Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva izcīna bronzas medaļu Krasnojarskas "Grand Prix"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva izcīna bronzas medaļu Krasnojarskas "Grand Prix"
Valērija Lazinska un Anastasija Grigorjeva
Foto: Alexander Oreshnikov, wrestrus.ru

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste, brīvās cīņas pārstāve Anastasija Grigorjeva (24) šodien Sibīrijas pilsētā Krasnojarskā sāka ar divām smagām uzvarām, bet tad piedzīvoja bezierunu zaudējumu. Bronzas mačā daugavpiliete darbojās pārliecinošāk un nokļuva uz trešā pakāpiena.

Krasnojarskas "Grand Prix" šobrīd ir otrs ienesīgākais turnīrs cīņas olimpiskajās disciplīnās. Krievijas finanšu krīzes iespaidā balvu fonds (vairāk nekā 6.4 miljoni rubļu jeb apmēram 90 000 eiro) gan ir mazāks, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

63 kilogramu turnīra pirmajā cīņā bija pērnā pasaules čempionāta bronzas medaļnieču derbijs - daugavpilieti Grigorjevu eksaminēja vietējā Valērija Lazinska. Cīņas pirmajās minūtēs krieviete noformēja 2+2, bet līdz perioda beigām mūsējā paspēja atbildēt ar to pašu (4:4). Otrā perioda sākumā pretiniece ieguva divu punktu vadību, bet Grigorjeva atspēlējās vien 25 sekundes pirms mača beigām (6:6) un nonāca uzvarētājas pozīcijā. Lazinska centās izraut uzvaru ar izgrūšanu no laukuma, taču rezultāts vairs nemainījās.

Ceturtdaļfinālā pretiniece bija ne mazāk draudīga - 2014. gada Āzijas spēļu čempione Rio Vatari (Japāna). Pirmajā minūtē Grigorjeva tika vadībā (2:0), un līdz pārtraukumam cīņa ritēja piesardzīgā gultnē. Otrā perioda sākumā japāniete vienu punktu atspēlēja ar izgrūšanu no laukuma, bet minūti pirms beigām Latvijas pārstāve jau nonāca iedzinējos (2:3). Pusminūtes laikā Grigorjeva atbildēja ar divpunktīgo uzbrukumu (4:3), bet atlikušajā laikā noturēja labvēlīgo rezultātu.

Pusfinālā pretī stājās Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļniece un 2013. gada pasaules vicečempione Batcecega Soronzonbolda (Mongolija), kurai pirmajos divos mačos bija darīšana ar salīdzinoši pateicīgākām pretiniecēm. Nevienlīdzīgais spēku patēriņš šajā mačā izpaudās vairāk kā pārliecinoši - mongoliete mūsējo valstīja kā iesācēju un 127 sekunžu laikā izcīnīja negaidīti vieglu uzvaru (10:0). Jaunajai sezonai Grigorjeva bija gatavojusies ar milzu vērienu, bet tikmēr varenā mongoliete savas valsts čempionātā sensacionāli pamanījās palikt trešajā vietā.

Bronzas mačā mūsu sportiste tikās ar Krievijas nominālo trešo numuru Jūliju Pronceviču. Sākumā daugavpiliete nonāca iedzinējos, taču drīz vien panāca izlīdzinājumu (2:2). Pēc līdzīgas pirmās daļas mača izšķirošajā periodā noteikumus diktēja Grigorjeva (1+1+1+2) un galu galā guva pārliecinošu uzvaru (7:2).

Izmantotie resursi:
www.unitedworldwrestling.org

  +2 [+] [-]

, 2015-01-24 12:07, pirms 9 gadiem
Grigorjevas treniņnometnes ASV un Japānā vairāk bija vajadzīgas priekš nākotnes.
Skaidrs, ka tagad viņa ir tālu no labākās formas.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 12:08, pirms 9 gadiem
Nez, ar ko tur būs cīņa par bronzu?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-24 12:16, pirms 9 gadiem
točka rakstīja: Grigorjevas treniņnometnes ASV un Japānā vairāk bija vajadzīgas priekš nākotnes.
Skaidrs, ka tagad viņa ir tālu no labākās formas.
domaa ar parastu gatvoshanos shodien buutu daudz labaak?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 13:44, pirms 9 gadiem
3.vieta arī nav slikta, gan jau kāda prēmija pienākas

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 14:44, pirms 9 gadiem
Varbūt mongolei apzināti zaudēja? Kādi bija toto koeficienti?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 15:05, pirms 9 gadiem
Serpic rakstīja: Varbūt mongolei apzināti zaudēja? Kādi bija toto koeficienti?
šādi turnīri notiek bez bukmeikeriem