas Cīņā par bronzas medaļu šoreiz spēcīgāks bija Razvans Arnauts no Rumānijas, līdz ar to Jurkjans ieguva 5.vietu. .

Četras cīņas starptautiskajā UWW turnīrā sievietēm “Poland Open” aizvadīja brīvas cīņas cīkstone Elma Zeidlere (65 kg). Spēcīgu un titulētu cīkstoņu konkurencē Elmai viena uzvara un trīs zaudējumi.

Iepriekš ziņojām, ka Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā notikušajā Eiropas U15 čempionātā diviem Latvijas brīvās cīņas sportistiem izdevies izcīnīt piekto vietu.To paveica Viktorija Irkle un Igors Ņizins.